Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Toyota Land Cruiser 70; SUV, Pikap, 6x6 /6x4

Land Cruiser 70; Hala Güçlü, Hala yıkılmaz..
Toyota Land Cruiser /Pikap, dünya genelinde popüler bir araç olup yol dışı performansıyla sivil, hatta askeri personel taşıyıcı olarak talep görürken 6x6 versiyonlarını da isteğe göre almak mümkün.





Dünyanın en dayanıklı kamyonetlerinden biri; Afrika gibi zor arazi şartlarında dayanıklı, güçlü ve her türlü görevin  üstesinden geliyor.Ekonomik olup tüm rakiplerinden daha çok tercih edilir durumda.Aslında yakışıklı, güncel modeller kadar belki çekici değil ama gözede hoş görünüyor..







Avustralya'da halen imal edilen Toyota'nın Land Cruiser 70 modeli; Wagon, Trop Carrier, Çift Kabin, Tek Kabin versiyonlarıyla SUV veya kamyonet görevleri görüyor. Klima,
 cd-usb-radyo-bluetooth sistemleri, immobilizer, çift hava yastığı, aktif çekiş kontrolü, ABS  gibi sistem veya teknik özellikler 4500 cc V8 Turbo Dizel motorla birleştirilmiş.





İlk kez 1984 yılında imal edilen aracın 4.5 litrelik dizel versiyonu,  151 kW güç ile 430 Nm tork değerine sahip..Araçlarda 130/180 Litre  yakıt deposu bulunuyor.




Land Cruiser 70'te ayrıca; 170 kW (228 beygir), 360 Nm tork değerli  4.0 litrelik benzinli,
96 kW ve 285 Nm tork değerli  4.2 litrelik dizel motorlar kullanılıyor.
Aracın satıldığı ülkeye/coğrafyaya  göre teknik farklılıklar söz konusu.






Bu aracı, Avustralya da  olduğu kadar Afrika Kıtası nda, Bireşik Arap Emirlikleri gibi Ortadoğu Coğrafyası'nda  2018 model olarak satın almanız mümkün..

.Avustralya Multidrive Teknolojisi, Avustralya Devriye Araçları veya Emirati NSV Auto gibi bazı şirketler Land Cruiser'ın özel 6x4 ve 6x6 versiyonlarını üretiyor.. Bu araçlar
 Land Cruiser 78 ve 79 modellerine dayanıyor ve genişletilmiş şasi ile ek bir aksa sahipler. Bu 3 akslı araçlar, askeri kullanıcılar ve sivil müşteriler tarafından cazip görünüyor..





   6x6 konfigürasyonlu inşa edilen Land Cruiser, daha fazla yük taşırken mükemmele yakın yol dışı performansa sahip.






2 kapılı veya 4 kapılı kabinler ile Land Cruiser 6x6 pikaplar yaklaşık 2 000 - 3 300 kg arasında bir taşıma kapasitesine sahip olup azami ağırlığı yaklaşık 500 kg olan römorkları çekebiliyor.


Yeni KIRAÇ 4x4







 Toyota Land Cruiser 6x6

Kabin 1 + 1/3 
Ağırlık; 4.7 t, Yük kapasitesi: 2 - 3,3 t
uzunluk: 6.7 m, genişlik :1,8 m, yükseklik ; 2 m
Motor: Toyota 4.5 litre dizel
Motor gücü 202 bg
azami hız:140 km / s
menzi;l 600 - 800 km
meyil: % 60
Yan eğim: % 40


Yerli Otomobil GEN'e Dair






Zorlu arazide ve hava durumunda başarılı bir araç..







 6x6 pikap; özel kuvvetler için tasarlanmış, üstü açık  üst düzey bir devriye aracı olarak  isteğe göre zırhlı hale getirilebiliyor.





   Bu 6x6 Land Cruiser, 398 hp güç üreten 4 litrelik benzinli bir motorla çalışıyor. Ayrıca, 202 hp geliştiren 4.5 litrelik turboşarjlı dizel motor da var. Bu araç 5 ileri manuel veya 6 vitesli otomatik şanzıman seçeneği ile kullanılabilir. 


Yeni Yerli Araçlar Geliyor...






Bu özel  araçlar,  zorlu arazi koşulları için zeminden yukarı doğru geliştirilmiş ve kaba darbeleri rahatlıkla bertaraf etmekte.






   Popülerliği nedeniyle Land Cruiser dünyanın herhangi bir yerinde kolayca desteklenebiliyor ve ticari kullanıma hazır otomotiv parçaları kolayca ulaşılabilir durumda.


Yüksek Öğretimde, Otobüs Kaptanlığı Bölümü Nedir?


Toyota'nın bu eski bir tasarım ama güncel teknolojilerle donattığı araçlar, gerek kolaylığı ve sağlamlığı, gerekse maliyeti sebebiyle  zırhlı askeri araçlara da platform olarakta kullanılmakta.
Jankel gibi bir çok firma; Toyota Land Cruiser 70 üzerine farklı güçte, tasarımda ve zırhta araçlar üretmektedir.
Türkiye'de bazı fuarlarda sergilenen Nurol Hunter ve
 Nurol Ilgaz l (kısıtlı sayıda imal edilmiş olabilir?) adlı araçlarda Toyota Land Cruiser  temeli üzerine geliştirilmişlerdi.


Hunter ve Ejder 4x4



ABD'nin en yerli otomobili Honda ve Mercedes..



Kaynak;
https://www.toyota.com.au
https://www.toyota-global.com
https://uae.yallamotor.com/
https://www.military-today.com
http://nsvauto.com
http://www.toyota.ae
http://www.cpsafrica.com

9 yorum:

  1. Arazinin Kralı Land Cruiser. Buna Mercedes-Benz G-Serisi ve Nissan Patrol'u da ekleyebiliriz.. Onlarda birer efsanedir!

    YanıtlaSil
  2. Mitsubishi Pajero da olmalı bu listede ..
    Mercedes Benz G Serisi'nin kardeşleri de vardı; Puch G Serisi ve Peugeot P4.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılmaz bey Mitsubishi Pajero'yu da bu listeye ekleyebiliriz. Ancak G Serisi G63 AMG 6x6 ve G 500 4x4² unutmayalım

      Sil
    2. Mercedes-Maybach G650 Landaulet de var

      Sil
  3. Toyota, Mercedes'e özenmiş 6x6'da. Mercedes-Benz G63 AMG 6X6, oldukça ilginç bir taşıttı ve meraklıları vardı ki üretimi sonlanana kadar tahmini olarak 100 adet satılmıştı. Mercedes daha şık, kaliteli ve estetik duruyor. Bu aracı ilk tanıtan Mercedestir Toyota değildir

    YanıtlaSil
  4. Yazıda bahsettiğim Toyota 6x6 veya 6x4; Toyota'nın dışında başka firmalarca yapılmış.
    6x6 olarak Toyota Land Cruiser 70 ve Mercedes Benz G Klass dışında (internetten) Land Rover Defender modellerini gördüm/biliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılmaz bey bahsettiğiniz 6x6 Land Rover Defender'ı daha önce görmüştüm. Bu defandır ayrıca daha önce Kahn Design tarafından modifiyede edilmiştir. Ancak Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 yanlış hatırlamıyorsan fabrika çıkışlı bir modeldir G 500 4x4² ve Mercedes-Maybach G650 Landaulet gibi. LC ve Defender ise modifiye edilmiştir sonradan fabrika çıkışlı değildir

      Sil
  5. Fj 70 79 modelleri ithalat yapilıyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye ye ithal edildiğine dair bir bilgi veya görsel yok. Ancak belki kişisel olarak getirtilebilir!

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..