Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Volkswagen; elektrikli otomobil üretecek, işçi çıkaracak

Dünyanın ikinci büyük otomobil şirketi Volkswagen;  dizel motorlardaki  karbon salınımıyla başlayan sorunları çözmek, maliyeti azaltmak,  sürücüsüz ve çevreci teknolojilere sahip yeni araçlar imal etmek amacıyla çok yoğun çalışıyor!
Elektrikli otomobilde lider olmak isteyen VW, 

dünya genelinde 31 tesiste ki 30 bin çalışanını işten çıkarmayı düşünürken yeni otomobiller ve çevreci yatırımlar içinde 9000 yeni işçi almak istiyor.Alman devi, kendi ülkesinde 23 000 kişinin işine son verecek gibi görünüyor.Markanın toplam çalışan sayıısı 610 000 civarında.

2015 yılında 4.4 milyon otomobil satan dünya ikincisi Volkswagen,  2025 yılıyla beraber
 yılda 1 000 000 elektrikli otomobil satmak ve özellikle güven kaybı yaşadığı Amerika pazarında ise 2021 den itibaren sıfır emisyonlu araçlar üretmek amacında.



Gelir gider dengesini sağlayıp, yeni modeller hazırlamak ve eski konumuna dönmek için az satış rakamlarına sahip modelleri de devre dışı bırakmak gerekiyor; ilk model ise beklenileni veremeyen CC olacak. Polo WRC ile yarışan ralli takımı, son yıllarda başarılı olmasına rağmen Dünya Ralli Şampiyonası (WRC)'ndan çekilmek zorunda kalmıştı.


Sıkınıtılı markanın  büyük umutlar beslediği yeni ve en büyük SUV modeli Atlas; 
Amerika , Avrupa ve Rusya pazarlarında satışa sunulacak.Ancak ABD'de dizel motorlu versiyonlar olmayacak.Araçta 2 .0  litre benzinli ve dizel, 2.5 ve 3 litrelik benzinli motorlar kullanılacak.Rusya pazarı için 2.0 L dizel motor öngörülürken Avrupa için net bir bilgi yok.
Çin versiyonu için  ise 2 ile 2.5 litrelik benzinli motorlardan bahsediliyor.

VW;  tüm zorluklara ve sarsınıtıya rağmen, Türkiye, Çin ve Brezilya  gibi pazarlarda iyi konumda bulunuyor. Türkiye deki son vergi düzenlemeleriyle 2016 için değil ama önümüzdeki yıllarda satış rakamları düşme eğilimine girecek gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..