Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

En Yeni Otomobiller, O Fuarda

Otomobilseverlerin gözlerini üzerine çeken, dünyanın önde gelen otomobil fuarlarından Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (Geneva Motor Show) 9 Mart tarihinde, her zamanki gibi çekici, yeni, rengarenk, küçük, büyük pahallı, ucuz, ekonomik gibi bir çok farklı özellikte modelin yer aldığı bir otomobil ansiklopedisi gibi  her şeyi içinde barındırıyor.

Türkiye'de imal edilen otomobillerin de  ilgi gördüğü fuarda yeni teknolojiler, yeni modeller, 
özel otomobiller ve bir çok farklı tasarım bulunuyor. 

Fuarlar ve otomobille ilgili diğer etkinlikler

TOFAŞ'ın Bursa'da ürettiği Egea / Tipo Hatchback modeli (sonraki aşamada ise
station wagon) “S-Design”adlı özel bir versiyonla ortaya çıkıyor.


 


Siyah alaşımlı jantlar, kapı kolları ve ızgara gibi dış tasarımların yanı sıra özel koltuk döşemesi ve araç içi standart versiyonda krom olarak sunulan siyah parlak detayların kullanımı dikkat çekiyor.

FIAT'a dair

 Hyundai; 4. jenerasyon hidrojen yakıt hücreli otomobil FE Fuel Cell Concept modeliyle hem gelecekten ip ucu veriyor hemde çevreci bir otomobil sunuyor.




Fuarda tanıtılan yeni model, Hyundai ix35 Fuel Cell ile kıyaslandığında, daha yeni bir teknoloji ve şık tasarım anlayışıyla ortaya çıkarken aynı zamanda önceki seriye göre yüzde 20 daha hafif yapısıyla da dikkat çekerken yüzde 10 daha az yakıt tüketimi sergiliyor. Ayrıca geliştirilmiş yakıt hücreleri sayesinde de yüzde 30 daha fazla menzile sahip.FE Concept, tek dolumla 800 km’den fazla yol gidebiliyor.

Hyundai yeni modelleriyle yukarılara tırmanıyor

 Hyundai, Cenevre de  IONIQ Plug-in’i de sergiliyor..Otomobil, 63 km'ye kadar elektrikli menzile, 26g/km emisyona ve100 km’de sadece 1.1 lt yakıt tüketen bir motora sahip. 

Los Angeles’ta Quadrifoglio versiyonuyla ilk kez gün ışığına çıkan Alfa Romeo Stelvio tüm versiyonlarıyla 87. Cenevre Otomobil Fuarı’nda. 
Stelvio, Stelvio Super ve Stelvio Business olmak üzere üç farklı versiyonu tanıtan Alfa Romeo, fuarın en çok dikkat çeken markaları arasında yer alıyor.


 
Araçta iki güç ünitesi var; 2.0 litrelik turbo benzinli motor 280 HP  ve  2.2 litrelik turbo dizel motor 210 HP güç üretiyor.

 KIA Motors,  Cenevre Otomobil Fuarı’nda;  yeni spor sedan modeli Stinger, Yeni Picanto, Niro Plug-in Hybrid ve Optima Sportswagon Plug-in Hybrid  ile ziyaretçilerini ağırlıyor.




Yeni KIA Stinger üç farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. Giriş modelinde bulunan 2,0 litrelik turbo benzinli motor 255 PS güç ve 353 Nm tork üretiyor. Bir üst basamakta yer alan 2,2 litrelik turbo dizel motor ise 200 PS güç ve 440 Nm tork üretiyor. Ürün gamının en üstünde ise bir V6 devreye giriyor. 3,3 litre hacimli V6 silindirli çift turbo beslemeli motor 370 HP güç ve 510 Nmtork değeriyle spor otomobilleri kıskandıran bir performans ortaya koyuyor. V6 motor 5,1 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değeriyle Kia Stinger’i bugüne kadar üretilen en hızlı ve en güçlü KIA modeli yapıyor.

Yeni Picanto ise , Türkiye’de; 1.25-litre / 84 ps MPI benzinli - 4 ileri otomatik vites seçeneğiyle en ekonomik otomobiller içinde yer alıyor.

Renault; fuarda Türkiye'de üretilen Yeni Megane Sedan'ın yanı sıra Yeni Captur, ZOE e-Sport Concept, Formula E otomobili Renault-e.dam, Koleos ve Alaskan ile yer alıyor. 


 
   

Eşsiz özelliklere sahip Renault ZOE e-Sport, ZOE’nin yarış otomobiline dönüştürülmüş hali.Üstelik Renault Grubu’nun, tamamen elektrikli ve tek koltuklu otomobillerin yarıştığı FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) Formula E Şampiyonası'ndan elde ettiği3 yıllık galibiyet deneyiminden de faydalanıyor. Formula E’nin bu denli sevilmesinin nedenlerinden biri de büyük şehirlerin merkezlerinde düzenlenmesi ve herkesin bu yüksek performanslı araçları yarışırken görmesine imkan vermesi.ZOE e-Sport konsept otomobilinin pil (450kg) dahil 1.400 kilogramlık gövdesi tamamen karbondan oluşurken 0’dan 100 km/s’ye hızlanması 3,2 saniyede gerçekleşiyor.

Renault, Nissan , Dacia, Datsun  ve Alpine

Alpine, İsviçre'de  ilk seri üretim otomobili olan A110’un ilk gösterimini gerçekleştiriyor. 

Alpine’in hafiflik, çeviklik ve performans şeklinde özetlenebilecek zamansız ilkelerini bir araya getiren iki koltuklu bu spor coupé, A110 ‘Berlinette’ modelinin gerçek anlamda ruhunu taşıyor.


 


A110, Renault-Nissan İttifakı tarafından ortaklaşa geliştirilen 4 silindirli, 1.8 litrelik ve turbo şarjlı yepyeni bir motorla donatımış.Motorun azami gücü 185kW/252PS ve maksimum tork değeri de 320 Nm. Tüm bu değerler sadece 1080 kg’lık boş ağırlığı ile bir araya geldiğinde A110’un 4.3 kg/PS’lik kusursuz güç/ağırlık oranı (233PS/t) ortaya çıkıyor. Böylelikle de 0 - 100 km/saat hızlanması sadece 4.5 saniye sürüyor.

Ford, Fiesta'dan  efsane Mustang ve GT'ye tüm  otomobil serileriyle yer aldığı Cenevre'de  performans otomobilleriyle göz dolduruyor.


 


Amerikan Ford ve Avrupalı Ford

Yeni Nesil Ford Fiesta ST, yepyeni 200 beygir, üç silindirli 1.5 litrelik EcoBoost motoruyla ilk defa performans tutkunlarıyla karşılaşıyor.Yeni Fiesta ST, 290 Nm tork sunarken, 0-100 km/h hızlanması da 6,7 saniye sürüyor. Fiesta ST; Ford Mustang, Focus RS, Focus ST 'den oluşan performans serisini tamamlıyor.

Yeni Subaru Global Platformuna sahip ilk SUV modeli olan Yeni Subaru XV,
2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Tanıtıldı


 


Yeni Subaru XV; Japon,  4x4 ve Boxer uzmanı markanın en yeni aracı olarak ziyaretçileri ağırlıyor. Yeni Subaru Global Platformu ile daha düşük ağırlık merkezi ve  çok daha başarılı yol tutuşu, daha da iyileştirilmiş gövde ve şasi sağlamlığı, darbe sönümlemesinde büyük ilerleme ve daha tepkisel direksiyon hislerine sahip. Hem hybrid, hem elektrikli, hem de fosil yakıtlı otomobillerle uyumlu üretime olanak veren yeni platform, marka için maliyet verimliliği de sağlayacak.Yeni  Platform’un kullanıldığı ilk SUV modeli olan yeni Subaru XV’de yer alan X-MODE ve Simetrik AWD sistemi zorlu yol koşullarında performansı geliştiriyor ve aracın SUV kabiliyetlerini arttırıyor. Markanın “Dynamic X Solid” tasarım felsefesini temsil eden heybetli ve sportif yeni tasarım Subaru XV’nin kabin ile gövde üzerindeki ince işçiliğini ön plana çıkartıyor.

INFINITI, yenil spor sedan Q50 ile spor Coupé Q60 Project Black S’in dünya prömiyerleriyle dikkat çekti.




Cenevre’de lansmanı yapılan INFINITI Q60 Coupé Project Black S, çift-hibrid güç aktarımı ERS ile desteklenen, ödüllü çift turbo beslemeli 3.0 litrelik V6 motora sahip. INFINITI’nin sunduğu en kapsamlı V6 motor olan bu ünite, iki motor jeneratör ünitesi (MGU) ve elektrik enerjisini toplayan, depolayan ve yenileyen bir akü seti kullanarak performansa katkı sağlıyor. ERS desteği ile anlık olarak yüzde 25 daha fazla çekiş desteği sağlanıyor.

INFINITI Q60 Coupe’nin mevcut motor seçenekleri arasında, dünyanın ilk değişken sıkıştırma oranına sahip ve şimdiye kadar yaratılmış en gelişmiş içten yanmalı 4 silindirli turbo beslemeli VC-Turbo ve ödüllü çift turbo beslemeli V6 bulunuyor. Q60 2.0t’de 4 silindirli turbo beslemeli VC-Turbo, 211 HP güce sahipken, Q60S 3.0t’de çift turbo beslemeli V6, 405 HP güce ulaşıyor.


DS Automobiles, sıfırdan geliştirilen ilk ürünü DS 7 CROSSBACK’in ilk gösterimini gerçekleştirdi.


 
 
 
Dünya lansmanı yapılan DS 7 CROSSBACK’te benzinli-hibrid bir güç ünitesi görev yapıyor. 200 HP’lik benzinli motor ve iki elektrikli motor (Her biri 80kW/109 bhp) toplamında yaklaşık 300 HP’lik bir sistem gücü oluşturuluyor. 8–ileri otomatik şanzıman (EAT8) ön bölümde benzinli ve elektrikli motorların arasına konumlandırılıyor. İkinci elektrikli motor arka aksa güç aktarımını sağlayarak DS 7 CROSSBACK’in 4 çeker olmasını sağlıyor.

DS 7 CROSSBACK, dört farklı aktarma moduna sahip: Yüzde 100 elektrikli, şarj etmeden uzun yolculuklar için Hybrid, karma (SPORT) ve 4X4. Araç yavaş giderken (gaz kesildiğinde veya frene basıldığında) akü enerjisi yenileniyor. Tamamen elektrikli kullanımda, 13 kW/h kapasiteye sahip lityum-iyon akü yaklaşık 60 km menzil sağlıyor.

DS 7 CROSSBACK’te ayrıca, tamamı Euro 6 emisyon normlarını karşılayan 3 benzinli ve 2 dizel motor seçeneği sunulacak. BlueHDi motorlar 130 (BlueHDi 130 S&S 6 ileri manuel ya da EAT8) ile 180 HP (BlueHDi 180 EAT8) arasında güç üretecek, benzinli motor seçenekleri ise THP 230 S&S EAT8, THP 180 S&S EAT8 ve PureTech 130 S&S 6 ileri manuel oluşturacak. 6 ileri manuel şanzıman haricinde sunulacak olan otomatik şanzımanların tamamı EAT8 olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..