Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

NEVS, Çin'de elektrikli otomobil üretim lisansı aldı

Çin Devleti, Tianjin fabrikasında elektrikli araçların üretimine başlamak için NEVS 'in projesini onayladı.Çin Ulusal Kalkınma Reform Komisyonu (NDRC) tarafından onaylanan elektrikli araç üretim lisansı Çin'de elektrikli araç üretimi için  en önemli belge.





NDRC tarafından Yeni Enerji Binek Araç Projesi yatırım onayı; Çin dışından da gelen yarımcıların yer aldığı bir ortak girişime ait.

NEVS Başkanı Kai Johan Jiang; Elektrikli araç üretim lisansı onayı  için çok minnettarım,Saab'ın 70 yıllık bir geçmişi var.Bu, onay NEVS için önemli bir kilometre taşıdır.Vizyonumuzu, projemizi  gerçekleştirmek için bir sonraki adıma geçiyoruz. diyor.

Türkiye'de Tübitak ile yerli otomobil projesinde de yer alan NEVS Firması'nın; Tianjin kentinde ki fabrika inşaatı sürüyor. 2017 yılı sonlarında faaliyete geçecek tesiste yıllık 200 000 elektrikli otomobil imal edilmesi bekleniyor.


Çin'de elektikli otomobil pazarı gün geçtikçe büyüyor.Dünyanın en zorlu pazarında, NEVS elektikli araçlar ve mobilite hizmetleri içeren bir portföy geliştiriyor.İlk etapta, ortağı Panda ile kiralama şirketlerine 150 000 adet NEVS 9-3 elektrikli sedan otomobil teslim edecek.
Ana ve üretim  merkezi ve araştırma birimleri İsveç'te olan firmanın ikinci üretim tesisi Tianjin olacak..


NEVS'in   iş ortakları arasında;
Panda New Energy, State Grid Electriv Vehicles Service, TÜBİTAK, Volinco, Dongfeng Motors, Renesas Electronics Corporotion bulunuyor.

Kaynak;
https://www.nevs.com/en/partnerships

3 yorum:

  1. Devletin yapacağı yerli otomobili bu şirket çinde üretecek diyorlar? Doğru mudur?

    YanıtlaSil
  2. Bu konuda herhangi bir bilgiye rastlamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donanımhaberde vardı bu haber. Bana saçma gelmişti. Devletin yaptığı bir açıklama yok. Türkiye'de üretilmeyecekse zaten saçma olur.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..