Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Tümosan Pusat 4x4

Konya'da motor ve traktör üreten Tümosan, bu kez karşımıza 4x4 özelliğinde zırhlı bir araçla çıkıyor.Son aylarda, yaptığı yerli motor ve yerli şanzımanlarla gündemde yer alan firma, son dönemde forklift ve tarım araçları da imal etmeye başlamıştı.Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan İDEF 17, Uluslararası 





Savunma Sanayi Fuarı'nda 8. numaralı salonda yer alacak tekerlekli zırhlı araç prototipi; modern tasarımı, modüler yapısı, yüksek hareket kabiliyeti, düşük işletme maliyeti ve çeşitli silah sistemlerine uygunluğuyla Türkiye ve yurtdışında ilgi görecek gibi..





Yüzde yüz yerli sermayeli TÜMOSAN, 40 yıldır; motor,  güç aktarma sistemleri ve benzer konularda imalat yaparken ar-ge çalışmalarını da gidsderek arttırıyor. Uzun yıllar önce, kurumun bir yetkilisi; yerli kamyonet üretmek istediklerini bir gazeteye söylerken günümüzde 4x4 zırhlı araç üretimine hazırlabnmış olması, Tümosan'ın farklı araçlar üzerinde çalışıyor olabileceğini  de gösteriyor..




Şu anda bir kaç görsel ve video ile ortaya çıkan Tümosan Pusat'ın teknik bilgileri ve diğer özelliklerini  İDEF 17'de öğrenme şansı bulacağız.





2 yorum:

  1. Allah Allah :) Tümosandan kamyonet beklerken askeri araçlar geldi :) Bu zırlı araç pazarında çok para var demek ki. Tank motorunu da yapabilselerdi keşke. Traktör üretiminden zırlı araç üretimine geçmelerini hiç beklemiyordum. Tank motoru üzerinde çalışırken ilgileri askeri alana kaymış demek ki.

    YanıtlaSil
  2. Sanki, Tümosan; BMC gibi otomotiv, savunma ve motor alanlarına yayılma isteğinde...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..