Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

VW ve FCA, o markaları satacak mı?

Otomobil dünyasının önde gelen iki grubu, 3 farklı markayı satacak mı?Emisyon olayları yüzünden masraflarla boğuşan Volkswagen'in  motosiklet markası Ducati'yi, giderlerini azaltmak isteyen Fiat - Chrysler'in ise 4x4 ve SUV ustası Jeep ile  pikap ve hafif ticari araçta yükselişte olan RAM markasını satma ihtimali belirdi!
Daha önce MAN ve Scania'yı satacağı iddia edilen Volkswagen, Reuters'in haberine göre özellikle emisyondan kaynaklı ceza ve diğer masrafları karşılamak amacıyla Ducati'yi satabilir.Satış rakamları açısından Audi, Skoda ve Seat'ın satılma ihtimali  yok görünüyor.





Ducati, 2012  yılında Audi tarafından 935 milyon Dolara'a satın alınmıştı. Firmanın 2016 yılı satış rakamı  588 milyon Dolar olurken toplam değerinin 1 milyar Euro'yu bulduğu ifade ediliyor.



  
 Fiat Chrysler Automobiles (FCA) CEO'su Sergio Marchionne, iki markayı  ( RAM, JEEP ) şu anda satmadıklarını ancak bunun bir olasılık olduğunu belirtti.

Amerikan kaynaklı haberlere göre ise giderlerini azaltmak isteyen  FCA'nın önümüzdeki süreçte RAM ve Jeep'i satma ihtimali olabileceği ,
CEO Sergio Marchionne tarafından açıklandı.Bu sebeple daha önce Maserati  ve
 Alfa Romeo'nun satılabileceği haberleri basında ve internet aleminde yer almıştı.Hatta VW veya GM ile birleşme olasılıkları bile değerlendirilmişti!




RAM, her ne kadar pikap konusunda uzman olup satışlarının  yüksek seviyede  olmasına rağmen gözden çıkarılabilir. Zira RAM, 2010 yılından önce Dodge markasının içinde bir modeldi.Dodge adı altında 2010 öncesinde olduğu gibi  kamyonet ve SUV modelleri imal edilebilir.

Jeep için söylenecek bir şey yok; çünkü SUV ve 4x4 araçların atası konumunda.

Markaların an itibarıyla üretimini/satışını yaptıkları modeller şu şekilde sıralanıyor,

Jeep
Compass, Cherokee, Grand Cherokee, Wrangler, Patriot, Renegade

RAM
1500, 2500, 3500, 4500, 5500,  Promaster , Promaster City (Doblo)

Ducati
Diavel, Hypermotard, Monster, Multistrada, Sperbike, SuperSport

3 yorum:

  1. Saab, volvo, rover, land rover, jaguar ve son olarak Opel fırsatını kaçırdık. Keşke ram veya jeep'i devletimiz satın alsa. Bilinen bir markanın alınması sıfırdan kurmaktan daha mantıklı bence. Sonuçta dışarıda daha rahat satacaktır. Örneğin opel 10 milyar dolarak satılmıştı. Bu parayı devletimiz verse ve otomobil işinde olsa kimse çıkıp da niye devlet aldı demezdi bence. Bizim yerli otomobil projesinden çok umutlu değilim. Yerli otomobilin tek çaresi satın alma yoludur bence.

    YanıtlaSil
  2. Doğru.
    Aslında, TÜBİTAK- SAAB 9_3 platform örneğindeki gibi yine zaman ve maliyet kaybı olacak. Hazır almada ise bu kayıp azalabileceği gibi kısa sürede kar bile edecektir. Ve kısa yoldan altyapı ve bir birikim sahibi olnuacktı!

    YanıtlaSil
  3. Devlet otomobil işinde olsa ve devlet kurumlarına bu otomobil verilse yine karlı bir iş olurdu. Proton malezya devletinin diye biliyorum. Malezya'da kimse vay efendim devlet niye otomobil işinde demiyor.
    Opel çok güzel bir fırsattı. Umarım yerli otomobil projesi başarıya ulaşır. Ulaşmazsa çok büyük hayal kırıklığı olur. Yerli otomobil konusunda da kimse hükümete inanmaz. Bakalım 2019'a bir şey kalmadı. Umarım vaat ettikleri gibi olur. Başarılı olursa ben de yerli otomobilden almayı düşünüyorum nasip.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..