Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

100 km yolu, 50 Kuruşla giden yerli oto; Sirius

 Trabzon un yerli otomobili Elektrikle çalışıyor, 100 km'de 50 Kuruş harcıyor,TRabzonlu ve  6 Ağustos - 7 Ağustos 2016 tarihlerinde piste çıkıyor.Karadeniz Teknik Üniversitesi Enerji Teknolojileri Topluluğu'nun elektikli ve hidrojenle çalışan  iki farklı otomobil çalışması (Hidromobil ve Elektromobil sınıflarında)  rakiplerinin karşısına çıkmış olacak.
Uzay ve bilinmeyen uçan araçları çağrıştıran Sirius, elektrikle çalışıyor!


 aerodinamik bir tasarım



Havaya karşı direncin düşürülmesi ve kompozit malzemelerle daha düşük yakıt harcaması sağlanırken aracın ağırlığı yaklaşık  200 kilo sınırında tutulmuş.TÜBİTAK'ın İzmit Körfez Pisti'nde düzenleyeceği yarışta rakiplerini geçerek en iyi sonucu almaya çalışacak otomobilin gücü 3 Kw.


 elektrikli ve yerli



Karadeniz Teknik Üniversitesi Enerji Teknolojileri Topluluğu öğrencilerinin tasarlayıp imal ettikleri araçta yağmur, sıcaklık, emniyet kemeri, dengeleme ve park gibi güvenliği ön plana alan  sensörlerler bulunuyor.



 Trabzon un yerli otomobili



Farklı kategorilerde çalışmalar yapan KTÜ ETT öğrenci ve hocaları,  Shell Eco Marathon Türkiye Yarışı'nda da birinci olmuştu.TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışında da Türkiye Üçüncüsü olan ekibin yeni aracı; Sirius'ın dış tasarımıda oldukça etkileyici.


Bilgi için http://www.ktuett.com/
https://www.facebook.com/KTUETT

2 yorum:

  1. Yarış Arabaların harıçınde Yurt içinde halk için binektipi araclara hiç Kafa yormuyorlar mı?
    Yarış arabaların calışmalrındakı calışmaların gençlere derin, ve geniş bir bakış acısı sağlayacağını sanmıyorum.
    Ülkemiz için daha büyük hedeflere ,toplusal araştırmalara sonnuclarına göre kadmadeğer sağlayan Araclarla zamanlarını harcamalılar.
    Düya hızlı dönüyor,Ülkeler Yarışıyor. Genclerimizin hayellerinini Ülkemize Halkımıza ve onları büyük yarışına yönlendirmeli ............

    YanıtlaSil
  2. Düşüncenize katılıyorum.TÜBİTAK ında içinde yr aldığı Yerli otomobil projesinde yazıda bahsettiğimiz öğrenciler ve öğretim görvelileride yer almalı. Hatta geniş bir katılım olacağından çok daha mükememmel ve kendine has bir proje ortaya çıkabilirdi!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..