Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomobillerin, araçların internetteki yüzü

Otomobil ve diğer araçlar hakkında en kısa yoldan bilgi, haberi internetteki sayfalardan, sosyal medya hesaplarından alıyoruz.Hatta araçları internetten alıyoruz.Üstelik Tesla Roadster'in Mars'a yolculuğu gibi sıradışı olayları Youtube'tan  canlı izliyoruz.





Ülkemizde de sık güncellenen otomobil, otomotiv siteleri, blogları varken, güncellenmeyen, Ocak ayında fiyatlarımızı yayınlayacağız deyip Şubat'ta bile bundan bahsetmeyen internet siteleri var.

Sanal alemde ki bazı siteleri kısaca bir gezelim;

Proton Türkiye
Bir iki yıldır güncel olmayan Proton'un internet sitesi, bir - iki ay kadardır 2017 fiyatlarını yayınlıyor değişiklik olarak! 2017 fiyatları, yeni otomobil gelmesinden değil  sigorta/kasko ile ilgili değerlendirmelere  emsal olması açısından yayınlanıyor.
Türkiye'ye 2018 model Proton'ların gelmemesinin sebebi ise soldan direksiyonlu üretim bandının kaldırılmış olması.Özellikle Suriye ve İran'a satılan araçların , karışıklık veya ABD ambargosu sebebiyle soldan direksiyonlu araçların satışı düştü!
Ancak bu konuda markanın yeni ortağı Geely ile Proton yetkilileri, bu üretim bantının devreye girmesi için görüşüyorlar.
http://www.protontr.com





DS
Fransız Citroen'in DS Serisi otomobilleri artık marka olarak hayatına devam ediyor.Citroen'in üzerinde konumlanan marka DS, internet sitesine ODD yani Otomobil Distribütörleri Derneği  sayfasından ulaşıyorsanız önce Citroen'in anasayfasına ulaşabiliyorsunuz.Oradan kırmızı renkli üst tarafta beliren DS automobiles'e tıklarsanız driveds.com.tr sayfasına yönleniyorsunuz..
Site, genel olarak güncel ve çekici.Ama internette/arama motorlarında kolay bulunur değil; Google, Yahoo ve Yandex gibi arama motorlarında.Aslında kafa karışıklığına sebebp oluyor.
DS kelimesini arattığınızda, sonuçlarda çıkan bayraktar-otomotiv.com/ds, citroen.com.tr ve driveds.com.tr bağlantılarıyla ulaşılabiliniyor. İnternet adresi olarak DSotomobil, DS gibi daha kolay bir isim tercih edilse daha iyi olurdu!
http://www.driveds.com.tr


Lada Türkiye
Niva modelleriyle tekrar Türkiye'ye dönüş yapmak isteyen markanın internet sitesinde;
Niva hakkında açıklayıcı bilgiler yer alırken servis, satış noktaları  ve fiyatlar Ocak 2018'te açıklanacak denirken 8 Şubat 2018 itibariyla hala yayında yok!
http://www.lada.com.tr/

GAZ Türkiye
Sakarya Karasu'da bir ticari araç montaj fabrikası bulunan marka, Mersa Otomotivle beraber çalışıyordu.Gerçi ortaklık konusunda bir değişim var mı bilmiyoruz ama uzun zamandır site 
''Web sitemiz yenileniyor'' yazısıyla karşılıyor ziyaretçilerini.
http://www.gazturkiye.com.tr/

Chery
Bir kaç senedir yeni araç satmayan marka, son zamanlarda internet sitesini yenilemiş ve Türkiye'ye getirilecek araçları en yeni yüzleriyle tanıtıyordu. Fakat onda da fiyat, servis, bayi bilgileri yok.Yeni bir bilgi de yok.
http://www.chery.com.tr/





BMC
Yerli otomobilden, yerli motor ve tanka adı sıkça geçen BMC'nin de, internet sitesi pek güncel değil.İki yenilik var; Yerli otomobilde imza törenine ait bir fotoğraf ve 2018 yılı otobüs fiyatları.Yeni araçlar hakkında bir bilgi zaten yok.
http://www.bmc.com.tr

RBSS
BMC ve Alman Rheinmetall ortaklığı zırhlı araç konusunda faaliyet göstermek üzere kurulmuş bir şirket.Ancak üretilecek araçlar hakkında bir bilgi yok.
http://www.rbss.com


Yerli markadan herşey bekleyin!!!


Etox
Yerli otomobil prototipleri geliştirip, kamuoyunun ilgisini çeken Etox'un internet sitesi şu anda yayında değil.Sanırım destek ve ilgi görmediği için proje rafa kalktı!
http://www.etox.com.tr/

Yağmur Traktör
Yerli traktör markasının sitesi; Yeni web sitemiz çok yakında hizmetinizde yazısıyla karşılıyor sayfaya tıklayanları.
www.yagmurtraktor.com


100 km yolu, 50 Kuruşla giden yerli oto; Sirius


Tata
Dünyanın en büyük firmalarından Tata, ülkemize otomobil, kamyonet ve SUV getiren bir markaydı.Son zamanlarında sadece pick up ithal etti.Sitesi güncel değil.Şu anda araç getirmiyor.
 http://www.tata.com.tr


Alın size yerli otomobil, hemde 4 tane!




Burada yazılan bazı ve şu anda akla gelmeyen firmaların bir bölümü, Euro 6 normlarına uygun motoru olmadığından yada Euro 6 motor, döviz ve vergilerden kaynaklı artan maliyet sebebiyle getirilmezken, bazıları da dijital dünyayı ağırdan alıyor.Bazıları da teknik sebeplerden şu anda pazarda bulunmuyor; fabrikanın durumu gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..