Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni elektrikli ve hibrit otolar tanıtılıyor, ünlü otomobil CEO'su tutuklanıyor..Otomotivde neler oluyor?

Yeni Ford Focus'un ardından hibrit ustası Toyota'nın Yeni Corolla Sedan'ı ortaya çıktı.Çin'de gözler önüne çıkan Corolla'yla beraber Audi A6 L, Peugeot 508L gibi dünyanın en kalabalık ülkesine özel uzatılmış modellerde otomobil dünyasına merhaba dedi.





18 Kasım Dünya Trafik Kazası Mağdurları Günü nedeniyle Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, yayınlandığı mesajda, “Kazaların başlıca faktörünün insan ve tek mağdurunun da insan olduğunu hatırlatarak trafik kazalarında hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar temennisiyle trafik kazaları sonrasında canla başla çalışan acil servis ekiplerimiz ve güvenlik kuvvetlerimize kolaylıklar diliyorum” dedi.


Türkiye için şaşırtıcı bir haber gerçekleşti; Tekirdağ Emniyet Müdürü, araç kullanırken cep telefonuyla konuşan kızına ceza kesen polis memurunu takdirnameyle ödüllendirdi.Bu duyarlılığıın artarak devamını diliyorum.
Ülkemizde genellikle kurallar , kanunlar açık ve net olmasına rağmen bazı yetkililer kural ihlali yapmalarına veya çakarlı araç kullanmalarına rağmen gerekli yaptırımlar uygulanmaz yada uygulayan görevini yapanlara ceza verilir , mahkemelik olurlar, başları ağartılır!Konuyla ilgili arama motorlarından veya gazete arşivlerinden bir çok haber okuyabilirsiniz.İnşallah bu yanlış bakış açısı ortadan kalkar..





Son haftaların en ilginç olaylarından beri Volkswagen'in Türkiye de otomobil ve hafif ticari araç yatırımıyla ilgiliydi! Bir tarafta Ford-VW flörtünün ilk etapta  Transporter - Transit ikilisinin beraber Kocaeli'de üretilme ihtimali..Başka bir tarafta elektrikli otomobil üretimi için Passat modelinin Türkiye ile Çek Cumhuriyetinden birinde imal edilme olasılığı (karar verildi; Çekya), diğer tarafta ise VW Grup markalarından Skoda'nın Türkiye veya Bulgaristan'dan birini tercih etme durumu ( Skoda'yla beraber VW üretimi sözkonusu).

Ünlü CEO tutuklandı mı? Japonya basınına göre  Renault-Nissan-Mitsubishi beraberliğinin  CEO'su Carlos Ghosn vergi kaçırdığı gerekçesi tutuklandı.Ödemelerde  usulsüzlük nedeniyle yargılanacak Ghosn haberleri nedeniyle! Renault-Nissan-Mitsubishi hisselerinde düşüş yaşanıyor.

Yerli Motosiklet Pazarına Dair
Otoajanda'nın haberine göre Motosiklet Endüstrisi Derneği Başkanı Bülent Kılıçer, 200 000  scooter  satışlarıyla Türkiye motosiklette üretim merkezi olabilir.Kişi başına düşen motosiklet sayısının düşük olduğu ülkemizde satışların çoğunun scooter araçlar olduğu ve yerli motosikletlerin çoğunluğunun Çin'den getirilen parçaların birleştirilmesi şeklinde olduğunu anlatıyor.






BMC'den son gelişmeler
Otomotiv dünyasının yükselen yıldızı BMC'nin yerli tank Altay'ı Karasu'daki arazi yerine Sakarya'da ki Tank Palet Fabrikası'nda üreteceğine ve hatta bu fabrikayla beraber TÜVASAŞ'ın BMC'ye devredilebileceğine dair haberler var basında, internette..


Kaynaklar;
http://otoajanda.com/200-binlik-satislarla-turkiye-scooter-uretim-ussu-olabilir/
http://www.moted.org.tr/ https://tr.motor1.com/news/276776/carlos-ghosn-tutuklandi/
http://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/tekirdag/emniyet-mudurunden-trafikte-kizina-ceza-yazan-41022262
https://eksisozluk.com/cakarli-araca-ceza-yazan-polisin-aciga-alinmasi--5591295?p=18
https://www.milligazete.com.tr/haber/1518061/il-milli-egitim-mudurunun-aracinin-durdurulmasi-ile-ilgili-aciklama
http://www.kamudanhaber.net/guncel/cakarli-milli-egitim-muduru-sorusturmasinda-flas-gelisme-h368693.html
http://www.malthaber.com/gundem/cakarli-araca-ceza-yazan-polis-aciga-alindi-iddiasi-h921.html
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/efsane-ceo-tutuklandi-ilk-aciklama-macrondan-geldi-41023801
https://www.ahaber.com.tr/ekonomi/2018/11/16/skoda-turkiyeye-fabrika-mi-kuruyor
http://www.medyabar.com/haber/154708/altay-tanki-icin-merak-edilen-o-sorunun-cevabi.aspx
https://www.geyvemedya.com/altay-tanki-tank-palet-fabrikasinda-uretilecek/
http://www.bizimsakarya.com.tr/ekonomi/altay-tanki-tank-palette-h47240.html
https://rayhaber.com/2018/11/tuvasas-ile-tank-palet-fabrikasi-bmcye-mi-devredilecek/ https://www.yenisakarya.com/43106-iki-fabrika-bmc-ye-haberi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..