Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli otomobilde BMC'de var, haliyle Katar'da var

Yepyeni bir BMC geliyor. Uzun bir aradan sonra BMC, aşama aşama yeni modellerini tanıtırken İzmir Pınarbaşı'ndaki fabrikasını yeniliyor, Sakarya Karasu'daki fabrikanın ise inşaat aşaması sürüyor.Ticari araç ve savunma araçları üreten kurum, yerli otomobil konusunda da görev alıyor.


 Yerli otomobiil Sakarya Karasu'da imal edilecek




Vestel, Anadolu Grubu, Karsan, Türkcell ve BMC'nin oluşturduğu 
Yerli Otomobil Grubu'nun çalışmalarını ve haliyle yürüyen bantlardan inen, yollarda gezen Yerli Otomobili; vatandaş, sektör ve muhtemelen rakipleri merak ediyor.


TRump, Yerli Motor ve SUV ile elektriklenen dünya!


Yerli otomobil demişken işin içindeki firmaların ne kadar yerli olduğu veya yabancı ortakları, onların bu konuya yaklaşımları da ilgiyle takip ediliyor.

Anadolu Grubu; Landini traktörlerini bu yıl itibarıyla, Isuzu araçlarını da 1985'lerden beri yabancı ortaklarıyla beraber üretiyor.

Karsan ise kendi markasının yanında işbirliğiyle İtalyan Menarinibus ve Güney Koreli Hyundai'n (hafif ticari) araçlarını imal ediyor.

Türkcell'in de yarısı yabancı bildiğimiz kadarıyla.


BMC Power Geliyor...


BMC'nin yarısı da Katar Ordusu'na ait.
Satılmadan önce % 100 yerli bir firma olan BMC'yi 1989 yılında Çukurova Grubu  satın alarak tamamen yerli bir firma olmasını sağlamıştı.Çukurova'dan önce yerlilik oranı % 74 olan firmanın şu anki yapısı ise 
 BMC Yönetim Kurulu Üyesi T. Yasin Öztürk'ün MSI Dergisi'nin 150. Sayısında yayınlanan söyleşisinde verdiği bilgilere göre;
 ''...Şirket hisselerinin %25.1’i Öztürk Ailesi’nin; %25’i Ethem Sancak’ın; geriye kalan %49.9’u ise Katar Silahlı Kuvvetlerinin. Dolayısı ile hisselerin %51’i Türklerin elinde...''
Söyleşiye göre,
BMC çatısı altında BMC Motor, BMC Savunma, BMC Ticari Araç gibi farklı şirketlerin olması bunun yanında Ankara ve İstanbul'da Ar-Ge Merkezleri, İzmir'de sivil araç ve Sakarya'da da Savunma Araçlarının üretildiği fabrikalar olacak.
BMC'nin farklı alanlarda faaliyet göstermesi de önümüzdeki süreçte görebileceğimiz konu veya konular olacak.


Dakar Rallisi'ne katılan ilk Türk aracı neydi ve ilk yarışçı kimdi?


Ve RBSS'de Rheinmetall  ile olduğu gibi BMC, farklı bir alanda uluslararası bir firmayla ortaklık süreci içinde..
Sonuç olarak, Yerli otomobil, yerli tank ve diğer girişimlerle beraber BMC'de olumlu, olumsuz eleştirilere rağmen ülkemiz için her şey iyi olacak..


Yeni BMC'nin Yeni Fabrikası Bitti Gibi!!!



Kaynak;
http://www.milscint.com/tr/soylesi-bmc-yonetim-kurulu-uyesi-t-yasin-ozturk-2/
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201801181031861889-yerli-otomobil-katar-ortak-yatirim/

3 yorum:

  1. Rheinmetall Alman firması değil mi? BMC ile neden ortak olsunlar ki? BMC'nin yüzde 51 Türk olması bile yeterli bence. Önceden yüzde yüz Türk dü de ne oldu? İşçilerin parasını bile ödeyemiyordu. Katar ortaklığı iyi sermaye oldu BMC için. Yeni çekicileri ve kamyonlarını önceki BMC kesinlikle yapamazdı. Ar-ge ye önemli para ayırmış olmalılar. Umarım Yerli otomobil, yerli dizel motor ve savunma sanayinde daha da geliştirirler.

    YanıtlaSil
  2. Mustafa Bey, şöyle bir durum var; Rheinmetall RBSS adlı şirkette BMC ile ortak Hatta malezyalı bir firma da var. Yani BMC'ye ortak değil. BMC nin dışında bir oluşumda BMC ile beraber.
    Rheinmetall Alman firması. Ve bize motor vermeyen MTU da Alman ama
    Türkiye de şubesi var.
    http://www.mtu-online.com/turkey/contact/mtu-turkey-contact/
    MTU Motor Turbin San. ve Tic. AS
    T +90 212 867 20 00
    www.mtu.com.tr , www.mtu-online.com
    info @mtu-online.com ; info @mtu.com.tr

    Genel Müdürlük ve Fabrika
    Omerli Cad. Hatıra Sok. No: 5 Arnavutköy, 34555 Hadimköy
    - İstanbul
    T +90 (212) 867 20 00
    F +90 (212) 798 27 92

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alman MTU umarım pişman olur bize motor vermediğine. Bunlara verilecek en güzel cevap kendi dizel motorumuzu geliştirip bunlara rakip olmak. İnşallah o da olur.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..