Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Honda; X-ADV, CB650R, CBR650R, CUP C125, CBR1000RR Fireblade 2019'da Türkiye'de

Motosiklet dünyasının en yeni ve gözde modelleri yeni yılla Türkiye'de..
Honda, dünyanın en büyük motosiklet fuarı EICMA’da orta sınıf motosiklet dünyasına tamamen yeni bir soluk kazandıracak 5 yeni araç tanıtırken, ürün gamındaki yenilikleri de sergiledi. Yeni tanıtılan modeller arasından 2019 yılında Türkiye’ye gelecek olan CB650R ve CBR650R modelleri Naked ve Super Sport segmentini tercih edenlerin dikkatini çekti.






Honda, Milano’da gerçekleştirilen 2018 EICMA’da 2019 model yılı için Avrupa motosiklet ürün gamının tamamını sergiliyor. Honda’nın yenilik rüzgarında iki adet tamamen yeni model ismi ve kapsamlı bir şekilde yenilenen üç model yer alıyor. Honda’nın EICMA yenilikleri markanın orta sınıf motosiklet dünyasına tamamen yeni bir soluk kazandırıyor. 




EICMA süresince sergilenecek olan yeni CB650R, CBR650R, Super Cub C125 modelleri 2019 yılında Türkiye’deki motosiklet fuarı ile birlikte satışa çıkacak. Orta sınıf Naked dünyasına yeni bir görünüm sunan yeni CB650R, Honda’nın Neo Sports Café’ konsepti ile geliştirilen ürün ailesini tamamlıyor. Diğer yeni model olan CBR650R ise CBR1000RR Fireblade modeline dayanıyor. CBR650R, 70 kW gücünde yüksek devirli, yüksek performanslı dört silindirli motoru hafif bir şasi ile birlikte sunuyor.

Milano’da dünyanın her yerinden motosiklet severleri bir araya getiren fuarda ayrıca Honda’nın yenilenen modelleri de dikkat çekti. CBR1000RR Fireblade serisinin yenilenen modeli ve SP versiyonu da Türkiye’ye gelecek modeller arasında yer alıyor. CBR1000RR Fireblade ile CBR1000RR Fireblade SP, yeni renk seçenekleri ve optimum pist performansına yönelik ‘Bir sonraki aşama Tam Kontrol’ geliştirmeleri ile satışa çıkacak. 





CB1000R 2019’da yeni bir metalik gümüş renkle satışa sunulurken, Integra için yeni bir inci beyazı seçeneği olacak.NC750X için daha koyu gümüş yan kaplamalar gelecek. X-ADV modeli de yeni renk seçenekleri ile 2019 yılında Honda bayilerinde olacak.

EICMA’da yer alan yeni modellerden CB500F, CBR500R ve CB500X ise Avrupa pazarında satışta olacak. 


EICMA FUARI’NDA DÜNYA LANSMANI YAPILAN, 2019 YILINDA TÜRKİYE’DE SATIŞA SUNULACAK YENİ MODELLER;

CB650R
2018 yılında CB1000R, CB300R ve CB125R olmak üzere üçlü Naked modellerini piyasaya süren Honda, şimdi de “Neo Sports Café” görünümünü orta sınıf arenasına taşıyor. Modern ve minimalist tasarım diliyle dikkat çekerken cafe racer ilhamlarını “trapezoid” formalarla süsleyerek göz alıcı bir etkiye neden oluyor. Sıralı dört silindirli motor tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilirken imza niteliğindeki yuvarlak far ve oyuk yakıt deposu, ‘Neo Sports Café’ ailesine aidiyetin altını çiziyor.

Söz konusu premium görünümle premium özellikler devreye giriyor: 41mm Showa ters ‘Bağımsız çalışan’ çatal, merkeze sabitlenen dört pistonlu ön fren kaliperi, Honda Selectable Torque Control, yardımcı/slipper debriyaj ve son derece modern göstergeler. 

Sonuç; benzersiz bir görünüm, yüksek performans ve en üst düzey özellik kombinasyonuna sahip arzu nesnesi orta sınıf bir Naked. 


CBR650R
CBR650R, Honda ürün ailesinin spor orta sınıf serisin yeni ismi olarak öne çıkan bir diğer model. 
Tasarım dili olarak doğrudan 2018 CBR1000RR Fireblade modelinden unsurları bünyesinde barındırsa da CBR650R; keskin, agresif çizgiler ve uzatılmış yan kaplamalar, ayrıca süper kısa arka bölüm ve dar çift LED farlar gibi detaylarla kendine özgü bir yorum ortaya koyuyor. CBR650R, yerini aldığı CBR650F modelinden 6 kg daha hafif ve 30 mm daha ileride konumlandırılan gidon ile daha geride ve yukarıda konumlandırılan ayak destekleriyle daha sportif bir sürüş pozisyonu sunuyor.

Honda’nın klasikleşmiş sıralı dört silindirli motoru 1.000 d/d daha fazla devir çevirebiliyor ve 12.000 d/d’da 70 kW ile yüzde 5 daha fazla maksimum devir gücü üretiyor. Yeni ve daha agresif görünümle birlikte yeni motor yeni ‘R’ takısının karşılığını veriyor.

Ayrıca hem CB650R hem de CBR650R için bir 35 kW dönüşüm de sunulacak.

SUPER CUB C125
Yeni Honda Super Cub C125, bugüne kadar 60'ın üzerinde ülkede satılan, küresel çapta haklı bir üne sahip olan ve benzersiz tasarımı, pratik kullanım özellikleri ve sorunsuzluğuyla ün yapan bir aracın başarılarla dolu geçişine tamamen yeni bir sayfa açıyor.

Görünüm olarak klasik şablonun dışına çıkmayan Honda Super Cub C125 yeni 125 cc hacimli motorun sağlamış olduğu güç ve tork artışı sayesinde şehir trafiğinin bir adım önünde olma imkanı sunuyor. Güç artışını dengelemek ve daha yumuşak vites geçişleriyle daha akıcı bir sürüş sunmak üzere otomatik debriyaj da yenilendi. 

Çelik iskelet Super Cub’un efsanevi sürüş özelliklerini koruyan bir sertlik dengesiyle optimize edildi. Daha uzun süspansiyon yollarına sahip ön ve arka süspansiyonlar, 17 inçlik dökme alüminyum jantlar ve disk ön frenler esnek ve dengeli bir sürüş ile etkili bir fren performansı sunuyor. Tam LED aydınlatma birimleri modern bir dokunuş sağlarken, akıllı anahtar (Smart Key) günlük kullanım kolaylığı sunuyor.

Mavi (Pearl Niltava Blue) ve Kırmızı (Pearl Nebula Red) sedefli renkler Super Cub C125 hatlarını daha da belirginleştiriyor.

EICMA FUARI’NDA YENİLENMİŞ VERSİYONARI GÖSTERİLEN, 2019 YILINDA TÜRKİYE’DE DE SATIŞA SUNULACAK MODELLER;

CBR1000RR Fireblade ve CBR1000RR Fireblade SP 
2017 yılındaki kapsamlı model değişiminin ardından Fireblade’in ‘Bir sonraki aşama Tam Kontrol’ kavramı optimum pist performansına yönelik elektronik değişikliklerle 2019 yılı için daha da geliştirildi. Bu kapsamda HSTC ve ABS yeniden ayarlanırken HRC MotoGP programından alınan geri bildirimlerle performans üretimi optimize edildi. Honda Selectable Torque Control ve Wheelie Control fonksiyonları gösterge panelindeki yeni ‘W’ göstergesi ile birbirinden bağımsız çalışıyor. 
Grand Prix Red renginin üç renk etkisi daha kalın beyaz çizgilerle güçlendirilirken, Matt Ballistic Black Metallic rengi kırmızı CBR logosuna ev sahipliği yapmak üzere tamamen siyah üretiliyor.

X-ADV 
2017 yılında satışa sunulduğunda kısa sürede gönülleri kazanan ve 2018 yılında çok modlu Honda Selectable Torque Control ve çift kavramalı otomatik şanzımanın arazide daha rahat vites değiştirmesini sağlayan “G” vites değişimi ile donatılarak güncellenen Honda’nın ‘motosiklet SUV’u’ 2019 model yılı için heyecan uyandıran bir ‘kamuflaj’ da dahil olmak üzere yeni renklerle yollara çıkıyor. 


HONDA SUPER CUB C125

İlk Super Cub C100, Honda’nın varoluşunun 10’uncu yıldönümünde tanıtıldı. Soichiro Honda ve uzun soluklu iş ortağı Takeo Fujisawa tarafından tasarlanan motosiklet ile “İnsanların yaşamında yararlı bir rol üstlenme eğlencesini yaşamak” hedeflenmişti.

Yaklaşık 60 yıl aradan sonra, 2017 yılında 100 milyon üretim adedine ulaşan Super Cub dünyanın gelmiş geçmiş en popüler motorlu aracı olmayı başardı. En önemlisi Super Cub tüm bu uzun yolculuk boyunca; tasarım, güvenilirlik, tutumluluk ve pratik kullanım özellikleri başta olmak üzere basit yapısından asla taviz vermedi. Super Cup tam da Soichiro ve Takeo'nun istediğini yerine getirdi: insanları mobil hale getirmek ve onları mobil kılmak.

Bugüne kadar sunulan en güncel model olan Super Cub C110, Japonya’da örneğin Posta İşletmesi gibi iş amaçlı kullanımlara ideal çözüm ortağı olmanın yanı sıra Güney Doğu Asya pazarlarında da bireylerin kişisel mobilite aracı olarak haklı bir üne sahip. 

Honda; farklı demografik özelliklere sahip şehir içi kullanıcıları için efsanevi motosikletin evriminin en genç üyesi olan Super Cub C125'i tanıttı. İster genç, isterse de daha olgun kullanıcılar olsun Super Cub C125 gerçek anlamda güvenilir yapısı ve baş döndüren tarzı ile retro esintilerine sahip bir motosiklet arayan kullanıcılara hitap ediyor. 

Büyük Proje Lideri (LPL) Tadamasa Maeda yeni Super Cup 125’i değerlendirirken: “Erkek ya da kadın olsun müşterilerimizin kişisel tarzlarını ciddiye aldıklarını biliyoruz ve yeni Super Cub C125'in yaşam tarzlarını zenginleştirmesini istiyoruz. Super Cub C125 ölümsüz tasarımı ile nitelik ve evrenselliği ifade ediyor. Bu değerleri günümüz şartlarına uyarlamak üzere motorun performansını ve şasinin taşıma kapasitesini daha da arttırdık. Tıpkı kurucularımız için olduğu gibi, bizim için de insanların yaşamında yararlı bir rol üstlenme eğlencesi en önemli öncelik. Ayrıca ne zaman ve ne şekilde sürerlerse sürsünler her Super Cub sahibinin yüzünde kocaman bir gülümseme görmekten keyif alıyoruz.” dedi. 

. Modele genel bakış
Yeni Honda Super Cub C125, bugüne kadar 60'ın üzerinde ülkede satılan, küresel çapta haklı bir üne sahip olan ve benzersiz tasarımı, pratik kullanım özellikleri ve sorunsuzluğuyla ün yapan bir aracın başarılarla dolu geçmesinde tamamen yeni bir sayfa açıyor.

Görünüm olarak klasik şablonun dışına çıkmayan Honda Super Cub C125 yeni 125 cc hacimli motorun sağlamış olduğu güç ve tork artışı sayesinde şehir trafiğinin bir adım önünde olma imkanı sunuyor. Güç artışını dengelemek ve daha yumuşak vites geçişleriyle daha akıcı bir sürüş sunmak üzere otomatik debriyaj da yenilendi. 

Çelik iskelet Super Cub’un efsanevi sürüş özelliklerini koruyan bir sertlik dengesiyle optimize edildi. Daha uzun süspansiyon yollarına sahip ön ve arka süspansiyonlar, 17 inçlik dökme alüminyum jantlar ve disk ön frenler esnek ve dengeli bir sürüş ile etkili bir fren performansı sunuyor. Tam LED aydınlatma birimleri modern bir dokunuş sağlarken, akıllı anahtar (Smart Key) günlük kullanım kolaylığı sunuyor.

Mavi (Pearl Niltava Blue) ve Kırmızı (Pearl Nebula Red) sedefli renkler Super Cub C125 hatlarını daha da belirginleştiriyor.

Temel özellikler
 Tasarım ve Şasi
Klasik ve ölümsüz Super Cup tasarımının zarif bir evrimi ve tam LED aydınlatma birimleri
Konforlu oturma pozisyonu ve pratik olduğu kadar dengeli sürüş özellikleriyle kullanımı kolay bir yapı
Uzun süspansiyon yolları, 17 inç ön ve arka jantlar ve disk ön frenler, tek kanal ABS 
‘geri bildirim’ fonksiyonuna sahip Honda Smart Key günlük kullanım konforunu destekliyor

Yeni Honda Super Cub 125 temel fikir olarak tek bir düşünce hedefi ile tasarlandı; evrensellik. Farklı bir şekilde ifade etmek gerekirse; Super Cub 125’in son derece geniş bir kullanıcı profili için kullanımı kolay bir yapı sunuyor olması gerekiyor. Bu fikrin anahtar tasarım unsurunu ise biniş ve inişleri kolaylaştıran ve ön çamurluktan başlayarak arka çamurluğu da içine alan ‘S’ formlu siluet oluşturuyor. 

Genel mimari en ince ayrıntısına kadar detaylıca düşünülmüş ve uygulanmış durumda. Kaliteli malzemeler büyük bir özen ile uygulanırken parçaların birbiriyle uyumunun oluşturduğu tablonun bütünlüğü yüksek kalite algısını beraberinde getiriyor. Yuvarlak hatlı ve köşeli parçaların oluşturmuş olduğu sentez görsel bir şölen sunuyor. Sağlam plastik malzemeden üretilen ayak korumaları kullanım kolaylığını desteklerken, çelik sacdan üretilen arka çamurluklar klasik ‘S’ formuna sadık bir görünüm sergiliyor. 

Super Cub modeline has bir başka tasarım unsuru olarak çatal, gidon ve ayak korumalarından oluşan ön bölüm öne çıkıyor. Birbirini mükemmel tamamlayan ve kusursuz bir uyum ortaya koyan bütün bu gövde elemanları görsel bir bütünlük oluşturuyor. Önceki nesillerde iki parça gidonun kolları daha hakim bir sürüş sunmak adına kuş kanadı şekline sahipti. Bu özellik aynı zamanda marka tarafından bir pazarlama unsuru olarak kullanılıyordu. Bu geleneği devam ettiren yeni Super Cub C125’te iki parça kaynaklı gidon kollarına yer verirken gösterge paneli ve aynalarla kompozisyon tamamlanıyor. 

Ergonomik tasarımlı elcikler ideal sürüş pozisyonu sunacak şekilde şekillenirken aynı zamanda sürücünün dik bir oturma pozisyonu ile yola ve çevreye hakim bir görüş gerçekleştirmesine katkı sağlıyor. Kalın dolgu malzemesine sahip sele kadar konforlu süspansiyon sistemi de sürüş konforuna katkı sağlıyor. Ön tarafı daha ince olan sele tasarımı ışıklarda beklerken veya manevra yaparken ayakların yere daha rahat ve güvenle basmasına yardımcı oluyor. 

Ön far, arka stop lambaları ve sinyal lambaları da dahil olmak üzere tüm aydınlatma birimlerinde LED teknolojisine yer verilirken net ve modern bir görünüm sunuyor. Modern tasarımlı ve okunaklı gösterge paneli krom halkalarla bölünmüş durumda. İç bölümdeki gösterge dijital verilerle bilgilendirme yaparken dış kısım ise analog hız göstergesi ve uyarı lambalarıyla sürücüyü bilgilendiriyor. 


Akıllı anahtar Honda Smart Key modern ve teknolojik bir ekipman olarak devreye giriyor. Kullanıcının onu cebine koyması yeterli. Bir daha elini cebine atıp onu kullanmaya ihtiyacı bile olmuyor. Honda Super Cub C125 anahtarın belirlenen alan içerisine girmesiyle sürüşe hazır hale geliyor. Honda Smart Key aynı zamanda immobiliser ve alarm sistemini de kumanda ediyor. Geri bildirim fonksiyonu sayesinde kullanıcı kumanda düğmesine basmasıyla sinyal lambaları yanıp sönüyor. Böylece kullanıcı örneğin çok kalabalık park alanlarında motosikletini rahatlıkla bulabiliyor. Ayrıca, Honda tarihinin altını çizmek üzere 3-Boyutlu bir ‘kanat’ logosu kumandanın üzerini süslüyor. 

Super Cub her zaman kullanım kolaylığı ve eğlenceli sürüş özellikleriyle öne çıkan bir motosiklet oldu. Hatta 1960’larda Beach Boys bir şarkı (‘My little Honda’) ile buna vurgu yapmıştı. 125 cc’lik motorun güç artışına karşın Super Cub modellerinin efsanevi sürüş özelliklerini korumak üzere C110 modelindeki çelik boru tipi şasi teknik mimari olarak kullanıldı, ancak yapısı güçlendirildi ve özellikle motor bağlantıları ve gidon bağlantısı daha dengeli ve daha performanslı sürüşleri desteklemek üzere optimize edildi. Gidon, sele ve ayak destekleri kauçuk kaplamalarla kullanım konforunu destekliyor. 

Çatal açısı 26,5° ve iz 71 mm olarak ayarlanırken 1.245 mm dingil mesafesi ve 109 kg boş ağırlık söz konusu. Ön teleskopik çatal C110 ile kıyasla 10 mm artışla 100 mm süspansiyon yoluna ve çift arka amortisörler ise yine C110 ile kıyasla 19 mm artışla 84 mm süspansiyon yoluna sahipler. Şık 17 inçlik dökme alüminyum jantlar sadece modern bir görünüm sunmakla kalmıyor hafif yapısıyla sürüş stabilitesine ve yönlendirme dengesine katkı sağlıyor. Önde 70/90-17 ve arkada 80/90-17 ebadında lastikler kullanılırken ön tarafta 220 mm çapında tek piston kaliperli disk ve arkada ise 130 mm çapında kampana frenler devreye giriyor. 

 Motor
Basit, sağlam, güvenilir ve ekonomik gibi sıfatlar Super Cub C125’in motorunu özetliyor. Hava soğutmalı, iki supaplı, yakıt enjeksiyonlu SOHC tipi 125 cc hacimli motor mat metalik temel renk ve krom detaylarla kaliteli, modern ve çekici bir görünüm sergiliyor. Sadece dış görünümüyle modern ve kaliteli bir görünüm sergilemekle kalmayan motor benzersiz bir sürüş deneyimi sunmak üzere teknik olarak da üstün nitelikler ortaya koyuyor. 

Eğik konumlandırılan sarmal birincil dişliler ve daha yüksek hassasiyetli krank yatakları kullanılan motor bu sayede çok daha sessiz bir sürüş sunuyor. Daha yumuşak vites geçişleri için vites yatağına rulmanlar eklenirken, yine sesi azaltmak için vites kolunun üzeri de kauçuk ile kaplanıyor. Ayrıca optimize edilen debriyaj sönümleme kauçuğu da vites değiştirme sarsıntısını azaltmaya yardımcı oluyor. 

52,4 mm çap ve 57,9 mm strok değerine sahip motor 9.3:1 sıkıştırma oranıyla çalışıyor ve 7.500 d/d’da 7,1 kW maksimum güç ve 5.000 d/d’da 10.4 Nm maksimum tork üretiyor. Ayakla kontrol edilebilen dört vitesli şanzıman otomatik bir debriyaja sahip olduğundan Super Cub 125’te koldan kumanda edilen bir debriyaja gerek olmuyor. 
Super Cub C125 66,7 km/lt'lik (WMTC standardı) yakıt tüketimi değeri ve 3,7 litrelik yakıt deposuyla yaklaşık 245 km menzile imkan tanıyor.


HONDA CB650R


Model güncellemeleri: Honda, son derece rekabetçi naked tarzındaki orta sınıf arenasına CB650R'nin Neo Sports Café stili ile tamamen yeni bir yaklaşım getiriyor. Bir Honda klasiği olarak yüksek devirli dört silindirli motor ve hafif bir şasi bir arada kullanıma sunulurken 41 mm Showa SFF USD çatal ile üstün sürüş özellikleri vaat ediyor. Radyal monteli dört piston kaliperli fren sistemi, Honda Selectable Torque Control, yardımcı kayar kavrama ve son derece modern göstergeler yeni CB650R’yi tamamlıyor.

Honda, gerek tasarım, gerekse de mühendislik anlamında her zaman sınırları zorlayan ve yeni ufuklar yaratan bir marka oldu. Yeni CB1000R, CB250R ve CB125R üçlüsü 2018 yılında naked tarzı motosiklet serisine yeni bir kimlik kazandırdı ve “Neo Sports Café” tasarım teması altında son derece minimalist bir görünümle café racer kavramlarını mükemmel bir şekilde harmanladı. 

Her şeyi bütün şeffaflığıyla açıkta bırakan ve farklı marka ve modelin kıyasıyla bir rekabet içerisinde olduğu bu segment yeni bir estetik anlayış kazanıyor. Yeni Honda CB650R bu görevi güvenle üstleniyor.

Kardeşleriyle aynı tasarım dilini kullanan CB650R bünyesinde barındırdığı retro minimalist yapı ile; tarzıyla kendini göstermeyi seven ama aynı zamanda dört silindirli motorun performansı ile hafif ve çok yönlü şasi kullanımının mükemmel kombinasyonunu bir arada yaşamayı seven genç bir kitleye hitap ediyor. 

Baş döndüren son derece özgün bir görünüm ve heyecan verici sürüş özelliklerini beraberinde getiren üstün özelliklerle dolu bir teknik donanım listesi sayesinde sahip olmaktan gurur duyulacak orta sınıf bir naked motosiklet ortaya çıkıyor. 

2. Modele genel bakış 

Yeni CB650R makineyi maksimum seviyede sergileyecek şekilde tasarlanan yan hatlarıyla CB1000R'ı yansıtıyor. Böylece maksimum seviyede çıplak bir motosiklet ortaya çıkıyor. Boyutlarıyla son derece kompakt bir görünüm ortaya koyarken alışılmışın dışındaki geometrisiyle sıra dışı ve abartılı bir yapı sunuyor. Tüm ihtişamıyla açıkta duran dört silindirli motor bronz renkte eksantrik ve motor kapağıyla benzersiz bir görsel şölen ortaya koyuyor. 

İskelet, yakıt deposu ve ayak desteklerinde yapılan iyileştirmeler sayesinde yerini aldığı streetfighter tarzındaki CB650F ile kıyaslandığında şasiden 5,0 kg ağırlık tasarrufu elde edildi. 41 mm Showa SFF USD çatal, radyal monteli dört piston kaliperli fren sistemi ve hava kanallı disk gibi teknik iyileştirmeler dışında jant tasarımı da yenilendi.





Konik gidon kolları hakimiyeti kolaylaştırırken, oturma pozisyonu Naked dünyasının daha sportif tarafında duruyor. CB650R ayrıca, CB1000R ile kendine özgü yuvarlak LED ön farı (tüm aydınlatmalar LED) ve vites konumu ile vites değiştirme göstergesine sahip LCD gösterge panelini de paylaşıyor.

Yeni bir emme ve egzoz sistemi, ayrıca eksantrik zamanlaması değişikliği ve artırılmış sıkıştırma oranı sayesinde 650 cc hacimli motor sadece yüzde 5 daha yüksek güç üretimi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda orta devirlerden itibaren daha dengeli ve homojen bir tork üretimi sunuyor. Bunun dışında yenilenen motor CB650F ile kıyasla 1.000 d/d artışla 12.000 d/d çevirebiliyor. 

Vites büyütmeyi kolaylaştırmak ve hızlı, ardı ardına vites küçültmeyi yönetmek için yardımcı kayar kavrama devreye girerken yeni Honda Selectable Torque Control (HSTC) arka tekerlek tutuşunu iyileştiriyor.

3. Temel özellikler

3.1 Tasarım ve Şasi

Kompakt Neo Sports Cafe tarzı “gerçek metal” mühendisliğini vurguluyor.
Daha hafif iskelet ve diğer tasarruf önlemleri sayesinde CB650F ile kıyasla 5,4 kg ağırlık avantajı
Ayarlanabilir 41 mm Showa Separate Function Fork (SFF) USD ön süspansiyon
Radyal monteli fren sistemi ve hava kanallı disk
Tam LED farlar ve yeni LCD gösterge paneli
Konik gidon kolları ve daha agresif sürüş pozisyonu

Son derece agresif bir tasarıma sahip olan CB650R kompakt tasarımlı kuyruk tasarımı ve özgün tasarımlı gövdeden bağımsız öne doğru çıkıntılı farıyla Neo Sports Café tarzı ortaya koyuyor. Uzun yakıt deposu ürün ailesinin bir diğer karakteristik tasarım unsurunu oluşturuyor. Düz çizgileri gerçek metal yüzeylerin sağlamlığını vurgularken dört silindirli motorun mühendisliğini taçlandırıyor ve aynı zamanda ateşleme sistemini sarmalıyor.

Yuvarlak ön farlar CB1000R’nin farlarını temel alıyor. Diğer tüm aydınlatma birimleri gibi keskin hatlı LED teknolojisine sahip LCD gösterge paneli de temel olarak CB1000R modeline dayanıyor ve vites konumu ile vites değiştirme göstergesini belirtiyor.

557 mm’lik konik gidon kollarını 13 mm ileride ve 8 mm aşağıda, ayrıca ayak desteklerini de 3 mm daha geride ve 6 mm daha yukarıda konumlandıran yapı CB650F modeline göre daha da agresif bir sürüş pozisyonu sunuyor. 810 mm oturma yüksekliği sportif, ama aynı zamanda kullanışlı bir yapıyı beraberinde getiriyor.

CB650R’de elmas formlu çelik iskelet dövme yerine preslenmiş salınım pivot plakaları ile güçlendiriliyor. Bir önceki tasarımdan 1,9 kg daha hafif olan yeni iskelet özel olarak ayarlanmış bir rijitlik dengesi (daha esnek bir yapı) ve daha üst düzey sürücü geribildirimi ile dengeli sürüş özellikleri sunmak üzere ikiz eliptik kaldırıcılarla destekleniyor. 

Açı 25,5°, iz 101 mm ve dingil mesafesi 1.450 mm olarak ayarlanmış durumda. Yeni şasi, yakıt deposu ve yeni süper spor tarzda ayak destekleri de dahil olmak üzere kapsamlı ağırlık tasarrufu önlemleri sayesinde CB650R 202,7 kg (CB650F 208,1 kg ağırlığa sahipti) boş ağırlığa sahip. 





Sönümleme ve itme ayarına sahip 41 mm Showa Separate Function ön çatal (SFF) USD revize edilmiş dövme alüminyum bir bağlantıyla sabitleniyor. 7 kademeli ayarlanabilir tek tüplü monoshock sistem doğrudan eğik dökme alüminyum salıncak ile birlikte çalışıyor.

Ön tarafta 310 mm çapında hava kanallı disk ile Radyal monteli fren kaliperine yer verilirken arka tarafta ise 240 mm çapında disk ve tek piston kaliper kullanılıyor. Standart olarak 2 kanal bir ABS sunuluyor. Tamamen yeni bir tasarım olan dökme alüminyum jantları önde 120/70-ZR17 ve arkada 180/55-ZR17 lastikler çevreliyor.

Yeni Honda CB650R; siyah (Graphite Black), şeker kırmızı (Candy Chromosphere Red), gümüş metalik (Matt Crypton Silver Metallic) ve mavi metalik (Matt Jeans Blue Metallic) olmak üzere farklı renklerle satışa sunuluyor. 

3.2 Motor

10.000 d/d üzerinde yüzde 5 daha fazla güç, 1.000 d/d daha yüksek devir çevirebilme
Daha homojen ve arttırılmış tork üretimi
İyileştiren yeni emme ve egzoz manifoldu hava akışını ve motor verimliliğini artırıyor
Honda Selectable Torque Control (HSTC) 
Yardımcı kayar kavrama

Honda’nın geliştirme mühendisleri, CBR650R sürücüsü için mümkün olan en eğlenceli orta sınıf dört silindirli performansı sunmayı hedefledi. Bunun için 649 cc hacimli 16 supaplı DOHC motor 5.500 d/d civarındaki dalgalanmasını ortadan kaldırmak için optimize edildi. İyileştirilen motor 10.000 d/d üzerinde yüzde 5 daha fazla güç üretirken 1.000 d/d daha yüksek devir çevirebiliyor. Motor 12.000 d/d’da 69,6 kW maksimum güç ve 8.500 d/d’da 63,5 Nm maksimum tork üretiyor. 

Tüm bu iyileştirmelerin yansıması olarak yolda çok daha istekli bir şekilde devirlenen, daha yüksek devir çeviren, devir bandı boyunca daha homojen bir tork üretimi sunan ve de çok daha heyecan verici bir ses üreten bir motor ortaya çıkıyor. 

Doğrudan tahrik edilen eksantrik mili daha kompakt bir silindir kafasına imkan tanırken, çap ve strok 67 mm x 46 mm olarak ayarlandı ve sıkıştırma oranı 11.6: 1'e (11.4: 1'den) yükseltildi. Ayrıca revize edilen piston tasarımıyla optimize edilmiş yanma odaları kullanıldı. Supap yolları desteklenirken ve supap zamanlaması revize edilirken ayrıca iridyum bujiler kullanılıyor.

Asimetrik pistonlu etekler çap temasını en aza indirirken sürtünmeyi azaltıyor. Silindir kovanlarının dış yüzeyindeki demir çubuklar yağ tüketimini (ve sürtünmeyi) gelişmiş ısı transferi ile azaltıyor ve pimlerinde bir Vanadyum kaplaması kullanılan sessiz SV eksantrik zinciri sürtünme kayıplarını azaltıyor. Silindir kafasından silindirlere uzanan iç su kanalları dış hortumların çoğunu gereksiz kılıyor.

Tek merkezi kanalının aksine, her iki yanda konumlandırılan yeni çift hava kanallı çözüm her iki yandan daha fazla hava beslemesi sağlıyor. Ayrıca tüm bu yapı emiş borusunda derinden gelen benzersiz bir kükremeye neden oluyor. Egzoz borusu 35 yerine 38,1 mm çapında bir boru ile donatılırken böylece susturucu içindeki gaz akışı rahatlıyor. Yukarıya dönük egzoz çıkışı daha heyecan verici bir ses üretiminin doğrudan sürücüye iletilmesini sağlıyor.






Motor, 30° öne eğimli silindirlerle kompakt bir iç mimari, entegre altı vitesli şanzıman ve marş sistemi ile donatılıyor. Yardımcı kayar kavrama hızlı vites küçültmeleri altında yönetirken, vites büyütmeyi (yüzde 12 daha az yükü ile) kolaylaştırıyor. Yeni Honda Selectable Torque Control (HSTC) arka tekerleğin tutuşunu yönetirken, sürücü istediği zaman sistemi devre dışı bırakabiliyor. 

21,0 km/lt'lik (WMTC modu) yakıt tüketimi değeri 15,4 litrelik yakıt deposuyla 300 km'nin üzerinde bir menzile imkan tanıyor. 

4. Aksesuarlar

Yeni Honda CB650R için bir dizi orijinal Honda aksesuarı sunuluyor. Bunlar:
Quick shifter
Yakıt deposu kaplaması (pedi)
Güç soketi
Gösterge vizörü
Isıtmalı elcikler
Tekli sele başlığı ve alüminyum eklenti
Alüminyum ön koruma, yan ve giriş kapakları
Alt koruma
Yakıt deposu çantası ve sele çantası

5. Teknik özellikler

MOTOR  
Tip Sıvı soğutmalı, dört zamanlı, 16 supaplı, 
DOHC tipi sıralı 4 silindirli
Silindir hacmi 649 cc
Çap x strok 67 x 46 mm
Sıkıştırma oranı 11.4:1
Maksimum güç 67 kW, 11.000 d/d
Maksimum tork 64 Nm, 8.000 d/d
Yağ kapasitesi 3.5 litre
YAKIT SİSTEMİ
Karışım PGM-FI elektronik yakıt enjeksiyonu
Yakıt deposu kapasitesi 15,4 litre
Yakıt tüketimi 21 km/litre
ELEKTRİK SİSTEMİ
Marş Elektrikli
Batarya 12 V/8,6 AH
ACG Çıkışı 343 Watt
GÜÇ AKTARIMI
Debriyaj tipi Islak, çoklu helezon yaylar
Şanzıman tipi 6 vitesli
Son dişli Zincir
İSKELET
Tip Elmas formlu çelik
ŞASİ  
Boyutlar (uzunluk x genişlik x yükseklik) 2.110 mm x 775 mm x 1120 mm
Dingil mesafesi 1.450 mm
Çatal açısı 25.5°
İz 101 mm
Sele yüksekliği 810 mm
Yerden yükseklik 150 mm
Boş ağırlık 203 kg
SÜSPANSİYON
Çatal açısı
Ön Showa Separate Function Çatal (SFF) USD 
Arka Ayarlı amortisör, 43,5 mm strok
TEKERLEKLER  
Ön İçi boş bölümlü 6 kollu alüminyum döküm
Arka İçi boş bölümlü 6 kollu alüminyum döküm
Lastikler ön 120/70ZR17 M/C (58W)
Lastikler arka 180/55ZR17 M/C (73W)
FRENLER  
ABS sistem tipi 2 kanal; önde 320 mm çift hidrolik disk, arkada 240 mm hidrolik disk
GÖSTERGELER VE ELEKTRİK SİSTEMİ  
Göstergeler Dijital hız göstergesi, dijital bar şekilde grafik devir göstergesi, iki adet km sayacı, dijital bar şeklinde grafik yakıt göstergesi vites konumu ve vites değişim göstergesi, dijital saat
Ön farlar LED
Arka stop lambaları LED



HONDA CBR650R

Model güncellemeleri: Honda ürün gamındaki CBR650F modelinin yerini alan CBR650R; yeni ve agresif tasarımının yanı sıra yarış motosikleti tarzında oturma pozisyonuyla da cadde kullanımına yönelik çok daha sportif bir performans seviyesi ve sürüş sunuyor. Dört silindirli 650 cc hacimli motor daha yüksek devir çevirirken daha fazla güç ve tork üretiyor. Honda Selectable Torque Control (HSTC) ve yardımcı kayar kavrama gibi teknik çözümler sürüş keyfini destekliyor. 5,6 kg’lık ağırlık tasarrufu aynı zamanda güç/ağırlık oranında yüzde 6’lık bir artış anlamına geliyor. Yeni 41mm Showa ‘SFF’ USD çatal, radyal monteli dört piston kaliperli fren sistemi ve tamamen yeni göstergeler önemli yenilikler olarak öne çıkıyor. 


Honda'nın CBR650F modeli dört silindirli motoruyla sportif karakterli "sports touring" dünyasına iyi bir alternatif olarak 2014 yılında naked tarzındaki CB650F ile birlikte pazara sürüldü. 2017 yılında yenilenen CBR650F daha keskin bir tasarım diliyle ön plana çıkarken motorun gücü arttırıldı ve Showa Separate Function ön çatal ile revize edilen Nissin marka fren kaliperi ile teknik anlamda da iyileştirildi.

2019 yılındaki evrim çerçevesinde CBR650F yerini CBR650R’a bırakıyor. Tasarım dili olarak doğrudan 2018 CBR1000RR Fireblade modelinden unsurları bünyesinde barındırsa da bunları kendine özgü bir yorumla taşıyor. ‘F’, ‘R’ olurken, bu cadde kullanımını hedefleyen ve keşfedilmeyi bekleyen güçlü ve sportif bir karaktere vurgu yapıyor. 

CBR650R dönüşüm sürecinde nadir ve çok özel bir kimlik kazandı. Bir RR makinesine benzer sürüş keyfi ve adrenalin sunan yeni Honda CBR650R sadece keyifli bir hafta sonu gezisinde iyi bir yol arkadaşı olmakla kalmıyor, aynı zamanda pratik yapısı ve uygun kullanım maliyetleriyle günlük kullanımları da destekliyor. 

2. Modele genel bakış 

Yeni CBR650R tasarım olarak CBR1000RR Fireblade modelin yoğun bir şekilde esinlense de kendine özgü tasarım detaylarıyla dikkat çekiyor. Özellikle kendine özgü karakteristik ve agresif bir oluşum ön bölümü vurguluyor.

Oturma pozisyonu sürücüyü daha ileride ve daha aşağıda konumlandıracak şekilde yeniden ayarlandı. Tüm aydınlatma birimleri LED ile donatılırken yeni LCD gösterge paneli; vites konumu ve vites değiştirme göstergesiyle daha bilgilendirici bir yapı sergiliyor. 

İskelet, yakıt deposu ve ayak desteklerinde yapılan iyileştirmeler sayesinde CB650F ile kıyaslandığında şasiden 5,6 kg ağırlık tasarrufu elde edildi. 41 mm Showa SFF USD çatal, radyal monteli dört piston kaliperli fren sistemi ve hava kanallı disk gibi teknik iyileştirmeler kadar jant tasarımı da yenlendi. 

Yeni bir emme ve egzoz sistemi, ayrıca eksantrik zamanlaması değişikliği ve artırılmış sıkıştırma oranı sayesinde motor sadece yüzde 5 daha yüksek güç üretimi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda orta devirlerden itibaren daha dengeli ve homojen bir tork üretimi sunuyor. Bunun dışında yenilenen motor 1.000 d/d artışla 12.000 d/d çevirebiliyor. 

Yeni CBR650R’da vites büyütmeyi kolaylaştırmak ve hızlı, ardı ardına vites küçültmeyi yönetmek için yardımcı kayar kavrama devreye girerken yeni Honda Selectable Torque Control (HSTC) arka tekerlek tutuşunu iyileştiriyor.

3. Temel özellikler

3.1 Tasarım ve Şasi

CBR1000RR Fireblade modelinin safkan sporcu stilini esas alan agresif çizgiler
Daha hafif iskelet ve diğer önlemler sayesinde 5,6 kg daha hafif boş ağırlık
Ayarlanabilir 41 mm Showa Separate Function Fork (SFF) USD ön süspansiyon
Radyal monteli fren sistemi ve hava kanallı disk
Tam LED farlar ve yeni LCD gösterge paneli
Üst bağlantı noktasının gerisine monte edilen Clip-on gidon kolları

Dört silindirli motor tüm güzelliğiyle ile sergilenirken CBR650R bünyesinde barındırdığı detaylarla sportif çekiciliği güçlendiriyor. Çift LED farlar etkileyici bir bakış kazandırırken agresif ve dinamik çizgileriyle gövde kaplamaları kaslı bir görünümü beraberinde getiriyor. 

Daha kompakt bir tasarıma kavuşan sele arkaya doğru keskinleşen tasarımı tamamlayarak sportif ve dinamik görünüme katkıda bulunuyor. Üst bağlantı noktasının 30 mm gerisine monte edilen ve CBR650F modelinden daha alçak konumlandırılan Clip-on gidon kolları kadar 3 mm daha geride ve 6 mm daha yüksekte konumlandırılan ayak destekleri CBR650R’ın sportif karakterinin yanı sıra sürücünün agresif sürüş pozisyonunu da destekliyor. 810 mm sele yüksekliği kullanım pratikliğine katkı sağlıyor. 

Yeni modelde elmas formlu çelik iskelet dövme yerine preslenmiş salınım pivot plakaları ile güçlendiriliyor. Bir önceki tasarımdan 1,9 kg daha hafif olan yeni iskelet özel olarak ayarlanmış bir rijitlik dengesi (daha esnek bir yapı) ve daha üst düzey sürücü geribildirimi ile dengeli sürüş özellikleri sunmak üzere ikiz eliptik kaldırıcılarla destekleniyor.

Sadece hafif iskeletle kalmayan ağırlık tasarrufu önlemleri aynı zamanda yakıt deposu ve yeni süper spor tarzda ayak desteklerine kadar uzanıyor. Böylece yeni Honda CBR650R sadece 207,7 kg boş ağırlığı ile sportif sürüş dinamiklerine ve sürüş dengesine katkı sağlıyor.

Bir diğer önemli özellik olarak sönümleme ve itme ayarına sahip 41 mm Showa Separate Function ön çatal (SFF) USD devreye giriyor. 7 kademeli ayarlanabilir tek tüplü monoshock arka sistem doğrudan eğik dökme alüminyum salıncak ile birlikte çalışıyor. Açı 25,5°, iz 101 mm ve dingil mesafesi 1.450 mm olarak ayarlanmış durumda.

Ön tarafta 310 mm çapında hava kanallı disk ile Radyal monteli fren kaliperine yer verilirken arka tarafta ise 240 mm çapında disk ve tek piston kaliper kullanılıyor. Standart olarak 2 kanal bir ABS sunuluyor. Tamamen yeni bir tasarım olan dökme alüminyum jantları önde 120/70-ZR17 ve arkada 180/55-ZR17 lastikler çevreliyor.


3.2 Motor

10.000 d/d üzerinde yüzde 5 daha fazla güç, 1.000 d/d daha yüksek devir çevirebilme
Daha homojen ve arttırılmış tork üretimi
İyileştiren yeni emme ve egzoz manifoldu hava akışını ve motor verimliliğini arttırıyor
Honda Selectable Torque Control (HSTC) ilk kez kullanıma sunuluyor
Yardımcı kayar kavrama

Honda’nın geliştirme mühendisleri, CBR650R sürücüsü için mümkün olan en eğlenceli orta sınıf dört silindirli performansı sunmayı hedefledi. Bunun için 649 cc hacimli 16 supaplı DOHC motor 5.500 d/d civarındaki dalgalanmasını ortadan kaldırmak için optimize edildi. İyileştirilen motor 10.000 d/d üzerinde yüzde 5 daha fazla güç üretirken 1.000 d/d daha yüksek devir çevirebiliyor. Motor 12.000 d/d’da 69.6 kW maksimum güç ve 8.500 d/d’da 63.5 Nm maksimum tork üretiyor. 

Tüm bu iyileştirmelerin yansıması olarak yolda çok daha istekli bir şekilde devirlenen, daha yüksek devir çeviren ve devir bandı boyunca daha homojen bir tork üretimi sunan ve de çok daha heyecan verici bir ses üreten bir motor ortaya çıkıyor. 

Doğrudan tahrik edilen eksantrik mili daha kompakt bir silindir kafasına imkan tanırken, çap ve strok 67 mm x 46 mm olarak ayarlandı ve sıkıştırma oranı 11.6: 1'e (11.4: 1'den) yükseltildi. Ayrıca revize edilen piston tasarımıyla optimize edilmiş yanma odaları kullanıldı. Supap yolları desteklenirken ve supap zamanlaması revize edilirken ayrıca iridyum bujiler kullanılıyor.

Asimetrik pistonlu etekler çap temasını en aza indirirken sürtünmeyi azaltıyor. Silindir kovanlarının dış yüzeyindeki demir çubuklar yağ tüketimini (ve sürtünmeyi) gelişmiş ısı transferi ile azaltıyor ve pimlerinde bir Vanadyum kaplaması kullanılan sessiz SV eksantrik zinciri sürtünme kayıplarını azaltıyor. Silindir kafasından silindirlere uzanan iç su kanalları dış hortumların çoğunu gereksiz kılıyor.

CB650F'nin tek merkezi kanalının aksine, her iki yanda konumlandırılan yeni çift hava kanallı çözüm her iki yandan daha fazla hava beslemesi sağlıyor. Ayrıca tüm bu yapı emiş borusunda derinden gelen benzersiz bir kükremeye neden oluyor. Egzoz borusu 35 yerine 38,1 mm çapında bir boru ile donatılırken böylece susturucu içindeki gaz akışı rahatlıyor. Yukarıya dönük egzoz çıkışı daha heyecan verici bir ses üretiminin doğrudan sürücüye iletilmesini sağlıyor.

Motor, 30° öne eğimli silindirlerle kompakt bir iç mimari, entegre altı vitesli şanzıman ve marş sistemi ile donatılıyor. Yeni yardımcı kayar kavrama hızlı vites küçültmeleri altında yönetirken, vites büyütmeyi (yüzde 12 daha az yükü ile) kolaylaştırıyor. Yeni Honda Selectable Torque Control (HSTC) arka tekerleğin tutuşunu yönetirken, sürücü istediği zaman sistemi devre dışı bırakabiliyor. 

20,9 km/lt'lik (WMTC modu) yakıt tüketimi değeri 15,4 litrelik yakıt deposuyla 300 km'nin üzerinde bir menzile imkan tanıyor. 




4. Aksesuarlar

Yeni Honda CBR650R için bir dizi orijinal Honda aksesuarı sunuluyor. Bunlar:
Quickshifter
Yakıt deposu kaplaması (pedi)
Güç soketi
Büyük ekran
Isıtmalı elcikler
Tekli sele başlığı ve alüminyum eklenti
Alüminyum ön koruma, yan ve giriş kapakları
Alt koruma
Yakıt deposu çantası ve sele çantası

5. Teknik özellikler

MOTOR  
Tip Sıvı soğutmalı, dört zamanlı, 16 supaplı, DOHC tipi sıralı 4 silindirli
Silindir hacmi 649 cc
Çap x strok 67 x 46 mm
Sıkıştırma oranı 11.4:1
Maksimum güç 69,6kW, 12.000 d/d (95/1/EC)
Maksimum tork 63,5Nm, 8.500 d/d (95/1/EC)
Yağ kapasitesi 3,5 litre
YAKIT SİSTEMİ
Karışım PGM-FI elektronik yakıt enjeksiyonu
Yakıt deposu kapasitesi 15,4 litre
Yakıt tüketimi 21,0 km/litre
ELEKTRİK SİSTEMİ
Marş Elektrikli
Batarya 12 V/8,6 AH
ACG Çıkışı 343 Watt
GÜÇ AKTARIMI
Debriyaj tipi Islak, çoklu helezon yaylar
Şanzıman tipi 6 vitesli
Son dişli #525 O-ring kapalı zincir
İSKELET
Tip Elmas formlu çelik 
ŞASİ
Boyutlar (uzunluk x genişlik x yükseklik) 2.110 mm x 755 mm x 1.145 mm
Dingil mesafesi 1.450 mm
Çatal açısı 25,5°
İz 101 mm
Sele yüksekliği 810 mm
Yerden yükseklik 130 mm
Boş ağırlık 208 kg
SÜSPANSİYON
Ön 41 mm konvansiyonel teleskopik çatal
120 mm strok
Arka Ayarlı amortisör, 43,5 mm strok
TEKERLEKLER
Ön İçi boş bölümlü 6 kollu alüminyum döküm
Arka İçi boş bölümlü 6 kollu alüminyum döküm
Lastikler ön 120/70-ZR17M/C (58W)
Lastikler arka 180/55-ZR17M/C (73W)
FRENLER
ABS sistem tipi 2 kanal
Ön 320 x 5,0 mm ölçülerinde çift pistonlu kaliper ve sertleştirilmiş metal balatalara sahip çift hidrolik disk
Arka 240 x 5,0 mm ölçülerinde tek pistonlu kaliper ve reçineli balatalara sahip hidrolik disk 
GÖSTERGELER VE ELEKTRİK SİSTEMİ  
Göstergeler Dijital hız göstergesi, dijital bar şekilde grafik devir göstergesi, iki adet km sayacı, dijital bar şeklinde grafik yakıt göstergesi, vites konumu ve vites değişim göstergesi, dijital saat
Güvenlik sistemi HISS
Ön farlar LED
Arka stop lambaları LED




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..