Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Elektrikli otomobilde de en büyük pazar Çin.

Çin bugüne kadar elektrikli otomobiller için en büyük pazar olurken  Almanya ilk üç çeyrekte yüzde 116'lık güçlü bir artış kaydetti.
Bergisch Gladbach'daki Otomotiv Yönetim Merkezi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, bu yılın ilk üç çeyreğinde Çin'de 398.000 elektrikli araba satıldı, bunların 325.000 adeti tamamen pil ile çalışan otomobiller. Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, yüzde 30'luk bir artış görülüyor.





Araç üreticilerinin yüzde 90'dan fazlası Çin firması.  Alman imalatçıları ise yerel elektrikli otomobil pazarında rol oynamıyor. Enstitü Direktörü Stefan Bratzel'e göre, Çin'de e-araçlar için kota sistemi getirilmesi planlanan Alman otomobil üreticileri üzerindeki baskıyı artıracak. Alman markalar,Çin için rekabetçi e-modeller geliştirmek için çok çalışıyorlar. Bratzel'e göre, bu faaliyetler geç kaldı.




Sürüş teknolojisinde Bratzel,  "Alman imalatçılarının gelecekteki  pazar için uzun mesafe yarışında başarılı olabilmeleri için şansları var" diyor. 2020 yılına gelindiğinde, elektrikli  araçlardaki hareketlilik sadece orta derecede artacaktır. Ancak bundan sonra,
 elektrikli otomobillerin yanında daha güçlü ve  daha ucuz piller olmalıdır.

kaynak
chinaautoweb.com
sprit-plus.de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..