Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni kompakt SUV; Toyota Yaris Cross: Hem Hibrit, Hem AWD, Hem...

Toyota, Yeni Yaris Cross ile SUV seçeneklerini arttırıyor.Artık her sınıfta bir SUV modeli bulunuyor; Toyota, B segmentindeki bilgi birikimini ve zengin SUV geçmişini eşsiz bir modelde bir araya getirdi. İlk kez Cenevre Otomobi Fuarı'nda tanıtılması planlanan ancak Korona önlemleri nedeniyle iptal edilen etkinlik sonrası, Yeni Yaris Cross, online Dünya Prömiyeriyle tanıtıldı. Dikkat çekici tasarımı ve üstün dinamik performansıyla segmentinde fark yaratmaya hazırlanan Toyota Yaris Cross’un 2021 yılında yollara çıkması bekleniyor.





Yerden yüksek sürüşü, güçlü tarzı ile SUV özelliklerinin yanında Yaris Cross, şehir içinde de pratik ve aktif yaşam tarzına uygun sürüşler sunan ideal bir otomobil olarak öne çıkıyor. Avrupa için tasarlanan ve geliştirilen tamamen yeni Yaris Cross, Yaris ile birlikte 2021’den itibaren Fransa’daki Toyota tesisinde üretilecek. Yeni Yaris Cross, Toyota’nın gelişmiş hibrit teknolojisini de bu segmente taşıyacak. Toyota, yeni Yaris Cross ile birlikte ürün gamını genişleterek C ve D segmentlerine ek olarak B segmentinde de SUV model sunacak.





Gerçek hibrit, gerçek SUV

2012’de Yaris ile B segmentini hibrit teknolojisi ile buluşturan Toyota, Yaris Cross’ta da sıra dışı performans ve verimlilik sunan dördüncü nesil hibrit motorunu sunacak. Böylelikle Toyota, 25 yıl önce başlayan ve bugün dünyanın en çok satan SUV modeli haline gelen RAV4 ve dikkat çekici tarzıyla bir ikon haline gelen C-HR modellerinden elde ettiği eşsiz deneyimi Yaris Cross’a taşımış olacak. 







Teknik Özellikler

Uzunluk genişlik Yükseklik 4.180 mm x 1.765 mm x 1.560 mm * * Anten hariç
Dingil açıklığı 2.560 mm

Benzinli
 Motor  1,5 litrelik sıralı üç silindirli Dinamik Kuvvet Motoru
Aktarma Doğrudan Vites-CVT 6 ileri manuel
Yürüyen aksam Önden çekişli (FF)

Hibrit
Redüksiyon dişlisi ile THS II * (1,5 litre Dinamik Kuvvet Motoru) * TOYOTA Hibrit Sistem II
Önden çekişli (FF) veya E-Four (elektrikli dört çekişli sistem)


Yeni Toyota Harrier





Yaris Cross, Toyota’nın yeni GA-B platformu üzerine tasarlandı. Bu platform yüksek seviyede gövde sertliği ve iyi bir dengeye sahip şasinin üretilmesine olanak sunarken, otomobilin yolda daha hızlı tepkiler vermesini sağlıyor. 


Toyota’nın güçlü SUV DNA’sı Yaris Cross’ta
Yaris Cross’un etkileyici tasarımı, Avrupa ve Japonya stüdyolarındaki geniş tasarım ekiplerinin ortak çalışmasıyla ortaya çıktı. Toyota, Yaris Cross’u oluşturmadan evvel B-SUV segmentinde müşterilerin beklentilerini en ince ayrıntısına kadar araştırdı. Yaşam tarzına uyacak yüksek pratikliğin yanı sıra günlük hayatta da keyif verecek, kullanıcıların kişiliklerini yansıtacak bir model fikri ortaya çıktı.






Tasarımcılar, taslak çizimlerine elmasın ikonik görünüşünü düşünerek başladılar. Tasarım aşamasında, eğlenceli sürüşe sahip dinamik bir otomobil ile bu değerli taşın güçlü ve premium görünümünü kombine eden  ‘çevik elmas’ tanımlamasını buldular. Bu elmas şekli aracın üst görünümünden çamurluklara kadar kendisini gösteriyor.

“Güçlü” ve aynı zamanda “minimalist” kelimelerine odaklanarak tasarlanan Yaris Cross, çevik ve kompakt yapısının yanı sıra bir SUV’un gücünü de yansıtıyor. Yaris Cross kendine has bir tasarım yüzüne sahip olurken aynı zamanda Toyota’nın güçlü SUV ürün gamının DNA’sını da taşıyor. 





Aracın arka bölümünde geniş çamurluklarla yere sağlam basan bir SUV görüntüsü ortaya konurken, yatay olarak tasarlanan stop lambaları ve arka camın Yaris ailesinden izleri taşıdığı görülüyor.


1.6 litrelik turbo ile 261 beygir ve 360 Nm torkla ön satışta


Bununla birlikte Yaris Cross, etkileyici ve şehir hayatına uyum sağlayacak gövde renkleriyle de büyük bir beğeni toplayacak. Bu amaçla renkler konusunda, altına ve değerli metallere artan ilgiyi yansıtan ama aynı zamanda daha doğal ve şehirli bir renk ortaya koyuldu. Altın rengine ince yeşil dokunuşlar yapan tasarımcılar, lansman rengi olarak karoserdeki detayları ortaya çıkaran “Brass Gold” isminde özel bir renk elde ettiler.

Yaris Cross’ta yeni hibrit ve benzinli motor seçenekleri
Toyota, yeni Yaris Cross modeli her ikisi de tamamen yeni 3 silindirli 1.5 litre benzinli ve 1.5 litre hibrit motor seçenekleri ile sunulacak. Toyota’nın 4. nesil hibrit teknolojisini kullanan Yaris Cross’un kendi kendini şarj eden hibrit sisteminde 1.5 litre üç silindirli Atkinson çevrimi benzinli motor ve elektrikli motor yer alıyor. Tipik bir dizel motordan yüzde 40 oranında daha yüksek verimliliğe sahip olan bu motor ile birlikte Yaris Cross iddialı yakıt tüketimi ve CO2 emisyonuyla öne çıkacak. Yaris Cross’ta yer alan hibrit sistem 116 HP güç üretiyor. Emisyon verimliliği açısından önden çekişli versiyon 90 g/km CO2 salımına ve AWD-i versiyonu ise 100 g/km’den daha az CO2 salımına sahip olacak. 

Şehirde daha fazla hareket 
Toyota, Yaris Cross ile birlikte yüksek sürüş pozisyonuna sahip ve geniş yaşam alanı sunarak, aynı zamanda ölçüleriyle şehir hayatına uyum sağlayan pratik bir model geliştirdi.

2.560 mm dingil mesafesiyle üretilecek olan Yaris Cross, 4.180 mm’lik uzunluğa, 1.765 mm genişliğe ve 1.560 mm yüksekliğe sahip olacak. 






Yaris Cross’u gerçek bir SUV olarak konumlandıran Toyota, pratikliğe ve çok yönlülüğe ayrı bir dikkat gösterdi. Eller dolu olduğunda elektrikli olarak açılan bagaj kapağı, yüksekliği ayarlanabilir veya isteğe göre bölünebilen bagaj alanı, esnek kayış sistemleriyle bagajdaki ekipmanların sabit kalmasını sağlayan özellik gibi birçok pratik unsur sunulacak.


Avrupa'nın en düşük emisyona sahip markası, 97.2 g/km değeriyle birinci onu takip edenin değeri ise 106.4 g/km


Yaris Cross, pratik olduğu kadar geniş bir yaşam alanına da sahip ve koltuklar normal pozisyondayken büyük bir bagaj hacmi sağlıyor. Bununla birlikte daha fazla yükleme kapasitesi gerektiğinde arka koltuklar 40:20:40 oranında katlanarak, daha fazla alan da elde edilebiliyor.

Akıllı dört çeker teknolojisi

Yeni Yaris Cross’u gerçek bir SUV yapan unsurlardan biri de, hibrit bir model olarak sınıfında eşsiz bir özellik olarak sunulan akıllı dört çeker sürüş sistemi.






AWD-i günlük sürüşlerde ve kötü hava koşullarında daha fazla denge ve çekiş sağlayacak. Elektrikli bir sistem olarak mekanik dört çeker ünitelere göre ağırlık ve boyut avantajı da bulunan Yaris Cross Hybrid AWD-i, dört çeker B-SUV rakiplerine göre daha düşük yakıt tüketimi ve CO2 salımı elde edilmesinin önünü açacak. Normal sürüşlerde önden çekişle hareket eden Yaris Cross AWD-i, düşük yol tutuş tespit edildiğinde arka tekerleklere de otomatik olarak güç göndererek sürüş çekiş kaybını da en az indirmiş olacak.






Gelişmiş sürücü asistan sistemleri
Yeni Yaris Cross’un yüksek güvenlik performansı, GA-B platformunun yüksek gövde sertliği sağlamasıyla geliyor. En üst seviye bağımsız test standartlarını karşılama amacıyla geliştirilen Yaris Cross, Toyota Safety Sense aktif güvenlik sistemleri ve gelişmiş sürücü asistan sistemlerinden de faydalanıyor. Böylece sürücü bilgilendirmesi, erken uyarı ve gerektiğinde de otomatik frenleme ve direksiyon müdahalesiyle birçok kazanın önüne geçilebiliyor.
 ve  Basın Bülteni

82 yorum:

  1. kullanıslı ve çok güzel gözüküyor 1,5 hybrid 'le harika olmuş

    YanıtlaSil
  2. Toyota'dan ziyade Kia havası sezdim tasarımda.

    YanıtlaSil
  3. Bize değildir o, bize olsa vergiden duramazsın.

    YanıtlaSil
  4. Yavru Rav4 gibi olmuş. Fena değil. CHR'ı da bu şekilde makyajlarlarsa o da tipini biraz daha toparlar.

    YanıtlaSil
  5. pil olarak nimh yerine yeni yaristeki gibi liion kullanildiysa cok iyi. oturakli duruyor arka hatlari guzel. on farlar ilk basta puma'yi andirdi.

    bu klasmanda puma disardan cok can alici dursa da en ust pakette opsiyonel de olsa elektronik park freni vs olmamasi buyuk eksiklik.

    tipini elestirenler cikabilir ama farklilik acisindan iyi bir model. lityum batarya ile sehirici tuketim manyagi olur. orta ekran rav4'e yakismasa da burada kotu durmuyor. tek gozume carpan igrenc vites kolu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nimh bataryalar yuksek enerji yogunluguna sahip olmasada hybrid araclara daha uygun bir secim. hybrid aracda batarya hizli sekilde surekli dolup bosaliyor, bu tip kullanim icin nimh daha uygun. arac plug-in hybrid olacaksa tamamen ayri konu.

      Sil
  6. kullanıslı ve çok güzel gözüküyor 1,5 hybrid 'le harika olmuş

    YanıtlaSil
  7. 1.5 olması türkiyede tercih edilmesini sağlayacaktır

    YanıtlaSil
  8. Toyota bu hybrid ve tasarım işini çözmüş.
    Honda harici japonların örnek alması gerek.

    YanıtlaSil
  9. Gereksiz boş çünkü chr vardı yaris cros boşuna olmuş


    YanıtlaSil
  10. millet pahalılıktan 2. el alamıyor. sıfır araba hayal


    YanıtlaSil
  11. Hibrit 4x4 suv yaris💪

    YanıtlaSil
  12. Muhtemelen 2008 ile benzer fiyat bandında yani 200-250 bin tl civarı olur ki o fiyata ikinci el temiz premium bi gecek suv alırım...


    YanıtlaSil
  13. 2008 3008 in katiliyse, bu da CH R katili olmuş.araç enfes lan

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel bir araç olmuş.. 2008'e direk bir rakip gelmiş. C sütunu sorunu da çözülmüş, CHR'den daha daha daha iyi.

    YanıtlaSil
  15. Bence segmentinde güzel bir alternatif olur


    YanıtlaSil
  16. 3008 i falan susturacak


    YanıtlaSil
  17. 1 sene sonra 250 bin liste fiyatiyla alirsiniz


    YanıtlaSil
  18. Yeni Yaris ailesinin hepsi çok başarılı bence

    YanıtlaSil
  19. Peugeot 2008 diyordum ama Yaris Cross'da iddialı

    YanıtlaSil
  20. Nissanla ve Toyota bu segmente gayet pegout ve renoul ve diğerlerine cevabını çok iyi veriyolar içindeki kalite zaten renoult ta değer

    YanıtlaSil
  21. Marka olarak her zaman Toyota derim!!! Bu model de harika görünüyor, param olsa bundan da alırım valla😆😆

    YanıtlaSil
  22. Bu japonlar tasarım özürlü zerre gram tasarımdan anlamıyorlar. Hiçbir estetik hiçbir şıklık bütünlük yok abidik gubidik uçuk kaçık tasarımları var motorları iyi olması kimse yüzlerine bakmaz

    YanıtlaSil
  23. 2008 ve Yaris Cross çok hoş geldiler

    YanıtlaSil
  24. Tasarım bence olmuş. Dağa bayıra sürmeye çok müsait. Yaklaşma ve uzaklaşma açıları çok iyi duruyor

    YanıtlaSil
  25. Bu grupta tasarım olarak Hyundai Kona yı beğeniyorum ben.

    YanıtlaSil
  26. Harika bir tasarımı var

    YanıtlaSil
  27. 1.8 den 1.5 e inmek MTV açısından iyi olmuş. satar bu.

    YanıtlaSil
  28. Güzel duruyor bakalım fiyatlar nasıl olacak

    YanıtlaSil
  29. Yok abicim peugeot saymazsak 2020 yılında yapılan her araba eskisinden daha da iğrenç oluyo. Bu araçları çizen kişiler corona mı oldu yawww. :))

    YanıtlaSil
  30. 2008'in içi hepsinden 10 yıl ileride :))

    YanıtlaSil
  31. Fransızlar her yönden bu işini çözmüş.
    Peugeot ve Renault rakiplerine örnek alması gerek.
    Favorim PEUGEOT 👍

    YanıtlaSil
  32. Hadi C sınıfı bir HB aracı SUV diye pazarladınız. A veya B sınıfı bir aracı SUV'a dönüştürmek tam bir gereksizlik.

    YanıtlaSil
  33. Çok şık, dengeli bir araç olmuş.

    YanıtlaSil
  34. Çok güzel b segmentli bir araç ön taraf aynı yeni Ford puma ya benziyor

    YanıtlaSil
  35. B suv a kim niye ihtiyaç duyar ki? Hatcback bozuntusu gibi birşey olmuş.

    YanıtlaSil
  36. Bu Cross sacmalıgı nerden cıktı ya, her firma yapıyor artık tüm modellere

    YanıtlaSil
  37. Peugeot 2008 e benziyor

    YanıtlaSil
  38. Harika bir tasarımı var

    YanıtlaSil
  39. Yaris Cros'un Dört çeker ve Hibrid olması B segmentin lideri olabilir..
    Ayrıca yeni yüzüyle fiyat avantajını kullanırsa piyasayı kurutur bide Toyota yani büyük Marka olması Zirve yani EVEREST

    YanıtlaSil
  40. İlk kez Toyota'nın bir modelinin tasarımını beğendim. Avrupa'da tasarlanması farkını göstermiş.

    YanıtlaSil
  41. 2008 iç ve dış tasarım olarak çok hoş juke farklı bir tasarım sevenler için gayet iyş yaris de gğzel olmuş iç tasarım biraz vasat ama 1.5 hibrit avantaj sağlayacaktr

    YanıtlaSil
  42. Rav4 yeğeni gibi olmuş on numara

    YanıtlaSil
  43. Kesinlikle rakiplerinden çok daha güzel bir dizayna sahip iç ve dış olarak. Araç muazzam olmuş, Toyota gerçekten çok iyi yapmış. Zaten Toyota'nın kalitesinden zerre şüphe yok.

    YanıtlaSil
  44. Japon her daim 1 adım önde, her aracı ayrı bir premium kalite..

    YanıtlaSil
  45. Bildiyim kadarıyla tasarımı Toyotanın Avrupa tasarım merkezinde tasarlanmış. Avrupalı tasarımcılar farkını göstermiş. Tasarımı harika. Çok sportif duruşu var. Avrupada genç müşterileri çeker bu tasarımla

    YanıtlaSil
  46. Tasarımı hoş ama biraz daha güçlü olsa iyi olurdu.


    YanıtlaSil
  47. Toyota su motorları biraz güçlü yapsa ölecek heralde


    YanıtlaSil
  48. Hibrit in içten yanmalı motorunun 1.5 litre olması çok avantajlı .. özellikle ülkemiz için ... Fiyatıda az uygun olsa rakiplerine karşı eli çok güçlü olur ...


    YanıtlaSil
  49. Güzel olmuş,fiyatida önemli tabi.


    YanıtlaSil
  50. Dış tasarim olarak 2008 i zorlayabilir ama iç tasarımda nerdeyse şansı yok. ÖYLE gözüküyor.


    YanıtlaSil
  51. 2008 baska bir boyutta

    YanıtlaSil
  52. Rav 4 un küçük kardeşi olmuş


    YanıtlaSil
  53. Yaris cros 4x4 ve hibrit B suva göre yüksek teknolojiler ucusa mantikli küçük RAV 4


    YanıtlaSil
  54. Ya chr nerde konumlaniyor simdi bu chr kadar b suv chr c suv sonra birden kocaman rav4 bu boyut işini yapamadi toyota


    YanıtlaSil
  55. Bu milletin Yaris crossa değil Yaris GRa ihtiyacı var eeeyyy Toyota...


    YanıtlaSil
  56. 1.5 motor, hybrıd, 4x4 hemde Toyota, hemde B suv! Yoruma bile kapalı bence ����������

    YanıtlaSil
  57. Tasarım olarak Volvo xc40 ı çağrıştırıyor.. !!!


    YanıtlaSil
  58. Toyota Cvt den kurtulsa güzel olur

    YanıtlaSil
  59. Hele şükür şu segmentte 4x4 bi araç oldu..


    YanıtlaSil
  60. Bu segmentte siz adını anmasanızda MAZDA cx3 'te var, bu saydığınız arabalardan daha güçlü 4 çeker daha sağlam ama göze giremedi gariban.

    YanıtlaSil
  61. Konsol olmamis, dis tasarim basarili


    YanıtlaSil
  62. Yaris crosa b suv ise c-hr ?


    YanıtlaSil
  63. Küçük araç kocamam motor,düşük beygir .toyata hâlâ büyük motordan eski atmosforik motor teknolojisinden medet umuyor .otamatik viteste bir yenilik yok.Yenilikçi 1000 cc veya 1300 cc .130 bg turbo bi motor yapsa süper olacak hibrittede 100 km menzilli ayrıca dışarıdanda şarz edilebilen teknolojide artırsa .Bunlar toyata için basit şeyler neden yapmaz anlamış değilim rekabette çok çok ön planda olmak istemiyormu.


    YanıtlaSil
  64. Ben Toyota'cıyım. Toyota Yaris Cross Hybrid diyorum. Araç satın almak için kendimin belirlediği tüm kriterleri içeriyor. B Segment SUV + Şarj edilebilir Hibrit + Ülkemizin saçma sapan vergi sistemi nedeniyle 1.6 litre altında motor hacmi mahkumiyeti + Üstelik 4 Çeker + 40/20/40 oranlarında yatırılabilen arka koltuklar ve otururken arka bagaja araba içinden erişebilme imkanı. Kısa videoyu ve tasarımını çok beğendim. Toyota'nın Dünya liginde çok başarılı büyük SUV modeli Toyota Raw4'ün küçüğü gibi duruyor. Maalesef ki RAW4 yüksek ÖTV ve yüksek yıllık vergiler nedeniyle bizim ülkemizde satış adetleri çok düşük, satın alma ve kullanma gücümüzü çok aşıyor. Umarım Yaris Cross yüksek ÖTV limitine girmez de bütçelerimizi zorlamaz.

    YanıtlaSil
  65. Toyota'nın kalitesi tartışılmaz fakat motorları ruhsuz. Kardeşim şu CVT Atmosferik motorların yanı sıra mis gibi Amerika'daki araçlarına koymuş olduğun 8 ileri tam otomatik şanzımanınla birlikte Turbo motorlara da yer versen, satışların 2 kat artar. Ekonomi isteyen Atmosferik(Hybrid) CVT alır, performans isteyende Turbo Otomatik alır.


    YanıtlaSil
  66. Hyrid motoruyla ağırlıklı olarak şehiriçi kullanılan crossoverlar arasında çok mantıklı bir seçenek.dizel rakipleri emisyon kısıtlamaları sebebiyle 2022 ve sonrasında ciddi zorlanacaklar ve bu motorları piyasadan çekmek zorunda kalacaklar.toyotanın lansman fiyatları genelde mantıklı oluyor düşünen kaçırmasın derim.


    YanıtlaSil
  67. Pejo alamadık sanırım yaris alabiliriz inş. Fiyatlar iyi olursa neden olmasın


    YanıtlaSil
  68. Türkiyeye geliş tarihi tahmini ne zaman olur???

    YanıtlaSil
  69. 2008 in rakibi galiba

    YanıtlaSil
  70. bir zamanlar hic satmayan Urban Cruiser'ı hatırlattı bana

    YanıtlaSil
  71. Toyota turbo beslemeli motor çokartmadığı müddetçe pazarda hep rakiplere göre satışlar az olacak ne yazıkki.

    YanıtlaSil
  72. Gerçek bir SUV olmuş gibi, hoşgeldin orijinal RAV4... pardon, yeni Yaris Cross ��

    YanıtlaSil
  73. 4x4 seçeneğindeki olması iyi olmuş


    YanıtlaSil
  74. 4 çeker ve hibrit olması ayrıca 1.5 olması (1.8 olan mtvyi şişiriyor) tercih sebebi. dış görünümü çok güzel bence. eğer kokpitte iyi ise ve arka diz mesafesinde sorun yoksa bence iyi bir alternatif. 2010 golf kullanısıyım. şahsen ben buna geçmeyi düşünebilirim.

    YanıtlaSil
  75. Benzinli araçlar olarak baktığımızda güçsüz ama dizellere karşı gücü yerinde ve 1.5 olması da vergide avantaj sağlar. CH-R dan bile daha çok satar.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..