Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Kış varsa, quattro da var!

Audi’nin ilk olarak 1980 yılında satışa sunduğu ve otomotiv dünyasında bir devrim olarak nitelendirilen quattro dört tekerden çekiş sistemi, yıllar içinde mükemmelleştirildi. quattro başta yol tutuşu zor olan karlı ve buzlu zemin olmak üzere, her türlü iklim ve yol koşulunda güvenli ve konforlu bir sürüş sunuyor.





Audi, henüz hiçbir otomobil üreticisinin hızlı, hafif ve seri üretime uygun dört çekişli bir sistem geliştirmediği 1980 yılında, quattro sürekli dört tekerlekten çekiş sistemiyle otomotiv tarihinde çığır açtı. Latince 4 anlamına gelen quattro, motorun gücünü yol koşullarına göre değişen oranlarda ön ve arka aksa aktarma prensibine dayanıyor. Yol koşullarına göre değişkenlik gösteren bu güç aktarımı sayesinde başta kaygan ve tutunması zor yüzeyler olmak üzere her türlü yol koşulunda sürüş güvenliğini maksimize ediyor. 

Audi’nin 100’ün üzerinde model versiyonunda sunuluyor

quattro ayrıca iyi bir çekiş getirdiği için araca dinamizm kazandırıyor, performans ve yol tutuşunun yüksek düzeyde hissedildiği bir sürüş deneyimi yaşatıyor.Virajlarda da daha rahat, daha güvenli sürüş vadeden bu efsane sistem günümüzde Audi’nin 100’ün üzerindeki model versiyonunda yer alıyor. Audi Q7, Audi A4 allroad quattro, Audi A6 allroad quattro, Audi A8, Audi R8 ve tüm S ve RS modellerinde ve birçok Audi modelinin 2.0 litre ve üzeri motor seçeneklerinde quattro standart olarak bulunuyor. 






En temel şekilde açıklanmaya çalışılırsa quattro sistemi dört tekerleği de sürekli ve kesintisiz olarak devreye sokuyor. Aracın her bir tekerinin temas ettiği zemin koşullarına bağlı olarak her bir tekere en doğru çekiş kuvvetini aktarıyor. quattro dört tekerden çekiş sistemi çekiş kuvvetini dört tekerlek arasında dağıtıyor. Böylece tekerlekler arasında optimum kuvvet dağılımı gerçekleşiyor ve araç virajlar ya da ıslak, karlı veya buz zemin gibi olağanüstü koşullar altında bile yol tutuşunu koruyor. 

Yeni nesil elektrikli quattro

quattro, Audi mühendislerinin her zaman klasik çözümleri sorgulamasının, her zaman teknoloji ile bir adım önde olma mottosunun ve ilericilik tutkusunun bir kanıtı. Sürekli dört tekerden çekiş sistemi aynı zamanda Audi’nin sportif, ilerici, prestijli ve yüksek değerli ürün profilinin net bir örneği. quattro Audi’nin lüks sınıftaki iddialı konumunu pekiştiriyor. 


En sorunsuz dünya markası kim oldu?


Audi’nin otomotivin geleceği olarak görülen elektrikli otomobiller ile ilgili çalışmalarında da önemli bir yeri olan quattro, yeni nesil otomobiller için de yeniden tasarlanıyor. Markanın geliştirdiği ilk tam elektrikli model olan Audi e-tron’da kapsamlı bir test sürecinden geçen elektrikli quattro sistemi sadece 30 mili saniyede otomobilin nasıl bir zeminde yol aldığını algılıyor. Bir önceki nesilden daha hızlı olarak elektrikli motorun ürettiği gücü, akslaraideal şekilde dağıtıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..