Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Honda; Civic, NSX, Clarity Fuel Cell, Africa Twin...

Honda, otomobil fuarında yeni modellerinin yanında yeni motosikleti CRF1000L Africa Twin ve efsane yarış otomobili RA272 modelini de otomobilseverlerle ve sektörle tanıştırdı..Önümüzdeki dönemlerde sedan versiyonunu da göreceğimiz Yeni Honda Civic HB prototip modeli de en çok ilgi gören araçlardan biri oldu.



Yeni Honda Civic sedan yine Türkiye de üretilecek



Heyecan uyandıran tasarımıyla dikkat çeken Civic Hatchback Prototipi, 2017 başlarında Avrupa tanıtımı yapılması planlanan hatchback modelin yeni neslinin ön gösterimi niteliği taşıyor. İngiltere tesislerinde üretilecek olan yeni nesil Civic Hatchback, Amerika da dahil global pazarlarda satışa sunulacak.




Yeni Civic Sedan modeli büyük olasılıkla arka kısmı hariç prototip modelle aynı olacak. Yanlardaki pencere ve omuz çizgilerine bakarsak yeni sedan Sakarya'da  üretilen Corolla'ya benzer bir görünüme sahip olacak!





Geçtiğimiz Ekim ayında Tokyo Otomobil Fuarı’nda dünya tanıtımı yapılan Clarity Fuel Cell’in ilk Avrupa gösterimi Cenevre’de gerçekleşti. 





Tüm yakıt hücresi sistemini motor kaputunun altında barındıran dünyanın ilk seri üretim yakıt hücreli sedanı olan Clarity Fuel Cell, 700 km* ile sınıfının en iyi menzil değerine de imza atıyor.

*70MPa basınçlı hidrojen tankı kullanılarak Honda’nın JC08 yöntemiyle ölçümlenmiştir.






NSX’in satışına başlandığını Detroit Otomobil Fuarı’nda duyuran Honda, 2016 yılının başı için de ilk Avrupa teslimatlarını duyurdu. Alçak ve geniş gövdesi, agresif ön tasarımı ve ilk NSX’e gönderme yapan stop grubuyla dikkat çeken yeni hibrit süpersporcu, ortada konumlandırılan çift turbo beslemeli V6 motoru ve özel olarak geliştirilen 9 vitesli çift kavramalı DCT şanzımanıyla benzersiz bir sürüş deneyimi vaat ediyor.






Honda, farklı tasarım öğeleri, özel kaplamlar ve ‘Keenlight’ isimli özel boya kullanarak geliştirdiği Jazz ‘Keenlight’ Konsepti ile bir anlamda küçük sınıf modeli Jazz için olası kişiselleştirme alternatiflerini gözler önüne seriyor.






Civic X ve Civic Tourer Style adlı iki özel seri yeni donanımlarıyla dikkat çekerken 1965 sezonunda Honda’ya ilk Formula 1 zaferini kazandıran RA272 kodlu yarış efsanesi de 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileniyor. Honda’nın maceracı ruhuyla geliştirip ürettiği yeni CRF1000L Africa Twin de stanttaki Honda yeniliklerinin arasında. Modern teknolojinin nimetlerinden yaralanan güçlü paralel çift silindirli motoru ve sağlam olduğu kadar hafif şasisiyle gerek asfalt gerekse de asfalt dışı yollarda sürüş keyfi ve sürüş konforunu bir arada sunuyor.



         Civic Hatchback Prototipi

2016 Cenevre Otomobil Fuarı’na gelen ziyaretçiler yeni nesil Civic Hatchback prototipinin dünya tanıtımına şahitlik ediyor. 10’uncu nesil tamamen yeni tasarımıyla tüm zamanların en sportif Civic nesli olacak. Alçak ve geniş gövde kadar uzun dingil mesafesi hem üstün sürüş dinamikleri hem de daha geniş bir yaşam alanı vaat ediyor. Var olan 1.6-litre i-DTEC motoru tamamlayan yeni 1.5-litre VTEC TURBO benzinli motor, sürüş keyfiyle yakıt verimliliğini aynı potada eritiyor. İngiltere’deki tesislerde üretilecek olan yeni Civic Hatchback’in tanıtımının Avrupa’da 2017 yılının başlarında yapılması planlanıyor.



Honda Civic Hatchback Prototipi, sahip olduğu tasarımla Avrupa genelinde çok sevilen önceki nesilden belirgin bir şekilde ayrılıyor ve çekici tasarımının yanı sıra sürüş dinamikleriyle de iddialı olacak.

Yeni Honda Civic sedan yine Türkiye de üretilecek




Honda Motor Europe, Otomobil Bölümü Genel Müdürü Jean-Marc Streng, “Civic, bölgede kaydetmiş olduğu satış başarısı ve üretim geçmişi ile tam bir Avrupalı. Çoğu Avrupalı tüketicinin gözünde Civic ile Honda markası eşdeğer pozisyonda. Civic Hetchback bu geleneği devam ettirmek üzere gelecek ve öncüleri gibi Avrupa’daki iş hacmimiz açısından çok önemli bir model olmaya devam edecek. Yeni nesil Honda Civic Hatchback’i geliştirmenin gururunu yaşıyor ve tanıtılacağı 2017 yılının başlarını heyecanla bekliyoruz” dedi.



Dikkat çekici tasarım ve daha sportif bir Civic

Şu an satışta olan nesille kıyaslandığında yeni Civic Hatchback 30 mm daha geniş, 20 mm daha alçak ve 130 mm daha uzun olacak. Daha büyük jantlara sahip geniş lastikler kendinden emin bir duruş sağlarken, artan boyutlar daha dinamik bir görünüm ve daha geniş bir yaşam alanını beraberinde getiriyor.



Kısa burun tasarımıyla geniş hava girişleri Honda ailesinin yüzüne daha da keskin ve daha da agresif bir görünüm kazandırıyor. LED teknolojisine sahip gündüz farları kadar motor kaputu ile çamurlukları da içine alan farlar da agresif görünümü destekliyor. Önden arkaya doğru yükselerek keskinleşen ve kapı kollarını da içine alan yan çizgi, ön bölüm ile arka bölüm arasında bir bağ kuruyor ve C-formlu LED stop gurubu ile birleşerek son bulunuyor. Ön lastiğin arkasından başlayan ikinci bir hat kapılar boyunca arka çamurluğa kadar uzanarak aracın dinamizmine katkıda bulunuyor. Arka tampona entegre edilen girinti ve çıkıntılar ise aracın geneline yayılan dinamizmi tamamlıyorlar.



Prototipi şekillendirmekten sorumlu Proje Lideri Daisuke Tsutamori, yeni Civic’i şekillendirirken hassasiyetle yaklaştıkları noktaları şöyle aktardı: “Daha sıradan Avrupalı kompakt modellere kıyasla farklı ve heyecan uyandıran bir tasarım hayata geçirmek, ama bunu yaparken orijinal Civic’in temel değerlerine de sadık olmak zorundaydık. Bunun sonucu olarak sürüş dinamizmi ile kullanım kolaylığını aynı potada eriten çok daha dikkat çekici ve sportif bir tasarım elde ettik.



Yeni turbo beslemeli motorlarla yüksek sürüş keyfi

Yeni Civic Hatchback; 1,0 litre ve 1,5 litre VTEC TURBO benzinli motorların yanı sıra bir de revize edilen 1,6 litre hacimli i-DTEC dizel motor olmak üzere üç farklı motor alternatifiyle donatılacak. Yeni motorların her biri Honda’nın her geçen gün büyüyen Earth Dreams Technology motor ailesine mensup. Böylece her bir motor seçeneği dinamik bir performans, ait olduğu silindir hacmi sınıfının en yüksek güç seviyesi ve üstün yakıt ekonomisi özelliklerini bir arada sunuyor.



Tamamen yeni bir motor mimarisi ile geliştirilen benzinli motor sürtünmeyi azaltmak, ait olduğu silindir hacmi sınıfının en yüksek güç seviyesini sunmak ve yüksek çevresel performans sağlamak üzere değişken supap zamanlaması ve yeni turbo teknolojisi ile donatıldı. Küçük kütlesi sayesinde hızlı tepki veren turbo ile birlikte kullanılan direkt enjeksiyon teknolojisinin de katkısıyla atmosferik motorlara kıyasla yüksek güç ve tork çıkışı arasındaki ideal denge çok daha iyi sağlanabiliyor.



Yeni turbo benzinli motorların yanı sıra Avrupa operasyonu için özel olarak geliştirilen ve elden geçirilerek iyileştirilen 1,6 litre i-DTEC turbo dizel motor da yüksek yakıt verimliliğiyle dikkat çekiyor. Common-rail enjeksiyon sistemine sahip turbo dizel motor sürtünmeyi azaltan, emisyon değerini iyileştiren ve yakıt ekonomisini düşüren son derece gelişmiş teknolojilerle donatıldı. Yüksek verimliliğe sahip küçük hacimli turbo ünitesi, düşük basınçlı EGR sistemiyle yüksek emiş gücüne sahip manifold, yüksek akışkanlığa sahip silindir kapağı gibi uygulamalar ve teknolojiler, yakıt verimliliğine katkı sağlarken hafif krank mili ve tamamı alüminyum blok gibi uygulamalar ise daha hafif bir yapının ötesinde motorun dayanıklılığını da arttırıyor.



Avrupa’da üretilip tüm dünyaya ihraç edilecek

10’uncu nesil Civic Hatchback’in global üretim merkezi olarak Honda’nın İngiltere tesisi belirlendi. Honda’nın yeni modelinin yeni üretim teknolojileri ve süreçleri için 270 milyon Euro’luk yatırımı onaylanmış durumda. İngiltere’de üretilen Civic Hatchback, ABD pazarı dahil dünya pazarlarına buradan ihraç edilecek. Söz konusu yatırım Honda’nın global operasyonlarının önemli bir ayağını oluşturan Avrupa tesissine yönelik uzun vadeli yatırımın bir parçası.



HUM Direktörü Jason Smith, “Honda, yeni Civic Hatchback’in global üretim yeri olarak HUM’u konumlandırarak İngiltere ve Avrupa’da uzun vadede üretim yapmaya devam edeceğini teyit etmiş oldu. Bu, HUM için önemli olduğu kadar diğer paydaşlarımız için de yıllarca gösterilen çabaların karşılığını bulması anlamına geliyor. Civic Hatchback’in global üretim merkezi olarak yeni modeli sadece Avrupalı müşterilere değil önemli global pazarlara da ihraç etmek için heyecan ve şevkle çalışacağız” dedi.


         Clarity Fuel Cell
Cenevre Otomobil Fuarında Avrupa lansmanı yapılan Clarity Fuel Cell, bünyesinde Honda’nın gelişmiş teknolojilerini barındırırken, tüm yakıt hücresi teknik yapısını motor kaputunun altında barındıran dünyanın ilk seri üretim yakıt hücresi sedan otomobili olmasıyla da öne çıkıyor. Mart 2016 itibariyle Japonya’da kiralama pazarında sunulmaya başlanacak olan Clarity Fuel Cell, 2016 yılının sonlarına doğru ABD pazarına da sunulacak. Clarity Fuel Cell Avrupa’da ise 2016 yılında İngiltere ve Danimarka’da HyFIVE projesiyle tanıtılacak.



Honda’nın ‘maksimum birey, minimum makine’ prensibi ile tasarladığı Clarity Fuel Cell’de, söz konusu tasarım yaklaşımının etkisiyle yakıt hücresi teknolojisine ve motora ayrılan alan minimize edilirken sürücü ve beraberindeki yolculara sunulan yaşam alanı geniş tutuldu. Honda, yakıt hücresinin karmaşık ve kompleks yapısına karşın fosil yakıtlı bir otomobil ile eşdeğer bir yaşam alanı sunuyor. Honda’nın gelişmiş teknolojileri sayesinde yakıt hücresi ve güç jeneratörünün boyutları V6 silindirli bir motor seviyelerinde kalıyor.



Boyutları küçültülen yakıt hücresi teknik yapısına karşın Honda, araç için sınıf lideri bir performans vaat ediyor. Orijinal akış seperatörlerini daha da verimli hale getiren ve her bir hücrenin kalınlığını 1 mm (yüzde 20) kadar incelten Honda, hücrelerden daha fazla performans elde etmeyi başardı. Tüm bu geliştirmeler sayesinde yakıt hücresi kümesi ilk FCX Clarity ile kıyaslandığında yüzde 33 daha kompakt bir yapı ortaya koyuyor. Hayata geçirilen tüm bu gelişmeler sonucunda 177 HP (130 kW) maksimum güç kullanıma sunan sistemin güç yoğunluğu yüzde 60’lık artışla 3,1 kW/h olarak gerçekleştiriyor. Böylece 0’dan maksimum hıza kadar aynı seviyede bir hızlanma elde ediliyor.



Hassas gaz tepkileri, heyecan uyandıran sürüş özellikleri ve sessiz kabin gibi özellikleri bir arada sunan Clarity Fuel Cell sürücüye yakıt ekonomisiyle performansı dengede tutan “Normal” ve daha sportif bir sürüş sunan “Sport” olmak üzere iki farklı sürüş modu sunuyor. Verimliliği arttırılan ve tüketimi düşürülen Clarity Fuel Cell böylece her bir dolumla 700 km* menzile ulaşırken bu değerle sınıfının en uzun menzile sahip yakıt hücreli otomobili olmayı da başardı. Tıpkı fosil yakıtlı bir otomobil gibi Clarity Fuel Cell’de de yakıt dolumu kısa sürede, yaklaşık 3 dakika içinde gerçekleşebiliyor.

*70MPa basınçlı hidrojen tankı kullanılarak Honda’nın JC08 yöntemiyle ölçümlenmiştir.



      CR-V Black Edition

Honda, SUV sınıfındaki başarılı temsilcisi CR-V ürün gamını 2016 yılı için sunduğu yeni Black Edition donanım seviyesiyle zenginleştiriyor. Daha sportif ve premium bir görünüm kazandırmak üzere iç ve dış görünümü tamamlayan tasarım detaylarıyla donatılan Black Edition dört tekerlekten çekişli 2,0 litrelik i-VTEC benzinli veya 1,6 litrelik i-DTEC dizel motorla sunulurken 1.6 i-DTEC’te ayrıca 9 kademeli otomatik şanzıman seçeneğine de yer veriliyor. Black Edition ayrıca yan basamaklar, arka bagaj üstü spoyleri, 19 inçlik alüminyum alaşım siyah jantlar, parlak siyah ön ızgaranın yanı sıra ön ve arka alt koruması gibi dış tasarım ekipmanlarıyla dikkat çekiyor. İç mekanda ise zıt renklerde dikişlere ve ‘Black Edition’ logosuna sahip deri koltuklar kalite algısını arttırırken ‘Black Edition’ logolu kaliteli halı döşemeler de bu algıyı tamamlayan unsurlar olarak devreye giriyor.

          Jazz “Keenlight” Concept
Özgünlük, farklılık ve kişisellik arayışı içinde olanlara hitap eden ve 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterilen Jazz ‘Keenlight’ Konsepti; ‘keenlight’ adındaki özel bakır renginde tasarım öğeleri ve aksesuarlarıyla farklı bir görünüm ortaya koyuyor. ‘Keenlight’ renginde arka bagaj üstü spoyleri, ayna gövdesi, ön ızgara, bagaj kapağı çıtası ve 15 inçlik jantlardan oluşan dış tasarım öğeleri kadar Londra temalı folyo kaplamalar da farklı bir dış görünümü beraberinde getiriyor. İç mekanda Keenlight Konsepti’nin ayrıştıran özellikler direksiyon simidi, ön konsol, kapı eşikleri, özel paspaslar ve deri döşemelerde ortaya konuyor. Tüm bu özellikler Jazz için kişiselleştirme olanaklarını gözler önüne sererken, aynı zamanda gelecekte gündeme gelebilecek Jazz özel versiyonu olasılığına da vurgu yapıyor.



           Civic X ve Civic Tourer Style

Cenevre Otomobil Fuarında sergilenen Civic X; ön tampon, arka tampon altı eklentisi ve çamurluk kenarları gibi ilave dış tasarım ögelerinin yanı sıra iç mekanda Honda Connect Bilgi ve eğlence sistemini sunuyor. Arzu eden müşteriler sınırlı sayıda üretilecek olan Civic X için Garmin uydu navigasyon veya CD çalar da sipariş edebiliyor. Paket 16 ve 17 inçlik alüminyum alaşım jantlarla tamamlanıyor. Yine Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen Civic Tourer Style da 17 inçlik alüminyum alaşım jantlar, renkli camlar, bagaj filesi ve çelik bagaj eşiği koruması gibi donanımlara sahip özel seri olarak öne çıkıyor. Bagaj filesi arka koltuklar katlandığında ön koltukların arkasına da takılabiliyor.



           RA272

Honda, RA272 kodlu efsane Formula 1 yarış otomobilini 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergiliyor. Honda Formula 1 Takımı, 1964 yılında lanse edilen yeni tek koltuklu RA272 yarış otomobiliyle 1965 yılında start aldı. Dakikada 14.000 devir çeviren yarış aracı, Amerikalı pilot Richie Ginther pilotajında iki kere 6’ncı olduktan sonra Autodromo Hermanos Rodriguez pistinde Meksika’da ilk Formula 1 zaferini kazandı. Bu aynı zamanda Grand Prix tarihinde tek koltuklu bir Japon yarış otomobilinin ilk galibiyetiydi.



          CRF1000L Africa Twin

Motosiklet dünyasının yeni efsanesi yeni CRF1000L Africa Twin de Cenevre Otomobil Fuarı ziyaretçileriyle buluşuyor. Güçlü bir motor, sağlam şasi, uzun süspansiyon yolları, dik oturma pozisyonu ve geniş gidon, zemin ve yol şartları ne olursa olsun rahat ve güvenli bir sürüş sunması beklenen iyi bir macera tipi motosiklet özellikleri olarak öne çıkıyor. Bu motosikletlerden ayrıca kullanım kolaylığı ve ister asfalt olsun isterse de asfalt dışı yollar olsun, ileri seviyede uyumluluk ile üstün uzun yol konforu sunması beklenir. Tüm bu özellikleri Honda’nın maceracı ruhuyla geliştirip ürettiği yeni CRF1000L Africa Twin fazlasıyla sunuyor. Yenilikçi ve güçlü paralel ikiz silindirli motoru, motosikleti hem yolda hem de arazide, kıtaları aşarken veya sadece işe gidip gelirken, gerçek bir maceracı, hafif yapılı, çevik şasili bir motora dönüştürdü. Yeni Africa Twin iki farklı versiyona sahip: İlki ayarlanabilir arka ABS’ye ve çoklu moda sahip Honda Seçilebilir Tork Kontrolü’ne (HSTC), ikincisi ise Honda’nın eşsiz Çift Kavramalı Şanzımanı’na (yeni arazi fonksiyonu), değiştirilebilir arka ABS’ye ve HSTC’ye sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..