Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni BMC'ler ne zaman gelecek?


Kirpi, Vuran ve Amazon modellerinin yanında taktik tekerlekli araçlarla savunma alanında yer alan BMC, İDEF 2017 Savunma Sanayi Fuarı'nda tasarım halindeki yepyeni bir aracı tanıtacaktı.Ancak, fuarda bu konuda sergilenen herhangi bir  araç veya fotoğraf  yer almadı. İlgililere sorduğumuzda gizlilik sebebiyle fuara getirilmediği belirtildi.





BMC, çok zaman önce sergilediği Vuran adlı zırhlı araç, ilk halinden hayli değişmiş.Daha büyük ve dolgun haliyle daha güven verici, kapasitesi yüksek görünürken, ilk zamanlarda işbirliği yaptığı İsrail firmasının  tasarımıyla da hiçbir bağlantısı kalmamış.





Amazon ise daha Kirpi'nin küçültülmüş hali olarak çıkıyor ortaya.

Farklı güç paketleri ve personel kapasitesiyle zırhlı 4x4 ailesi büyüyor..

Geçen yıl, küçük değişiklikler yapılan Kirpi fuarda ambulans versiyonuyla yer aldı.





Sergilenmeyen araç için yetkililer,  daha önce basın bülteninde yazdığı gibi; helikopter veya uçakla taşınıp indiği yerden hemen yola çıkabilecek savunma amaçlı bir araç tanımlaması 
yaptılar..Bu özelliklere sahip ilk araç bilin bakalım ne zaman ve nerde  ortaya çıktı?
Bu özellikler, günümüz teknoloji, pratiklik ve güzel bir tasarımla birleşirse BMC çok şey kazanabilir..





BMC'nin yıllardır testlerini sürdürdüğü yeni çekicisinin yıl sonuna doğru deneme üretiminin başlayacağı, muhtemelen bu yıl  sonlarına doğru tüm BMC markalı araçların yeni yüzlerle üretiminin yapılacağı ifade edildi.





İnternette  sörf yaparken,  BMC'nin araçlarında farklı markalı bir motor  kullanacağına dair bir iddia okumuştum.Onu sorduğumda ise böyle bir planları olmadığı, Cummins'e devam edileceği cevabı verildi..


3 yorum:

  1. Aslında Tümosan ile ortak çalışıp en azından bu araçlara yerli motor koyabilirler.

    YanıtlaSil
  2. Ortaklıkta hepsi ve Türkiye kazanacaktır. İzliyoruz..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..