Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomobil dünyasında da hayat devam ediyor!

 Auto Show Yeni otomobiller,  yeni araçlar, vergiler, iflaslar, kazalar, kurtuluşlar...
Trafik kazalarına ve bir çok olumsuzluğa rağmen hayat devam ediyor; otobüslere, otomobillere binerek yolculuk ediyor, karnımızı doyurup, gece dinlenip  sabah işe gidyoruz.Bu çark işlerken otomotiv ve ulaşımda da  süreç ilerliyor.Yeni araştırmalar, üretimler, satış servis, sorunlar memnuniyetler...Kısa bir dünya turu aşağıda sizi bekliyor.
Osman Gazi Köprüsü'nden sonra Yavuz Sultan Selim Köprüsü'de ulaşıma açıldı.Şüphesiz büyük emekler verilerek ortaya çıkarılmış önemli eserler.Bu konuda şehirlerarası otobüs firmaları ve çalışanları endişeli.Yol uzamakla ancak şehir merkezindeki trafik yoğunluğuna olumlu katkısının yanında bu sektörde maliyet, zaman, şehir içinden yolcu alımı gibi konularda bir ortak nokta bulunabilirse bu olumsuz durumda  en kısa zamanda ortadan kalkacak.

 İETT'nin 3 kez tekrarlanan otobüs ihalesini iflas ve satışıyla gözleri üzerine çeken BMC kazandı.Rakiplerinin arasından düşük fiyatla sıyrılan İzmirli marka, yeni araçlar üzerinde çalışırken bir yandan da Karasu'ya taşınma çalışmaları içinde. İflastan önce % 100 yerli olan  firmanın artık yarısı Katar'a ait!

Tedarikçileriyle problem yaşayan Alman devi Volkswagen, emisyon skandalından sonra yine bu konuyla bağlantılı olarak parça sorunu yaşıyor. Avrupa'daki fabrikaların bir kısmında üretim dururken bazılarında da çalışma saatleri değiştirildi.Son bilgilere göre ise sorunlar giderildi ve en kısa zamanda fabrikalar normal faaliyetlerinde devam edecekler.

Bursa'da Tofaş tarafından imal edilen Fiat Tipo/Egea, Avrupa'da iyi satış rakamlarına imza atıyor. Özelikle Fiat'ın anavatanı İtalya'da, Tipo; her iki karoser seçeneğinde de üst sıralarda yer alıyor..
 Bir General Motors markası olan Opel, aslında sevilen bir araç olan Zafira modelini Türkiye'ye getirmeyecek. Özellikle sipariş verilerek getirilme ihtimali olan otomobil, farklı ülkelerde  Vauxhall, Subaru ve Holden markalarıyla da satışa sunuluyor.

Bir Hyundai markası olan KIA; Mazda CX-3, yakında piyasaya çıkacak olan Toyota CH-R, 
Honda HR-V gibi araçlara rakip bir model hazırlıyor. 2017 yılında Provo adıyla aracın yollara çıkması bekleniyor.
  yeni kia
Efsanevi markalardan Lotus, 50 adet sınırlı sayıda üretilecek Elise 250 Special Edition modelini 4 farklı renkte 246 beygirlik 1.8 litrelik bir motorla satışa sunacak.0'dan 100 km ye çıkış ise 4.3 saniye sürüyor.

Volvo Kamyon,  The Iron Knight a (Demir Şovalye) adlı modifiye edilmiş FH Serisiyle hız rekoru kırdı.2400 beygir gücündeki araç 276 km/h hıza ulaştı.Kamyonda Volvo D13 modeli motor kullanılırken tork değeri 6000 Nm olarak ölçülmüş.

Yılın Otobüsü ödülü Polonyalı marka Solaris'in  Urbino 12 Electric modeline verildi.
Araç, Almanya'da düzenlenecek olan IAA2016 Ticari Araçlar Fuarı'nda sergilenecek.

Ankara'da da üretim yapan bir Volkswagen markası olan MAN'ın yakında yeni Tourliner/Lion's Coach  modelini tanıtması bekleniyor!

DAF motorlarıyla araç imal eden  Hollandalı  VDL;  2+2 koltuk düzeninde 41 ve ya 43 yolcu kapasiteli yeni Futura modelini Almanya'da tanıtacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..