Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Onlar Fabrika Değil Montaj Merkezleri!

ABD Başkanı Trump; ülkesinde üretim tesislerinin artmasını, ithalatın azalmasını, verginin yükselmesini ve daha bir çok şeyi istiyor. Alman otomobil imalatçılarının Amerika Birleşik Devletleri'nde ki fabrikalarında bantlardan inen araçların ancak % 35 inin ABD üretimi parçalardan oluştuğunu ise Başkan Trump’ın ekonomi danışmanlarından Peter Navarro söylüyor.









USA üretimi  Alman otomobillerinin fabrika değil montaj merkezleri olduğunu da sözlerine ekliyor Navarro.

Türkiye'de ise üretim yapıp yerlilik oranlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bildiren Alman  firmaların  araçlarındaki yerli oranları 2018 itibarıyla % 27 ile 65 arasına olmakla beraber ağırlıklı olarak 50 -55 bandında görünüyor.Daha önceki yıllarda da genel olarak bu çizgide görünüyor.


Türkiye'nin Yerli ve Elektrikli Otomobili GEN Hazır


Türkiye de imalat yapan firmaların genelinde yerlilik oranı 30 ile 59 çizgisinde.Türkiye de üretilen traktörler yaklaşık  % 26 - 92 yerlilikle en yerli konumda!!!






Trump'ın sert tavrı hariç aynı amaçları Türkiye'de tatlı-sert bir tavırla uygulamalı.Ancak yatırımları kaçırmadan hatta teşvik ederek. BU nokta da yerli girişimciyi de ihmal etmemeli aslında yabancı firmalardan daha çok desteklemeli.Daha  geçtiğimiz ay ve geçtiğimiz günlerde Bursa da araç üreten iki uluslararası ortaklı firma büyük destekler aldı.


GEN, EVT, Tegin Arge, Sapmaz Taşıt gibi bir çok  yerli proje de destek görmeli. Ayrım olmamalı veya ayrım oluyormuş izlenimi ortadan kaldırılmalı.



Kaynak
https://www.sanayi.gov.tr/?lang=tr
http://www.trthaber.com/haber/dunya/trump-alman-araclarinin-satisini-engelleyecek-iddiasi-367900.html
http://www.ensonhaber.com/trump-alman-mercedese-savas-acti.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..