Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Efsane İsim Değiştirdi; H1'den C Serisi'ne Humvee / Hummer

Hummer, Amerika Birleşik Devletleri ordusunun temel araçlarından biriydi.Sivil versiyonları üretildi.Bir zaman sonra satışa çıktı.Çin'e satılma macerası gerçekleşmezken efsane, isim değiştirerek tekrar yola çıkıyor.





 Amerikan ordusunun kullandığı  M1100 Serisi (Hummer markalı) araçların ilk sivil versiyonu olan  H1 modeli ilgi görürken onu takip eden H2 ve H3 beklenen ilgiyi göremedi.
1980'lerin efsanesi, genel tasarım anlamında değişmeden tekrar yollara çıkıyor.Bu kez Humvee C Series adıyla yollarda olacak.






Yeni ama bilindik tasarımdaki araç  190 , 205 ve 250 beygirlik  6500 cc lik dizel ve 430 beygirlik V8 6200 cc benzinli motor seçenekleriyle satışa sunuluyor.Delta, Bravo ve  Charlie  olmak üzere 3 farklı donanımı olan araç  VFL Automotive ve Humvee Exports firmaları sayesinde ayağa kalkıyor.






Sadece Çin'de satılması düşünülen araç belkide başka kıtalara da uğrar.






ABD'nin efsane 4x4 aracı olan Wilys Overland (Jeep) ın imalatçısı, Hummer araçlarını üreten AM General'in köklerinde yer alıyor.Zaman içinde satın alınmalar, isim değişikliği derken günümüzde;
Humvee, AM General LLC'nin tescilli ticari markasıdır. HUMMER, H1 ve H2, General Motors'un tescilli ticari markalarıdır.






 HUMVEE EXPORT LLC, resmi olarak AM General'in imal ettiğii HUMVEE C - SERIES'in ihracatçısı olarak görev yapıyor.





AM General güncel olarak Hummer markalı araçlarının modernizasyonundan başka Humvee imalatı, kendine ait Mobility Ventures LLC firmasının (kullanım açısından  Karsan V1'e benzeyen) engelli ulaşımına uygun MV-1 adlı aracının üretimi, Kuzey Amerika pazarı için Mercedes Benz'in R Class üretimi ve kendine bağlı General Engine Products (GEP) adlı şirket ile de  OPTIMIZER 6500  V8 adıyla dizel motor imal ediyor.


Hummer'in Türkiye macerası







Humvee C Serisi Teknik Özellikler;

Dizel 
6.5L Dizel - 190hp @ 3200 RPM ve 385 lb ft @ 1800 RPM
6.5L Dizel - 205hp @ 3200 RPM ve 440 lb ft @ 1800 RPM
6.5L Dizel - 250hp @ 3600 RPM ve 440 lb ft @ 1800 RPM
Öne Çıkan Öne Çıkanlar:
Su girişi ve korozyon için sahada test edilmiştir.
Sağlam ana yatak kapaklı dökme demir “moly” alaşımlı motor bloğu
Optimize edilmiş kafa cıvataları ile yüksek krom içerikli dökme demir silindir kafaları

Benzin
GM LS3 6.2L V8 sıralı yakıt enjeksiyonlu gaz motoru
Beygir Gücü: 5900 RPM'de 430 HP
Tork: 5600 RPM'de 424 lb-ft tork
10.7: 1 sıkıştırma oranına sahip üstten supaplı motor

Şanzıman: GM 4L85-E 4 hızlı otomatik


Land Rover Defender'in yerine Otokar Ural olur mu?



AM General'in kısa tarihi
1903: AM General'in kökenleri, Standard Wheel Company'nin Overland “Runabout” ile başlayarak motorlu araçlar üretmeye başladığı zaman başlıyor.1940: AM Genel habercisi, ABD ordusu için tasarlanan ve üretilen Amerika'nın ilk 4 tekerden çekişli taktik aracı olan Willys Jeep'i geliştirdi.1960: ABD Posta Servisi için yarım tonluk bir teslimat kamyonu geliştirmek ve üretmek için teklif alındı, ardından USPS, polis departmanları, kamu hizmeti şirketleri ve küçük paket dağıtım şirketleri için 150.000'den fazla “Dispatcher” aracı üretecek bir sözleşme yapıldı.1964: AM General, özgür dünyanın silahlı kuvvetleri için yaklaşık 112.000 5 ton ve 150.000 2 1/2 tonluk kamyon üretiyor.1983: AM General, beş yıllık bir süre boyunca 55.000 HMMWV üretmek için ilk Ordu sözleşmesini kazandı. 2012 yılına kadar 280.000'den fazla HMMWV üretilmektedir.1992: AM General, HUMMER'i “dünyanın en ciddi 4 × 4” ünvanı olarak tanıtıyor.1999: General Motors tarafından HUMMER markası alındı. AM Genel, parça, eğitim ve garanti desteğini bir araya getirmeye ve sürdürmeye devam ediyor.2002: AM General, GM için HUMMER H2'yi Mishawaka, IN'deki yeni ve modern bir ticari üretim merkezinde toplamaya başlar.2007: Kamusal-özel ortaklığı türünün bir ilkinde, AM Genel ülke çapında Ulusal Muhafız birimleri için iyileştirilmiş ve geliştirilmiş yetenek HMMWV'ler sağlar.2008: AM Genel ve Genel Dynamics ortak girişim, General Tactical Vehicles, gelecek nesil JLTV'yi geliştirmek için sözleşme kazandı.2013: AM Genel olarak, tekerlekli sandalye erişilebilirliği için dünyanın ilk aracını inşa etmek üzere “Mobility Ventures LLC”.2015: Mercedes-Benz, Mercedes-Benz R-Class lüks aracını üretmek için AM General'i seçti.
AM Genel, ABD'de henüz bir başka OEM için üretim ortağı olarak hizmet verebilecek kapasiteye sahip tek tam kapsamlı sözleşme montaj tesisine sahiptir. Askeri işimiz, uluslararası HMMWV satışları ve Ulusal Muhafızlar da dahil olmak üzere ABD silahlı kuvvetleri tarafından halen istihdam edilen 160.000'den fazla HMMWV'yi modernleştirme ve sürdürme gereği ile genişliyor. AM Genel, bu ve diğer fırsatlardan tam olarak yararlanmak için deneyimli yönetim ekibi, uyarlanabilir işgücü ve çevik iş modeline sahiptir.





En Ucuz Lada; 89 Bin TL ile Satışta






Kaynak; http://www.amgeneral.com
http://humvee-export.com
https://twitter.com/amgeneral_llc
https://en.wikipedia.org/wiki/AM_General

6 yorum:

  1. Toyota, 2002 yılında Hummer H1 kopyalamıştı adı da Mega Cruiser olarak çıkarmıştı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kopyalama konusu hakkında bir bilgim yok ama Japonya Ordusu bu tipte bir araç isteyince Toyota Mega Crusier modelini imal etmiş. Zaten az sayıda üretilmiş.

      Sil
    2. Toyota, arazi araçları konusunda dünyanın en tecrübeli otomobil üreticilerinden bir tanesi. Küçükten büyüğe sıralarsak; Urban Cruiser, Land Cruiser, Land Cruiser Prado, ve FJ Cruiser modelleri Toyota ürün gamında yer almıştı. Bazıları ise hala yer alıyor. Tüm bunların yanında devasa bir Cruiser modeli olan Toyota Mega Cruiser de Japonya pazarı için 1995-2002 yılları arasında üretilmişti

      Sil
  2. Hummer'ın üretiminin durdurulmasına ve Çinlilere satılmasına çok üzülmüştüm. Yıllarca Amerikan ordusuna araç üretmiş arazide efsane olmuş bir markanın bu hallere getirenlere yazıklar olsun. Amerika'da Hummer markasına ekonomik ve finansal olarak hiçbir şekilde destek sağlamadı ve Hummer iflas etti önce Çinlilere satıldı sonrada üretimi durdu

    YanıtlaSil
  3. Hummer H1 modelinden sonra H2 ve H3 çıksa da, H1'in seviyesine çıkamadıkları için marka sessizliğe gömülmüştü. H1 efsanesi artık Humvee C-Serisi adı altında yeniden taht kuracaktır diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  4. GM zamanında Hummer'ı Çinlilere değil de büyük otomobil üreticilerinden birine satmış olsaydı Hummer zaten 2009 yılından bu yana hayatta olur ve üretimine devam ederdi. GM Hummer'ı Çinlilere sattı Çinlilerde Hummer'ı desteklemedi ve Hummer'ın üretimini durdular. Geçte olsa Hummer'ı yeniden aramızda görmek sevindirici

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..