Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ayhancan Güven ve Berkay Besler, Porsche GT3 Cup ChallengeYarışında ilk üçteydi

Türkiye'nin genç pilotları yine şaşırtmadı podyumda ilk ve üçüncü sıraları aldılar.
TOSFED ve Spor Toto destekli milli sporcularımız Ayhancan Güven ve Berkay Besler, Porsche GT3 Cup Challenge Benelux beşinci ayağı için 15-16 Eylül 2018 tarihlerinde Zolder pistine çıktılar.Cumartesi yapılan sıralama turlarında iki yarışa da ilk sıradan başlama hakkı elde eden Ayhancan Güven, aynı zamanda 1.31.853 lük derecesiyle yine pistin rekortmeni oldu.






Hafta sonu koşulan ilk yarışta Ayhancan Güven damalı bayrağın altından ilk sırada geçerken, Berkay Besler altıncılığın sahibi oldu. İkinci yarışa ilk sıradan başlayan Güven, yarış boyunca bu pozisyonunu koruyarak bir kez daha birinciliğe ulaşmayı başardı. Seriyi temsil eden diğer pilotumuz Berkay Besler ise finiş çizgisinden üçüncü sırada geçerek podyuma çıkmayı başardı.






Ayhancan yarış sonunda yaptığı açıklamada “Zolder pistinde her iki yarışta da en hızlı tur zamanları kaydedip iki yarışı da kazandık. Piste desteklemeye gelen çok sayıda Türk vatandaşımızla birlikte 2 kez İstiklal Marşımızı okuduk. Türkiye’de uluslararası bir yarış kazanmak nasip olmadı ama bugün Belçika’da bu duyguyu hissettim. Desteklemeye gelen herkese teşekkür ediyorum. Şampiyonada bitime iki yarış kala 35 puan farkla lideriz.” dedi.





Berkay da yarışın ardından “Bugün bir kez daha asla pes etmemem gerektiğini gördüm. Bugünkü ikinci yarışı üçüncü sırada bitirdik. Bu sonuçtan dolayı kendim ve takımım açısından çok gururluyum. 





Takımdaki herkese bu yoğun çabadan dolayı ne kadar teşekkür etsem az. Bu hafta sonu iki kez podyuma çıkan Ayhancan Güven ve Xavier Maassen‘i tebrik ederim.” açıklamasını yaptı.





Genç sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Kaynak; http://www.tosfed.org.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..