Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Çinli İngiliz Marka MG, Yeni Elektrikli Otomobilini Avrupa'ya Satmak İstiyor

Çin firması SAIC Motor, sahip olduğu efsane otomobil markası MG'nin elektrikli SUV modelini tanıttı.Bu otomobili Çin'den başka İngiltere başta olmak üzere Avrupa'da da satmak istiyor.MG ZS (subcompact crossover)nin batarya ile çalışan versiyonu, Guangzhou kentinde yapılan otomobil fuarında ilk kez ortaya çıktı.





Devlet kurumu SAIC şirketinin yetkilileri;  elektrikli MG ZS'nin önümüzdeki iki ay boyunca İngiltere, Belçika, Lüksemburg, İspanya, Almanya ve Fransa dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde test edileceğini açıkladı.




Elektrikli MG ZS, muhtemelen eZS veya ZSe olarak adlandırılacak.

Elektrikli MG ZS'nin  lityum iyon bataryayla çalışan 110 kW gücünde elektrik motorla gelmesi bekleniyor.0'dan 50 km ye 3.1 saniyede çıkıyor.  Ve bir şarjla  aldığı yol 428 km.





SAIC; güncel olarak MG3 (hatchback), MG6 (kompakt sedan), MG GT (spor coupe), MGS (SUV),  MG GS (SUV),  MG ZS (elektrik ve benzinli), MG RX5 ve MG5 ( kompakt  sedan) modellerini imal ediyor.


MG; ilk aracını 1924 yılında üretti.Zaman içinde British Leyland/BMC sonraları Rover çatısı altında faaliyet gösterdi.2005'te ise artık bir Çin markasıydı.




MG'nin ana ihracat pazarlarından biri olan Anavatanı Birleşik Krallık'ta; MG3, MG ZS ve MG GS modellerinin satışı yapılıyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında da MG6'nın (plug-in hibrid) elektrikli versiyonun (Çin) satışları başladı. 
2018'in ilk dokuz ayında, MG'nin küresel satışları yüzde 89 oranında artarak yaklaşık 180.000'e ulaştı ve SAIC'e göre, markanın artan model sayısı ve yeniden tasarlanan MG6, satışlarda etkili oldu.




Şangay Otomotiv Endüstrisi Kurumu (Shanghai Automotive Industry Corporation) kısaca SAIC olarak adlandırılıyor.Firmanın sahip olduğu markalar ise şu şekilde;
 Baojun ve Wuling (ikisi de GM-SAIC ortaklığı), Roewe (eski Rover), MG (Morris Garage), Maxus (eski LDV), Sunwin.
 General Motors, (Naveco) Iveco, Volkswagen firmalarıyla da ortak üretim var.





Yeni MG ZS Electric'in Hindistan'da da satılması hatta üretilmesi düşünülüyor.

Çin firması, MG'yi çok iyi hale getirmiş.Araçlar  teknolojik ve çekici tasarımları var.İngiltere gibi pazarda (Avrupa normlarına uygun olarak satılıyor) var olmaları da çok önemli.


Kaynak;
http://www.saicmg.com/ https://mg.co.uk/
http://www.autonewschina.com/en/article.asp?id=18394
https://www.autoexpress.co.uk
http://www.sunwinbus.com/

2 yorum:

  1. MG ZS bana mazda tasarımlarını hatırlattı. Rover ve MG satılırken Türkiye olarak biz alsaydık keşke. Böyle iki markayı kaçırdık. Çok da ucuza satılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Zaten Honda nın İngilteredeki yan ürünü gibi bir şeydi bu markalar, sonra BMW ye satılmıştı onlarda çinlilere sattılar.

    YanıtlaSil
  2. Rover, sıkıntılar yaşayınca o dönem Honda ile anlaşarak Honda modellerini kendi markasıyla satmıştı. Hatta son dönemlerinde Tata'nın en küçük modellerinden birini de City Rover olarak satmıştı.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..