Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

HYUNDAI IONIQ HYBRID Türkiye'de yılın otomobili seçildi

Hibrit ve elektrikli otomobillerin teknoloji ve çevreci özelikleri ile bu konuda farkındalık oluşturmak adına Türkiye de de üretim yapan Hyundai markasının IONIQ Hybrid modeliyle yılın otomobili seçilmesi yerinde bir sonuç bence..
“HYUNDAI IONIQ HYBRID” TÜRKİYE’DE YILIN OTOMOBİLİ OLDU






Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 3’üncü kez düzenlenen ve tüm aşamaları büyük heyecana sahne olan “Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) yarışmasının birincisi Hyundai IONIQ Hybrid oldu. OGD üyesi 76 otomotiv gazetecisinden toplamda 3820 puan alan Hyundai IONIQ Hybrid birinciliğe ulaştı. Yarışmanın ilk yılında Skoda Superb, geçtiğimiz yıl da Renault Megane Sedan bu önemli ödülün sahibi olmuştu. 
Yarışmanın ilk etabında; 23 aday otomobil arasından jüri üyelerinin oylarıyla en fazla puan alan 7 otomobil finalde yer aldı. Finale kalan modeller “Tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” kriterler açısından önemli bir sınavdan geçirildi. 


Türkiye’nin yeni nesil elektrikli otobüsü; SILEO, Enerji Verimliliği Forumu'ndaydı








“Yılın Otomobilini” belirleyen ikinci etapta ise Hyundai IONIQ Hybrid; BMW 5 Serisi, Ford Fiesta, Peugeot 5008, Skoda Kodiaq, Volkswagen Polo ve Volvo XC60 modellerini aldığı puanlarla geride bırakmayı başardı. Birinci seçilen Hyundai IONIQ Hybrid, “Yılın Otomobili” logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek. 
Otomotiv gazetecilerinin verdiği oylarla Türkiye’nin “Otomobil Oscarı” olarak adlandırılan Türkiye yılı Otomobili ödülüne  layık görülen Hyundai IONIQ Hybrid’in açıklandığı  Feriye Palace’da gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, Türkiye’de Yılın Otomobili yarışmasınının tüketiciler için yol gösterici özelliğinin bulunduğuna dikkat çekti. Sandık, yarışmanın tüm aşamalarında finalistler otomobiller arasında büyük bir rekabetin yaaşandığını da belirterek “Objektif bakış açısıyla otomobilleri değerlendirirken, fiyat-donanım, tasarım, inovasyon, motor, yol tutuş gibi konuları göz önünde bulundurduk. Seçimimizin tüketicilerin otomobil satın alırken, yılın otomobili yarışmasını referans olarak görmesi bizler için çok önemli. Üçüncü yılımızda bunu başarmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi. 


Türkiye de üretilen otomobil ve araçlar


Düzenlenen törende “Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülünü alan Hyundai Assan Genel Müdür Yardımcısı Murat Berkel de, otomotiv gazetecilerinin verdiği bu karardan büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Berkel, ödülü aldıktan sonra şunları söyledi;
“Öncelikle Otomotiv Gazetecileri Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. Bugün çevreci otomobiller dünyayı yaşanabilir kılmak için çok önemli. Dünyayı korumamız gerekiyor. Dolayısıyla çocuklarımıza çok güzel bir dünya bırakmak için hibrit teknolojisi büyük bir önem taşıyor. Dünyayı nasıl güzelleştiririz ve nasıl temiz bir gelecek bırakırız biz otomotiv üreticileri olarak bunu düşünüyoruz.” 


%100 Yerli ve Milli Erin Motor; Automechanika Fuarı'ndaydı


Tofaş ve Mercedes’in 50. Yılı
‘Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışması’nın ödül töreninde ayrıca Türk otomotiv sektörüne katkı sağlayanlara onurlandırmayı planlayan OGD, bu yılki özel ödülünü Türkiye’de 50’nci yılını kutlayan Tofaş ve Mercedes-Benz Türkiye’ye verdi. Tofaş’ın ödülünü CEO Cengiz Eroldu OGD Yönetim Kurulu Üyesi Mete Tansu’dan aldı. Mercedes-Benz Türkiye’nin özel ödülü de OGD Yönetim Kurulu Üyesi Belma Toprak tarafından İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan’a takdim edildi.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili 2018”,  PPG Otomotiv Tamir Boyaları ana sponsorluğunda, Bridgestone, Intercity ve Shell Helix Motor Yağları co-sponsorluğunda gerçekleşiyor. 

Dizel Motor Geri Döner mi, Hangi Marka Destekliyor?
Hangi otomobil kaç puan aldı? 

Hyundai IONIQ 3820
Peugeot 5008 3340
Skoda Kodiaq 2980
BMW 5 Serisi 2340
Volkswagen Polo 2260
Volvo XC60 2260
Ford Fiesta 2000

4 yorum:

  1. Artık devir değişiyor. Gelecek artık hibritlerde Hyundai ioniq bu ödülü fazlasıyla haketmiştir. Şu an sınıfında rakipsiz bir araba. Hyundai’nin ilk hibrit aracı olduğu için donanım ve motor teknik verilerini kısmaktan kaçmamışlar: Her şeyi gayet güzel bir şekilde sunuyor. Eğlence ekranı büyük ve güzel tasarlanmış, az yakan bir aile arabası. Şu an biraz 2. elinin yaygınlaşması için zamana ihtiyacı var. Ama bu araç ileride çok daha fazla pazarda pay edineceğini kestirmek zor değil. Bana göre hibrit konusunda tecrübeli Toyota’nın satışlarından da pay alabilir. Zira bu araçta %100 elektrikli araçlarda kullanılan lityum iyon pil kullanıldı. Toyota, CHR Yaris Rav 4 gibi araçlarında halen eski pil teknolojisi olan nikel metal pilleri kullanıyor. Yani Hyundai bu aracı ileri teknolojilerle donattı. Bana göre bu teknolojik araç, C segmenti dizel tam paket arabalara göre rahatlıkla tercih edilir

    YanıtlaSil
  2. Kardeş marka Kia'da İoniq modelinin karşılığı da çıkar yakında!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılmaz bey Kia'da Niro var Hyundai ioniq'in kardeşi. Hyundai ioniq'de bazı ülkelerde 10 yıl, bazılarında ömür boyu pil garantisi sunuyor. Kia Niro ioniq'le ortak parçalar kullanıyor. Hyundai ve Kia'nın Hibrid ve Tam elektrikli araçlarını, uygun fiyattan ülkemize çıkarma yapması, biz tüketiciler için devrim olur

      Sil
  3. Nasıl irtibata geçeceğiz firma adersi
    Telefonu yokmu

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..