Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Sedan ve HB Dünyasından 2 Kayıp Daha!

Son dönemlerde Sedan, HB, SW, büyük sınıftaki sedanlar ve MPV'de ki azalan satış adetleriyle araçların üretimden kaldırılması sürecine iki otomobil daha katılıyor.Verso, S Max, Mondeo, Avensis, Touran, Zafira zincirine Pulsar ve Almera Sedan ekleniyor!





Nissan Pulsar, aslında rakiplerinden aşağı kalmayan ancak bir türlü de ilgi görmemiş bir otomobil olarak SUV ve Crossover beraberliğine karşı kaybedenler kulübünde yer alıyor ne yazık ki?





İlk kez , 1978 de üretilen otomobil, Datsun ve Nissan amblemiyle farklı 
adlarla (Cherry, Almera, Sunny, Sentra,  Leangley..) ve nesillerle 2005 yılına kadar üretimde kaldı.






2014'te ise İspanya, Çin ve Rusya'da yeniden merhaba diyerek imalatı başlayan Pulsar/Tiiada , CMF platformu üzerinde yükseliyor.Avrupa'da  Pulsar, 2017 yılında toplam 
25 221 adetlik satış rakamıyla istenileni veremediğinden yollardan çekilecek.


Yeni Lada Granta HB, Lada Kalina HB, Datsun Mi-DO






 Ancak, dünyanın en büyük pazarı Çin'de Tiiada adıyla hayatına devam edecek.Fakat, SUV ve Crossover modellerinin yükselişi Çin de de kendini hissettirecektir.




Rusya ve çevresine hitap eden sedan; Nissan Almera Sedan'ın günleri de sayılı.Almera Sedan, Rusya'da AutoVAZ/Lada fabrikalarında üretiliyor.





Üstte, Almera Sedan, altta ise Pulsar'ın içinden görüntüler.Almera Sedan'da Dacia/Renault/Lada izleri de kendini belli ediyor.




Mitsubishi gibi Nissan da otomobilden yavaş yavaş çıkıp SUV ve pikaplara yoğunlaşıyor. 
En azından görünen bu!

Nissan Almera Sedan'da  102 beygir gücünde 1.6 litrelik benzinli, bir motor kullanılırken Nissan Pulsar'da ise   1.2 DIG-T 115 beygirlik benzinli ve 1.5 DCI 110 beygirlik dizel motor yer alıyor.
Almera'daki motor, Lada'nın otomobilillerinde kullandığı motorla aynı!


Renault; Kadjar'a makyaj yaptı, yeni motor seçeneği ekledi


https://www.nissan.ru/
https://www.nissan.de/

2 yorum:

  1. Nissan Pulsar, sınıfındaki en boş, donanımsız ve kalitesiz otomobildi vedasıda benim için hiç şaşırtıcı değil ben Nissan birkaç ay önce üretimini durur diye tahmin ediyordum. GOLF-FOCUS-MEGANE-ASTRA gibi birçok alternatif varken insanların Nissan Pulsar'ı tercih etmemeleri gayet doğal. Bunda Nissan'ın da hatası var hemde çok..

    YanıtlaSil
  2. Nissan marka olarak Pulsar'a çok umut bağlamıştı. Pulsar, Nissan'a yakışmayan bir otomobildi her bakımdan. Pulsar'ın bu tasarım, kalite ve tipsizliği ile rakipleri karşısında tutunması zaten imkansızdı. Pulsar, Megane4 HB ile aynı platformu paylaşssada sanıldığı gibi Renault Megane'ın ikizi değildi. İkiside farklı mühendis ve tasarımcılar tarafından geliştirildi ve farklı farklı fabrikalarda üretiliyordu

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..