Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Peugeot 404, 504 ve Hoggar'dan sonra yeni pick up adıyla şaşırtıyor; PiCK UP

Peugeot, Afrika'ya özel pick up üretiyor.
Daha önce Güney Amerika'da Peugeot 207 / 206+ bazlı bir araç olan Hoggar üretilmişti.Avrupalı markalardan Peugeot, Citroen, Opel, Audi gibi markalar dışında hepsi bu sınıfta araç üretmeye başladılar.Pikap sınıfında Amerikan ve Japon markaları daha etkin.Bazı firmalarda Nissan, Mitsubishi, Toyota gibi  uzmanlaşmış markalarla işbirliğine girerek bu sınıfta yer almaya başladı.







Peugeot'un pikap hikayesi ise biraz ilginç.Peugeot-Citroen hissedarlarından olan Çinli Dongfeng; Nissan ile olan işbirliği sonucu ortaya çıkan kamyoneti şimdi Peugeot amblemi ile yollara çıkıyor.Hedef Afrika pazarı ama yakın gelecekte Avrupa'ya da göz kırpabilir.








2017 Eylül ayı satışa sunulması beklenen araçta 115 beygirlik 2.5 litrelik turbo dizel motor bulunacak.5 ileri düz vitesli kamyonetin beygir gücü 117, torku ise 280 Nm.Bu araç zaten 1997 model Nissan NP olup Dongfeng -  Nissan işbirliği ile yollara çıkıyor.Bir dönem Türkiye ye DFM Rich olarak getirilmişti.Peugeot Pick upl ise bu aracın en güncel en makyajlı hali.





Yıllar önce Peugeot; 504 (1980 - 89) ve 404  (1973 - 79) pikap modellerini de imal etmişti.Hatta Dangel adlı Peugeot ile yakın temas halindeki bir firma da bu araçları 4x4 haline getiriyordu.





Pick up, sadece çift kabinli üretilecek.






https://www.zznissan.com.cn
http://www.otometre.com/2011/08/sukseli-dfmden-yeni-modeller.html
http://www.dfmturkiye.com/rich.html
http://www.otometre.com/2010/10/vw-amorok-ve-taro.html

1 yorum:

  1. Keşke bizim BMC de böyle çinlilerle ortak olup pick up veya hafif ticari üretse. :(

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..