Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Biraz Volkswagen, Biraz FIAT, Birazda Çin

Çin'in önde gelen otomobil ve SUV markalarından Great Wall, Amerika Birleşik Devletleri'ne yönelik araç satmak için Meksika'ya fabrika kurmayı düşünüyordu.
ABD Başkanı Donald Trump'ın tehditleri diğer otomobil firmaları gibi Çinli firmayıda etkiledi!Zaten Los Angeles





kentinde bir araştırma merkezi olan marka, 2020 yılına kadar Kuzey Amerika'da ilk fabrikasını kurup Haval adlı SUV modelini öncelikli olarak süper güce satmak istiyor.

Great Wall, ABD'de üretim yapan bir Çin şirketi olarak rakiplerinin karşısına çıkmak istiyor.
Çin'de araç satmaya istekli başka Çinliler'de var; BYD ve Gelly gibi..

Otomobil dünyasının en önemli konularından biri olan Emisyon ve Volkswagen iklisinde gündem bu kez Avrupa satışlarının % 7 oranında düşmesi. 


 



2016 yılında en çok satılan model sıralamasında Toyota Corolla; 1 316 383 adetle ilk sırada yer alırken 2016'nın en çok satan markası veya grubu Volkswagen'in Golf modeli ise 991 414 adet satarak dünyanın en çok satan üçüncü otomobil modeli olmuştu.


Bu konuya FIAT istekli görünürken Volkswagen tarafı çekimser duruyordu.Ancak emisyon ve onun getirdiği ödemeler, geri çağırmalar sonucunda Alman devinin zararı artacak.
(İki gün önce de grup markalarından Audi'nin Almanya'nın Wolfsburg'taki merkezi savcılar ve polisler tarafından aranmıştı.)
Ve haliyle sanki bu görüşme belkide sonrasında
 birleşme- evlenme getirirken onların daha çok işine yarayacak gibi görünüyor!

8 yorum:

  1. Volkswagen'in Fiat'ı satın alması Volkswagen'inin grup olarak satışlarını daha çok arttıracaktır. Volkswagen AG; Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Porsche, Lamborghini, Seat, Skoda, Man, Scania. Fiat'ta Volkswagen'in gücüne güç katacaktır

    YanıtlaSil
  2. Great Wall C50 gerçekten güzel bir araba.

    YanıtlaSil
  3. VW nin FIAT ı alması mı yoksa yarı yarıya ortak olmalarımı net belli değil. Ancak borç - zarar bakımından VW'ni zorlu günler bekliyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiat öyle hemen şıp diye alınabilecek bir marka değil. Lancia, Alfa Romeo, Maserati, Ferrari, Chrysler, Dodge, Jeep, Yamaha Motor Company, Iveco'yu içinde barındıran bir grubun elbet bir fiyatı vardır ancak VW veya başka bir marka fiat'ı satın almaktansa ortak olmayı tercih eder.

      Sil
  4. İki markadan birinin diğerini alması zaten mali açıdan zor. Renault - Nissan gibi karşılıklı birbirlerinden hisse alırlar ve ortaklık kurmuş olurlar. Yamaha'nın Fiat -Chrysler Grubuna ait olduğunu bilmiyordum! Bir yanlışlık olmasın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://tr.wikipedia.org/wiki/Fiat bu kaynakta öyle bahsedilmiş aratşıtrım zamanda motogp de sporsorluk ilişkileri varmış herhalde. Yabancı sitelerde fiat'ın görünmüyor? Fiat ile WV'in ortak olacaklarına pek ihtimal vermiyorum ben.

      Sil
  5. Aslında zor bir karar; birleşme. Zira birinin zararları giderek artacak emisyon, tazminat, geri çağırmalar..FCA ise daha karlı olması lazım!

    YanıtlaSil
  6. Ferrari ve Maserati'yi Volkswagen Alfa Romeo'yu da Peugeot alsın büyük iş yapar. Olmadı VW Grubu Fiat'ı toptan satın olsun bu sayede Fiat'ta borçtan kurtulmuş olur ya öyle ya böyle

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..