Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Volkswagen, Toyota derken aradan Renault - Nissan - Mitsubishi üçlüsü liderliğe yükseldi!

Mitsubishi, dünyanın en çok satan otomobilini belirledi!
Son bilgilere göre, otomobilde yeni dünya lideri Fransız ve Japon beraberliğinden oluşan Renault Nissan İttifakı oldu.2017 yılının ilk yarısında Nissan, Renault ve Mitsubishi'nin başını çektiği grup 5 milyon 268 bin 79 adet yeni otomobil satışı gerçekleştirirken  Volkswagen, 5 milyon 155 bin 900 adet ve Toyota 5 milyon 129 bin adetle ikinci ve üçüncü sırayı aldı.






Toyota, Amerikan otomotiv devi General MotorS'un yıllar süren dünya otomobil liderliğine son vermiş, geçen yılda ilk kez bu tahta Volkswagen çıkmıştı.İlk sıralarda yer alan bu birlikteliklerden en az markayla en yukarıya çıkan marka  Toyota olmuştu.
Bu arada,Yeni C-HR ile dikkat çeken Toyota, Türkiye'de  planlı bakım ve revizyon çalışmalarından dolayı 31 Temmuz 2017 ile 12 Ağustos 2017 tarihleri arasında tatile girecek.

Yeni Nissan NP200 ICE Special Edition


Dünya otomobil liginin en üstünden en altına yer alan gruplardan sadece  birine  ittifak denilmesi de ilginç bir durum!






Renault, Nissan ve Mitsubishi Motors satışları yılının ilk yarısında yüzde 7 artarak liderliğe ulaşırken  elektrikli araç satışı  ise 480 bini  geçti.


İttifak grubu markalarından Renault;  Dacia dahil Clio, Sandero, Megane, Captur ve Duster modelleriyle Nissan da X-Trail/Rogue, Sentra/Sylphy, Qashqai ve Altima/Teana modellerinde büyük 
artış gerçekleşti.




Geçen yıl gruba katılan Mitsubishi Motors, yaklaşık 495 bin satış yaptı,  Outlander  modeli ile  ASEAN bölgesi dahil Pajero Sport modeli için büyük bir taleple karşılaşıldı.


Elektrikli satış rakamları; Nissan LEAF, Avrupa’da bir numaralı elektrikli araç  olan ZOE ve Mitsubishi’nin i-Miev modellerine olan talep sayesinde arttı.
Hibrid sınıfında ise Mitsubishi Outlander’ın plug-in hibrid elektrikli versiyonları 13 binden fazla satış rakamına erişti.



Renault Grubu pazar payı, 2017 yılının ilk altı ayında 1 milyon 879 bin 288 milyon araç satışı sayesinde yüzde 2,6 büyüyen bir pazarda yüzde 10,4 oranında arttı. Grubun bütün markalarında satış hacmi ve pazar payı açısından büyüme elde edildi. Renault ve Dacia markaları ilk altı aylık dönemde satış rekorları kırdı ve Renault Avrupa’da Marka sıralamasında ikinci sıraya yerleşti. Ayrıca bütün bölgeler de satış hacimlerini ve pazar paylarını arttırdılar. Grup satışlarını özellikle Afrika-Orta doğu-Hindistan bölgesinde yüzde 19,3 ve Asya Pasifik bölgesinde de yüzde 50,5 arttırdı.


Nissan LEAF ve Renault ZOE, elektrikli otoda liderliği getirdi


Nissan Motor Co. Ltd. 30 Haziran’a kadar olan altı aylık dönemde dünya genelinde 2 milyon 894 bin 488 otomobil ve kamyon satışı gerçekleştirerek pazar payını yüzde 5,6 arttırdı. Şirket, Japonya ve Avrupa’da sırasıyla yüzde 22,9’luk ve yüzde 5,7’lik bir büyüme yakaladı. Infiniti ilk altı aylık dönemde 125 binden fazla araç satarak 2016’daki aynı dönemle karşılaştırıldığında yaklaşık yüzde 13’lük bir büyüme yakaladı.

Mitsubishi Motors Japonya’da ‘Kei’ mini otomobillerini yeniden satışa sunduğu için dünya çapında 494 bin 303 araçlık satış ve yıllık bazda yüzde 2,4’lük bir satış artışı elde etti. Bu artışı, yerel olarak üretilen Outlander SUV’ların lansmanı sonrasında Çin’deki ciddi büyümeyi de yansıtıyor. SUV ve pick-up kamyon modellerine olan talep nedeniyle satışlar ASEAN bölgesinde de arttı.


Top 10 Renault Grubu Pazarları
1Fransa
2Rusya
3İtalya
4Almanya
5İspanya
6Türkiye
7Brezilya
8İran
9Birleşik Krallık
10Arjantin

Top 10 Nissan Pazarları
1A.B.D.
2Çin
3Japonya
4Meksika
5Birleşik Krallık
6Kanada
7Rusya
8Fransa
9Italya
10Almanya


Top 10 Mitsubishi Motors Pazarları
1A.B.D.
2Çin
3Japonya
4Avustralya
5Filipinler
6Endonezya
7Tayland
8Almanya
9Birleşik Krallık
10Birleşik Arap Emirlikleri

Mitsubishi Motors’un, Nissan ve Renault ile ortak satın alma, daha fazla lokalizasyon, ortak fabrika kullanımı, ortak araç platformları, teknoloji paylaşımı ve gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlarda büyüme gibi alanlarda daha fazla işbirliği yapması nedeniyle İttifak’ın bu yıl daha fazla sinerji yaratması bekleniyor. 






RENAULT-NISSAN İTTİFAKI HAKKINDA

Renault-Nissan İttifakı, merkezi Fransa’da bulunan Renault Grubu ile merkezi Japonya’da bulunan Nissan Motor ve Mitsubishi Motors arasında kurulmuş stratejik bir ortaklıktır. İttifak 2016 yılında neredeyse 200 ülkede toplamda 9,96 milyon araç satışı gerçekleştirdi, bu rakam dünyada satılan her dokuz araçtan birine denk gelmektedir. İttifak’ın Almanya’nın Daimler ve Çin’in Dongfeng gibi diğer otomobil üreticileriyle de stratejik işbirlikleri vardır. Ayrıca, Rusya’nın en büyük otomobil üreticisi AVTOVAZ’ı kontrol eden ortaklığın da çoğunluk hissesine sahiptir. Sıfır emisyon araçlarda endüstri lideri olan İttifak, çeşitli uygun fiyatlı araçlarda sürücüsüz araba ve konnektivite özellikleri sunma planları doğrultusunda en ileri teknolojileri geliştirmektedir. 



Mercedes ve Renault'nun Yeni Pick-up'ı Nissan'dan!


blog.alliance-renault-nissan.com
www.media.renault.com
www.nissan-newsroom.com

3 yorum:

  1. renault ve nissan gelecegin en kaliteli arabalarını yapacakları iki firma olmaa adaylar.gözler sizin dediginiz gibi bunların gözünde olmasa bile gelecekte gözler renault nissan ve toyatanın üzeinde olacak

    YanıtlaSil
  2. İlk sıraladaki markalara bakılırsa işin içinde Japonlar var!

    YanıtlaSil
  3. Son yıllarda Toyota kalite olarak düşüşte, yeni nesil kullanıcılar bunu anlasa da eski nesil Toyotacılar inatla almaya devam ettiğinden toyota halen krize girmedi, ancak kısa süre sonra ciddi anlamda satışında düşüşler olacak, GM, Ford da hakeza o şekilde. Geriye iki marka kalıyor: VW ve Hyundai. yükselen yıldızlar bu iki firma. Yalnız Hyundai her anlamda akılcı stratejiler uyguladığından ben de 5-10 seneye dünyada satışlarda 1 numara Hyundai grubunun oalcağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..