Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Erkekler otomobil modasını daha yakından takip ediyor, Park yerinin güvenliği kadınlar için daha önemli

Kadınların yüzde 45’i eşini arayacağını belirtirken; eşini arayacağını söyleyen erkeklerin oranı sadece yüzde 6. Kaza anında polisi arayacağını belirten kişilerin oranı ise, en yüksek seviyesine (yüzde 38), en düşük sosyo ekonomik grup olan (DE) grubunda ulaştı.Evet, otomobil konusuna erkek ve kadınlar farklı yaklaşıyor..
Diğer taraftan, Erkeklerin yüzde 87'si otomobillerini
eşlerinden başka valeyle bile paylaşmıyor!

 Trafik araştırmasında ilginç sonuçlara ulaşıldı...
Aksigorta’nın, Yöntem Araştırma’ya, CATI (Bilgisayar Destekli Telefon Anketi) yöntemiyle, İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Bursa, Kayseri, Malatya, Samsun, Erzurum, Tekirdağ, Diyarbakır ve Trabzon’da yaşayan, Türkiye temsili “araç sahibi” olan kişiler odaklı yaptırdığı araştırmada; erkekler ve kadınların otomobille ilişkilerinde çok ilginç sonuçlar gözlemlendi.

Kaza anında artık polisi aramıyoruz
Herhangi bir kaza anında önce ya acenteyi ya da aileden birini arıyoruz. Kadınların yüzde 45’i eşini arayacağını belirtirken; eşini arayacağını söyleyen erkeklerin oranı sadece yüzde 6. Kaza anında polisi arayacağını belirten kişilerin oranı ise, en yüksek seviyesine (yüzde 38), en düşük sosyo ekonomik grup olan (DE) grubunda ulaştı.

 erkekler ve kadınlar
Erkekler otomobillerini kimseyle paylaşmıyor
Eşinin araçlarını kullanmasına izin veren kadınların oranı yüzde 60 iken, erkeklerde bu oran yüzde 13’e kadar geriliyor. Bu da erkeklerin araçları üzerindeki sahiplik duygusunun oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. Eşleriyle aracını paylaşmayacağını belirten erkekler, valeyle de araçlarını paylaşmıyor.

Erkekler otomobil modasını, gelişmeleri daha yakından takip ediyor
Katılımcıların yüzde 72’si, 5 yılda veya daha sık aracını değiştirdiğini vurgularken; erkeklerin kadınlara oranla daha sık araç değişikliğine gittiği vurgulanıyor. Araç değiştirmenin en sık görüldüğü yaş ise, sosyal statünün üst seviyede olduğu 45-64 yaş aralığı.


Otomotiv de neler oluyor

Park  güvenliği kadınlar için daha önemli
Araştırmaya göre kadınların yüzde 38’i araçlarını park edecek yer ararken daha titiz davranıyor ve güvenli bir yer seçmeye çalışıyorlar. Ekonomik durumu yüksek kişiler ise araçlarını otoparka koymayı tercih ediyorlar.


 Ulaşımda ve trafikte sorunla, olup bitenler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..