Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Başak 3110 ve Yeni BTH 935

Sakarya'dan iki yeni araç geliyor..Yeni Başak 3110, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Konya Fuarı'nda tanıtılırken  BTH 935 ile de traktör ve motor üretimi dışında bir ilki gerçekleştirdi.




104 yıl önce bir kamu kurumu olarak hayata başlatan Başak Traktör günümüzde yeni teknolojilerle modern araçlar imal ediyor..






Yeni 3110 özellikle dış tasarımıyla kendisine bir kez bakanı bile çekiyor..Sanırım Türkiye'de imalatı yapılan traktörler arasında en çekici ve sıradışı araçlardan biri olsa gerek.






Önce, DA-TA Demir Araba - Tahta Araba fabrikası olarak Sakarya'da 1914 yılında kurulan Başak Traktör, 1944 yılında  ise Türkiye Zirai Donatım Kurumu’na bağlı SAZ (Sakarya Alat-ı Ziraiye) unvanıyla Türk çiftçisinin  tarımla ilgili alet ve makinalar ile ekipmanlarını karşılamaya devam eder..






1962 yılında Ford marka traktör ithalatı,  1968''den itibarende  Ford  traktörlerini yüzde 65 yerlilik oranıyla imal etmeye başlar.


1976 yılına gelindiğinde de STEYR firmasıyla yapılan anlaşma gereği  STEYR markalı traktör üretimi başlar., 1996 yılından itibarende  BAŞAK markasıyla traktör üretimin  günümüze gelir. Ancak, Başak Traktör 2012 yılında artık MST gibi Sanko kuruluşudur.






Başak Traktör, uzun zamandır iş makinesi de imal etmek isterken Klasik seri, Eko ve
 Plus (önceden BE Serisi) Serisi olmak üzere 3 farklı tasarımda ve 35 ile 110 beygir arasında farklı güçlerde traktör imal ediyor. Son olarak bu seriye 3110 (Red Power) katıldı.
Yeni seri 80 ile 120 beygir güçlerinde motorlara sahip olacak.

Yeni  yerli traktör, konusunda tek ve uzman olan Traktörmetre adlı televizyon programında da incelenmiş.




Tasarımıyla albeni oluşturan traktör şu an itibarıyla internet sitesinde ve fiyat listesinde yer almıyor.Ancak fuar görüntüleriyle Twitter ve Facebook gibi sosyal medya hesaplarında yer alıyor.Belkide  seri üretim başlamak üzeredir!






Başak Traktör diğer adıyla Başak Agri, Telehandler denilen bir iş makinesi türevi de üretmeye başladı.






Başak BTH 935 ise iş makineleri imal eden aynı grup markalarından adı önceleri MASTAŞ olan MST ile bir işbirliği olduğunu gösteriyor.


Kaynak;
https://www.facebook.com/basaktraktortr/
https://twitter.com/basaktraktortr
http://www.basaktraktor.com
http://www.basaktraktor.com/Urun/23676?gid=3
http://www.mst-tr.com
https://www.bereket.tv/Traktormetre.p37.html


2 yorum:

  1. Telehandler tarzı araç olark ilk yerli ürün herhalde. Çok güzel haber

    YanıtlaSil
  2. İLK YERLİ TELEHANDLER SANKO MAKİNA TARAFINDAN ÜRETİLDI.BAŞAK İLE SANKO KARDEŞ KURULUŞLAR ZATEN
    BURAK ATEŞ

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..