Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

En ucuz Volkswagen, Bresilia idi bir zaman!

Volkswagen, 1973 ile 1982 yılları arasında Bresilia adlı bir otomobil üretti.Adından anlaşılacağı gibi Brezilya'da imal edilen otomobil, arkadan motorlu ,3 ve 5 kapılı, zamanının çizgilerine uyan, modern bir araçtı.Tek farkı, motorunun arkada yer alması. Aslında bu araç, Volkswagen Beetle modelinin yerini alması hedeflenmişti.


 Ucuz otomobil Volkwagen Bresilia


890 kilo ağırlığındaki otomobil, 60 beygire hükmeden 1.6 litrelik su soğutmalı boxer motorla yollara çıkarken 1980 yılında etanolla çalışan 49 beygirlik 1.3 litrelik bir motorda araçta kulllanılmaya başlandı.Hatchback ve SW tarzındaki araç arkadan çekişli olup 4 vitese sahipti.


 



Üretimi bittiğinde yerini; önde konumlandırılmış 1.3 litre hacimli bir motorla yürüyen,
kısaltılmış Passat platformu üzerine yapılandırılmış Passat ve Bresilia tasarımının karıştırılmasıyla ortaya çıkan Volkswagen GOL aldı.

Otomobile bir ülkenin adının verilmesi ilginç bir durum.İlk akla gelenler ise Ferrari 458 İtalia, 342 America ve Volkswagen Bresilia modelleri var!

Ekonomik, hafif ve tasarruflu Bresilia modeli 1 milyondan fazla imal edildi.Bu mütavazi araç, 1.6 litre motoruyla 0 dan 100 km ye 23 saniyede çıkarken hızı en fazla 135 km/saat oluyordu.


 Ucuz otomobil Volkwagen Bresilia


4.01 metre uzunluktaki araç, 1978 yılında küçük değişimlere sahne oldu; arka lambalar, tamponlar, koltuklar ve Passat'a benzeyen gösterge paneli.

Rakipleri ise Chevrolet Chevette, Ford Corcel ve Fiat 147 idi.Brezilya'nın ilk hatchback modeli olan Volkswagen Bresilia; Güney Amerika ülkelerine, Nijerya ve Meksika'ya da ihraç edildi.

VW Bresilia modeli ve Brezilya da kullanılan araçların çoğunluğu dizel ve benzinin yanı sıra şeker kamışından elde edilen etanolla çalışmakta.

Çevre kirliliğini azaltmak de petrole bağımlılığı azaltmak için etanol üretimi devlet tarafından desteklenmekte.Kullanımı, sadece etanol veya etanol- benzin karışımı şeklindedir.


Kaynaklar www.volkswagen.com.br
https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Bras%C3%ADlia
http://carplace.uol.com.br/

2 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..