Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Zorunlu trafik sigortası fiyatları neden arttı?

 sigortaTrafik yoğunluğu kadar zorunlu trafik sigorta rakamının yoğunluğu da can sıkıyor!Her gün milyonlarca aracın trafikte olduğu ülkemizde, araç sürücülerinin hem kendilerini hem de karşı tarafı güvence altına almaları noktasında önemli bir işlevi olan zorunlu trafik sigortasındaki yeni uygulamalar gündemden düşmüyor.
Zorunlu trafik sigortasında 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren başlayan yeni dönem, etkilerini poliçe fiyatlarında göstermeye başladı.
Zorunlu trafik sigortasında teminatların yükseltilmesi ve kapsamın genişletilmesi, trafik sigortası poliçesini yenilemek isteyen araç sahiplerine adeta şok yaşatıyor. Araç sürücüleri zorunlu trafik sigortası fiyatlarının neden bu kadar yükseldiğini merak ediyor.
Zorunlu trafik sigortası fiyatları neden arttı?
Zorunlu trafik sigortası fiyatları her yıl Ocak ayında Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından belirleniyor. Aracın kullanım şekli, ruhsat sahibi, ticari olup olmadığı, kayıtlı olduğu il, poliçenin zamanında yenilenmesi gibi durumlar trafik sigortası fiyatlarını belirleyen en önemli unsurlar olarak öne çıkıyor.
1 Haziran 2015’te zorunlu trafik sigortası genel şartlarında yapılan düzenleme ile teminat ve kapsamlarda değişikliğe gidilmesi sigorta şirketlerinin maliyetlerini önemli ölçüde artırdı.
Kopuz Grup Yön. Kur. Başkanı Gökhan Kopuz yeni trafik sigortası şartları, son aylarda hızla yükselen döviz kuru ve değer kaybına bağlı tazminat talepleri trafik sigortası primlerindeki yükselişin en önemli nedenleri olduğunu belirtti.
Zorunlu trafik sigortası yıllık olarak değerlendirildiğinde fiyatlarda %10 civarında bir artış meydana geldiğine dikkat çeken Gökhan Kopuz, Ağustos ayı ile geçen yılın Ağustos ayı karşılaştırıldığında fiyatlardaki artışın %32 seviyesine çıktığını ve Haziran sonu itibari ile de sigorta şirketlerinin trafik sigortasından kaynaklı zararlarının 1.2 Milyar TL’ye ulaştığı ifade etti.
Sigorta sektörü temsilcileri önümüzdeki dönemde sigorta primlerinin biraz daha artacağını söylüyor.

3 yorum:

  1. Valla güzel soyuyorlar bizi. hızla yükselen döviz kuru ve değer kaybına bağlı tazminat talepleri trafik sigortası primlerindeki yükseliş falan da filan da. 4 senedir paso ödüyoruz zaten bir yararını göremiyoruz. Allah kaza bela vermesin ancak bu kadar fazla para ödemek de gerçekten insafsızlık.

    YanıtlaSil
  2. Nedense fiyatlar vergiler hep artıyor, döviz ve petrol düşse bile!!!

    YanıtlaSil
  3. Valla 4 senedir Allah'a şükür kazam belam yok kaza yapmayınca indirim alıyorsun güya. İndirimden vazgeçtim neredeyse 2'ye katlandı sigortam. Dediğiniz gibi indirim yok hep bindirim hep bindirim. Nasıl olsa itiraz edemiyoruz.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..