Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Motorsporlarından çekilen VW, RX'te Solberg'le var!

Dünyanın en çok konuşulan otomobill markalarından Volkswagen, emisyon ve getirdiği maliyetler nedeniyle ralli dahil bir çok yarıştan çekilme kararı almıştı..Ancak, Dünya Rallikros Şampiyonası'nda WRC ve WRX'te şampiyonluklar yaşamış olan Peter Solberg'le adını duyurmaya devam edecek. 
2017 sezonunda,  Peter Solberg'in PSRX adlı yarış takımı, Monster Energy ve Volkwagen İsveç beraberliğini Volkswagen Motorsport destekleyecek..Diğer pilot ise  İsveçli Johan Kristoffersson.


2014 ve 2015 yıllarında fabrika desteği olmadan Fransız otomobili DS3 ile şampiyon olan Solberg'in yeni ekibinde Subaru ile yarıştığı zamanlarda takımda bulunan direktör Demaison da var.

VW Motorsport'tan yapılan açıklamada ise WRC'den çekilen markanın gelecekte de rallikrosta olacağı şeklinde.


Volkswagen Polo WRX, 560 beygire sahip güçlü bir yarış otomobili.ABD'de düzenlenen Redbull Global Ralliycross (GRC) organizasyonunda da  VW yer alıyor.Bu yarışta ise Polo WRX ile aynı güce sahip iki  Beetle GRC yarışacak.






2016'da Peter Solberg, Citroen markası DS 3 ile yarışarak 239 puanla 4. oldu, 
Johan Kristoffersson ise Volkswagen Polo ile 240 puan toplarak ikinci olmuştu..

1 yorum:

  1. Volkswagen yaşanan emisyon skandalı ve tüm olumsuz etikelere rağmen 2016 yılında Toyota'yı tahtından ederek dünyanın en çok satan otomobil markası konumuna yükseldi. Volkswagen de yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen haklı olarak kemer sıkacak

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..