Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Lada Vesta SW ve SW Cross Avrupa'da

Lada'nın en yeni modeli Vesta SW ve onun Cross versiyonu, Avrupa yollarına çıkmaya hazırlanıyor. Renault-Nissan ortaklığıyla eski günlerine dönmeye çalışan Lada, 1600 cc hacimli Euro 6 motorlarla Avrupa Birliği'nde araçlarını sorunsuzca satacak.





Rus markanın X-Ray ile en  en modern iki aracında biri olan Vesta sedandan sonra
 SW (Station Wagon) versiyonuyla  seriyi genişletiyor.Efsane 4x4 Niva'nın izinden giden Vesta SW ve en son olarak otomobil dünyasında bir ilk olan sedan versiyonunun yükseltilmiş süspansiyonlu ve plastik kaplamalı versiyonları Cross adıyla Vesta Serisi büyüyor.




Westa SW ve Vesta SW Cross; Comfort ve Luxe adlı iki donanım paketine sahip olarak  Rusya'da  122 beygirlik 1800 cc motorla satılırken Avrupa'da 106 beygir ve 148 Nm tork değeri veren 1600 cc motorla yürüyecek.


Lada Vesta Sedan Cross var, Lada.com.tr yok!





Aracın 5 vitesli otomatik ve manuel şanzıman seçenekleri bulunuyor.

Vesta SW/Vesta SW Cross; ilk etpata Almanya, macaristan, Avusturya kısa bir süre sonra da Bulgaristan, slovakya ve Sırbistan'da satılmaya başlanacak.






Türkiye ye gelmesi maceraya dönen ama bir türlü gelemeyen Lada'nın Avrupa'da satışına Renault, özellikle aynı gruptan  Dacia'ya rakip olabilirliğini düşünmüyor.Zira satışını engellemiyor.Bu durumda Türkiye'ye Renault kendi getirebilir ve iyi de satış rakamları yakalayabilir.Fakat bu konuda bir çalışma yok.
Niva modeli daha küçük bir motorla Türkiye'de çok büyük işler çıkarabilir.Diğer taraftan Kalina modelleri Cross ta dahil ilgi görmeye aday!


Belki de Dünyada Tek; Lada CJ 124, Jeep Niva yada Hacı Murat CJ, Serçe 4x4







Lada;  SUV veya Crossover almak isteyip alamayanlara Kalina Cross, Vesta Cross, Largus Cross ve sıradışı Vesta Sedan Cross'u sunuyor..


Keşke bizde de olsa!


Almanya fiyatları 11.990 Euro'dan başlarken Kalina SW Cross ise 10 500 Euro etikete sahip.


http://lada.at/
http://lada.de/
http://lada.hu
http://www.lada.ru/en/country/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..