Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Petroll Fiyatları Türkiye'yi Nasıl Etkiler

Çin, Amerika ve Almanya'nın duraksaması petrol fiyatlarının düşmesiyle birleşirse Türkiye ekonomisi olumsuz etkinecektir!
Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği (KEYİAD) tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Keşan Ekonomi Forumu’nda konuşan Ekonomist Doç. Dr. Deniz Gökçe, düşen petrol fiyatlarının aslında Türkiye için pek de olumlu yorumlanmaması gerektiğini söyledi.
“2016 Ekonomisinde Anahtar Kelimeler” başlığı altında Keşan’da düzenlenen etkinlikte konuşan Deniz Gökçe, endişelerin fazlalaşması nedeniyle global ekonomide ilerisinin net
olamadığını söyledi. Çin’in yavaşlaması, Almanya’nın teklemesi, Amerika’nın durağan hale gelmesi ve Rus Rublesi’nin değer kaybetmesini en önemli ekonomik endişeler olarak değerlendiren Gökçe, petrol fiyatlarının düşmesinin de Türkiye için sıkıntı yaratabileceğini söyledi.
“Petrol fiyatlarının düşmesi ülkemiz için iyi gibi yorumlanıyor ama petrolü olan ve bunu satarak geçinen ülkelere ihracat yaptığımızı unutuyor gibiyiz. Bu ülkelerin gelirleri azalırsa bizden ihracat yapma oranları değişebilir.” diyen Gökçe, karda olup olmadığımızı gelecek günler gösterecek diye ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..