Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC, yerli tanka Rheinmetall ile yaklaşıyor!

 BMC nin yeni ortaklarıTürkiye'nin en önemli ticari araç imalatçılarından BMC, Alman Rheinmetall ve Malezyalı Etika ile yerli tank Altay'ın üretimini artık daha ciddi düşünüyor. Zira; altyapı, tecrübe gibi faktörleri, yeni ortaklarıyla gidermek isteyen BMC, yerli otomobil konusunda da aktif olmak istiyor! Yerli otomobil konusunda da Alman bir ortak bulursa şaşırmamak gerek!Diğer taraftan, şimdilik İzmirli olan firma; ilk etapta Ortadoğu, Afrika ve Asya'da etkin olmak istiyor. Bu etkinlik içinde Malezyalı bir ortak biçilmiş bir kaftan oldu.
BMC, tank üretmek için hazırlıklar içindeyken , Altay'ı geliştiren
Otokar, daha önce bu tankı imal etmek için teklif vermişti.Bu süreçte yerli tankı iki firma ortak mı üretir, sadece bir firma mı imal eder, ABD markası Jeep'in ilk zamanları (Ford, Bantam, Willys) gibi,  örneğin 500 Otokar, 500 BMC üretebilir veya başka bir firma veya firmalar ihaleyi kazanır.Bunu zaman içinde göreceğiz..

Yeni ortaklılka BMC, yerli tank dışında paletli diğer araç ve tekerlekli askeri araç üretiminde de daha yoğun ve etkin olacaktır. Kirpi'den sonra tanıtılan Vuran, Amazon, 250-10Z gibi araçlarında seri üretime daha çabuk geçmesini sağlayacaktır. 
Rheinmetall,  daha önce Leopard 1 ve Leopard 2 tankları ile  Makina Kimya Endüstrisi MKE işbirliği sonucu diğer silahlarla ilgili olarak Türkiye'yle yakın ilişkide olmuş bir şirket.Türkiye'nin tank envanterinde M60'lar beraber önemli sayıda Leopard  mevcut.
Alman  welt.de sitesine göre Altay tankının gelişiminde Güney Koreli Hyundai firmasıda büyük rol oynuyor. Zaten Hyundai markasını; otomobil, iş makinesi, yerli tankın dışında Türkiye'de kullanılan metro araçları ve trenlerden de biliyoruz!
 BMC Toma

BMC, şu anda ( bildiğimiz kadarıyla) Profesyonel kamyon, Probus midibüs, Procity kent içi otobüs, Profesyonel serisinin askeri versiyonları ve Kirpi  adındaki mayına dayanıklı personel taşıyıcı üretiyor.Vuran, Amazon, zırhlı kamyon ve yeni çekici geliştirme aşamasında!
 zırhlı kamyon
EUROSATORY EXIBITION 2016 da tanıtılan (yeşil kamyon) BMC'nin zırhlı kamyonu  380-26Z 6x6 , Emniyet Müdürlüğü'ne teslim ettiği Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı /TOMA'nın  değişik bir versiyonu!


Kaynaklar;  http://www.welt.de/wirtschaft/article157484615/Rheinmetall-moechte-fuer-Erdogan-Panzer-bauen.html
 http://eurasianews.de/blog/rheinmetall-und-tuerkisches-bmc-gruenden-joint-venture-produktion-von-altay-panzer/
 https://www.google.com/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=rheinmetall+bmc&tbs=qdr:w
 http://locomotionhorsnormes.e-monsite.com/
 http://www.defensenews.com/story/defense/policy-budget/industry/2016/08/03/armor-turkey-germany-malaysia/88030086/
 http://www.otometre.com/search/label/BMC
 http://www.otometre.com/search/label/Otokar

2 yorum:

  1. BMC tamamen savunma sanayine yöneliyor anladığım kadarıyla. Otobüs ve ticari araç segmentinden yavaş yavaş çıkacak herhalde.

    YanıtlaSil
  2. Otobüs ve ticari araçtan çıkacağını sanmıyorum, Yerli tank ve diğer savunma araçları ihaleleri, ve bu konudaki Asya-Afrika pazarı anlamında öncelik Savunma görünüyor. Sıonraki etapta yeni kamyon ve otobüs olacak.
    http://www.otometre.com/2016/01/bmc-karasuda-yerli-otomobilden.html bağlantısında yazdığım gibi aslında çok daha büyük bir otomotiv markası olmak amacı var; bunun içind ediğer önemli olanı yerli otomobil!
    Traktör, iş makinesi, tarım araçları, haliyle pikap/kamyonet, kara araçları.. diye gidiyor BMC'nin hedefleri. Benim tahminim Karasu faaliyete geçsin, sonraki adımlardan biri yeni bir marka bile olabilir!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..