Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Volkswagen, Skoda, Seat hatta Audi üretimi bile Türkiye'ye gelebilir!

Volkswagen, Almanca halk otomobili adına sahip olsa da rakiplerine göre fiyatları ucuz olmayan ancak güzel otomobiller yapan bir marka..Dizel motor konusunda yaptıkları, başını ağrıtsa da eski günlerine dönmeye çalışıyor.Türkiye'de  1964'lerde Volkswagen EA489 montajı yapılmaya başlandı 1970'lerin ortasına  kadar. İyi satış rakamlarına imza atılmasına ve özellikle hükümet düzeyinde istenmesine  rağmen bir türlü Türkiye de üretime yanaşmayan Alman marka, son haberlere göre Türkiye'de teknoloji ve araç üretimine sıcak bakıyor..





Avrupa kaynaklı haberlere göre;  ilk etapta Volkswagen Grup markalarından Skoda otomobilleri imali için Doğu Avrupa hedefleniyor.Üretim için Bulgaristan ve Türkiye'nin adı geçiyor.




Artan talebi karşılamak hedeflenirken Çek Cumhuriyeti'ndeki tesisin, personel eksikliği sebebiyle düşünülmediği belirtiliyor.






  Škoda'dan sonra Volkswagen, Seat ve Audi modellerinin üretimi de pazar durumuna göre yapılabilecek..Geçtiğimiz yıl, 1,2 milyon otomobil satan Çek markası için son derece başarılı oldu. Yeni tesisin yerini belirleme kararının, şirketin yatırım programının oylanacağı 16 Kasım Cuma günü Volkswagen denetleme kurulunun  toplantısında alınması bekleniyor.





Uzun yıllar sonra Türkiye'de yeni bir VW üretilir mi?


Diğer taraftan İstanbul'da yeni taksilerin D sınıfı olması şart koşulduğu (bu durumu diğer kentler takip edebilir) ve bu segmentte Passat modeline  büyük bir talep olması; bu yatırımın Türkiye ye gelme şansını yükseltiyor.Ancak ülkemizde  üretilen otomobillerin yerlilik oranı % 50-60 bandında seyrediyor. Passat ve SuperB'nin yerlilik  durumu ilk planda 50 altında başlayabilir, bantlardan inerse..





Bir zamanlar bu araçlar üretiliyordu


Bu haberin gerçekleşmesi durumunda, Volkswagen Passat 'a;  Ford Mondeo, Toyota Avensis, Honda Accord, FCA araçlarından Dodge Charger veya Alfa Romeo Giulia'nın revizyon geçirilerek Fiat markası altında (imali), Hyundai Sonata hatta Mercedes Benz
 C Serisi'ni yerli olarak görmek sürpriz olmaz diye düşünüyorum.

Yerli üretim Volkswagen!



Kaynak;
http://www.milliyet.com.tr/volkswagen-den-yatirim-mujdesi-ekonomi-2772739/
http://otomobil.haber7.com/otomobil/haber/2752514-volkswagenden-turkiyeye-yatirim-surprizi
https://www.cnnturk.com/ekonomi/volkswagen-icin-kritik-turkiye-iddiasi
http://www.karar.com/ekonomi-haberleri/volkswagenden-turkiyeye-yatirim-surprizi-1020037#
https://www.novinite.com/articles/193019/Bulgaria+and+Turkey+in+a+Fierce+Competition+for+a+New+Skoda+Factory

5 yorum:

  1. Zayıf ihtimal. Şimdiye kadar gelseler 50 defa gelirlerdi. Türkiye de üretim olursa sevinirim tabi ki. Ekonomimize katkısı olurdu.

    YanıtlaSil
  2. BMW ve Volkswagen'in Türkiye'ye yatırım yapmasını çok isterim ama ihtimal vermiyorum. Her iki markadan gelecek olsa şimdiye kadar ülkemize bin kere gelir bin kere yatırım yaparlardı ama zor hatta imkansız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BMW ve Audi'nin hafif ticari aracı, otobüsü-kamyon gibi ağır araçları vs vs yok.. Her ikiside sadece otomobil üreten premium üreticiler sadece BMW motorsiklet üreten premium üretici. Bu madana VW Grubu'nun ülkemize gelmesi daha mantıklı görünüyor. Mesela Mercedeste X-Serisi'nin üretimini Türkiye'ye kaydırsa bence gayet güzel bir adım olur diye düşünüyorum ya da Vito-Sprinter üretse

      Sil
  3. Türkiye'ye yatırım yapan markalar (Toyota, Honda, Hyundai, Ford, Fiat, Renault, Mercedes-Benz) enayi bir Volkswagen akıllı öyle mi? Volkswagen 10 yıldır Türkiye'nin en çok araç satan markası ama Türkiye'ye bir gram faydası yok bir tane dikili ağacı yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önceki tarihlerde yatırım için davet edilmesine rağmen gelmemişti Alman marka.Ancak kazanç durumu değişirse her şeyi unutabilirler!Örneğin Passat iyi satış rakamlarına imza atıyor. Taksi için talep görüyor.

      Belki de yeni tesis için geçen haber, sadece haber olarak kalacak.Yaşayıp görücez..

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..