Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Proton X70

Artık Geely markalar grubuna dahil olan Proton'un yeni modeli, Geely Boyue tabanlı bir SUV.Yeni Proton X70, Proton Center of Excellence'da Proton Styling Stüdyosunda düzenlenen özel bir etkinlikte gösterildi.Etkinlikte, Proton CEO'su Dr. Li Chunrong, Genel Sekreter Yardımcısı Datuk Radzaif Mohamed ve diğer üst düzey yönetim üyeleri vardı.





Yeni araçta, Standart 2WD, Executive 2WD, Executive AWD ve Premium 2WD tabanından başlayarak dört model sunuluyor. Tüm modellerde 181 beygir ve 285 Nm tork üreten
 1.8 litrelik TGDi turboşarjlı dört silindirli benzinli motor bulunacak.




Araçta; 6 Hava Yastığı, ABS'li EBS ve BA, otomatik farlar ve silecekler, 
anahtarsız giriş (ön kapı kollarında aktif dokunma sensörleri ile), push-start, 360 derece kamera, otonom acil frenleme, adaptif Seyir kontrolü, akıllı hava arıtma sistemi ile klima kontrolü, elektrikle katlanabilir kanat aynaları, LED DRL'ler, LED sis lambaları, 18 inç alaşım jantlar vb. ile LED projektör farları, ses tanıma desteği yanı sıra tamamen dijital gösterge paneli bulunuyor.




Yıl sonunda Malezya'da satışına başlanacak X70'in fiyatlandırması henüz belli değil. 




Bu arada, Pakistan'ın Al-Haj grubu geçtiğimiz hafta  Proton araçlarının tek yetkili distribütörü ve montajcısı olarak Proton ile bir anlaşma imzaladı. Bu durumda haliyle Proton markalı otomobiller Geely araçlarının Pakistan ve çevresinde satışını kolaylaştırabilir!
Al-Haj Group halen FAW ticari araç ve otomobilleriyle  Hyundai ağır vasıtalarının Pakistan'da yetkili temsilcisi ve imalatçısı.




Proton'un yeni SUV modeli için yapılan yarışmada katılımcılardan PX70, X7, X70 ve X700 isimlerinden birini seçmeleri istendi. Toplamda 89,800'den fazla katılımcı, X70 ismini seçti.


Yeni araçla, Proton modellerinde ilk defa bir sayısal adlandırma sistemi kullanılmış oluyor.Numaralı modeller, Proton'un Asya ve diğer pazarlarda satışlarını da kolaylaştıracak.

Kaynak;Proton.com

5 yorum:

  1. Proton iyice Çinli olmuş. Yazık oldu Proton a Malezyanın yerli otomobiliydi. Türkiye de yapılması planlanan yerli otomobilin sonu da böyle olmaz umarım.

    YanıtlaSil
  2. Proton zaten İran gibi bazı ülkerde montaj tesislerine sahipti.Ancak artık o bir Volvo gibi, Lotus gibi Çin e ait!

    YanıtlaSil
  3. Proton x70 türkiyeye getire bilme koşulları nedir

    YanıtlaSil
  4. Bende gna 2 var çok memnun keşkem yeni model Türkiye gelse

    YanıtlaSil
  5. Türkiye ye otomobil ithal ediliyorsa Proton da olmalı bence de..
    Ancak şu ekonomik kriz, zorluk ve pandemi de çok zor..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..