Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC; Karasu'da yerli otomobilden tanka, dozerden traktöre bir çok araç üretecek


BMC; Sakarya Karasu'daki  222 Hektar'lık Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi'nde biribirinden farklı araçlar imal edecek.Genel olarak savunma araçları, otobüs , ticari araç, döküm ve parça olarak adlandırılan ayrıntılarda ise 
Otomobil, otobüs ve benzeri kara taşıtları, traktör, biçerdöver ve benzeri tarım makinaları, dozer, ekskavatör ve benzeri iş makinaları, tank, zırhlı araç ve benzeri savunma araçları ile motor üretilmesi hedefleniyor.Bunun yanında daha verimli, kaliteli üretim aynı zamanda nitelikli  eleman istihdamı da yeni yatırımla gerçekleşmiş olacak.


 Dünya BMC yi tanıyor




Dünya da bir çok örneği olan tek markayla birbirinden farklı alanlarda araç üretimi ;
BMC içinde geçerli olacak..Mitsubishi, Hyundai, Mercedes Benz, Renault, 
Fiat ( New Holland/ İveco), Volvo, Ford gibi uluslararası markalar;
 otomobil, pick up, kamyon, otobüs, minibüs, traktör, yükleyici, ekskavatör, motor ve dozer gibi farklı amaçlı araçları üretiyorlar. Zaman içinde bazıları üretim çeşitlerini azaltmış, satmış, kapatmış veya markalarını değiştirmiş olabilir.

BMC; krizden önce Avrupa'da hafif ticari araçtan ağır ticari araca kamyon, otobüs  ve savunma amaçlı araçlar imal eden sayılı kuruluşlardan biriydi.Dünyanın bir çok ülkesine de satış yapıyordu.Eksikleri de vardı. 
Bu kez yerinde kararlar alınıp, gerektiği gibi çalışılırsa 
(BMC'nin daha önceleri hedeflediği gibi) 
kendi konusunda dünyanın ilk 10 firması içine girebilir.  




BMC'nin satışı için farklı yorumlar yapılabilir.Ancak tekrar üretime , ekonomiye kazandırılması ve hatta geliştirilmesi herkesi memnun edecektir.
Bu arada bir zamanalar % yüz yerli olan BMC'nin tekrar tamamıyla yerli bir firma olmasını; bir vatandaş ve otomobilsever olarak  isterim doğrusu...

BMC'nin yeni fabrikası ve tüm sanayi kuruluşları; çevreyi korumalı, buna göre hareket edilmeli ve kamu kurumları da  hiçbir esnekliğe yer vermeden sıkı bir şekilde denetlemelidir.Ergene Nehri gibi Türkiye'nin farklı bölgelerinde ki durum
 açıklamaya gerek kalmadan ortadadır ne yazık ki!

Yeni BMC'den doğa da, çalışan da, o bölgedeki halkta , BMC kullanıcısı  da gerçekten memnun kalırsa
o zaman Türkiye Bence BMC diyecektir..


Kaynak, http://www.csb.gov.tr/
http://www.csb.gov.tr/iller/sakarya/index.php?Sayfa=duyurudetay&Id=55141
 http://www.bmc.com.tr/
 http://www.otometre.com/search/label/BMC
Not: Yazıdaki reklam; BMC, krize girmeden önceki yıllarda yayınlanmıştı!

3 yorum:

  1. Megastar minibüsleri daha da geliştirilseydi BMC şu anda çok farklı yerlerde olabilirdi. Eski sahibinin kendi dertleri vardı. İnşallah yeni sahipleri BMC'yi hak ettiği yerlere getirir.

    YanıtlaSil
  2. Megastar, iilk haliyle üretilseymiş Transporter geride kalırdı. Maliyet v.b sebeplerle son hailiyle imal edildi.Yenileştirilebilir hala.Tahminim, yeni fabrikaya geçince hafif ticari araç üretirler. O da bir 4-5 seneyi bulur. Yada 415 gibi geçici bir çözüm olabilir!
    Bu yıl içinde yeni BMC araçlar göreceğiz gibi geliyor!!!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..