Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomobil Dünyasının Gözleri Çin'de

 Yeni otomobiller Çin deDünyanın önde gelen markaları ,bugünlerde Çin pazarına yönelik yeniliklerini tanıtıyor. Pekin Otomobil Fuarı, bir çok farklı markayı ağırlarken Çinli firmalar da ev sahipliği yapıyor.Fuarı bir kenara bırakırsak, dünyanın en büyük otomobil pazarı; en çok markaya,  en kopya otomobillere, uluslararası ortaklığa, en çok elektrikli araca sahip  devasa bir pazar.

Bu pazara has modeller üretiliyor, satılıyor, tanıtılıyor... 
Pekin Otomobil Fuarı'yla bu hareketlilik en üst düzeye çıkarken otomobilsever ve otomotiv sektürünün kalbi fuar süresinde burada atacak..
Kısaca , 4 tekerlekli makinalar dünyasında neler oluyor, bir bakalım..
 
Cİtroen ,Çin pazarına özel C6 modelini tanıtıyor; Çinli marka Dongfeng Fengshen A9'un Citroen versiyonu denilebilecek otomobil. Aslında iki marka Çin de ortak hareket ediyor.Aracın kalbi ise 1.8 litrelik 204 beygir gücünde bir motor.

Çin Audi'sinin A4 L modeli, 2 litrelik 252 ve 190 beygirlik motor ile 7 vitesli yarı otomatik çift kavramalı bir şanzımana sahip.

Emisyonla adı anılan Volkswagen'in; büyük SUV konsepti T-Prime Concept GTE, 5.06 metrelik devasa boyuyla gözleri üstüne çekiyor. Aracın  375 beygire sahip hibrid, 2 ve 3 litrelik benzinli versiyonları üretilecek.
Renault, Çin'de D sınıfı SUV aracı  Koleos  modelini tanıtıyor;


Nissan X-Trail'in Renault versiyonu Koleos; Çin ve Güney Kore'de imal edilecek.Haliyle bu aracın birde Samsung versiyonu akla geliyor!

 Mazda'nın yeni numarası coupe benzeri tasarımıyla ilgi çekiyor; CX-4.Malum Kodo tasarımı; 
3 ve CX-5 ten bazı detayları yeni modelde görmek mümkün.Araç 2 ve 2.5 litrelik motorlarla yürüyecek.

Mercedes Benz Küçük S Klasse denilebilecek E Klasse L, Türkçesiyle E Sınıfı L modelini Çin pazarına hazırlıyor.Mercedes Benz Türkiye pazarı için küçük motorlu C Sınıfını geliştirirken bu modeli de ekonomik S Sınıfı diye görürsek şaşırmamalı!

 Dongfeng işbirliğinde ortaya çıkan yeni Peugeot 308 Sedan, 3 silindirli 1.2 litre THP ve 1.6 litre THP motor ve manuel ve otomatik vites versiyonlarıyla satışa sunulacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..