Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

1959'da 1.1 litrelik motoru 40 beygirdi, şimdi ise 4x4'ü de var, 245 beygirliği de

1980'lerin tek modelle otomobil üreten Skoda'sı günümüzde dünyanın bir çok ülkesinde satılıyor ve farklı coğrafyalarda fabrikaları var.En başarılı modellerinden Octavia ise 60 yaşına bastı. İlk kez 1959 tarihinde imal edilen efsanevi Octavia, günümüzde de markayı başarılı bir şekilde temsil etmeye devam ediyor.





Markanın en çok satan modeli olan Octavia, konforlu sürüşü, geniş iç hacmi, dayanıklılığı ve verimli motorlarıyla ailelerden, filo şirketlerine kadar herkesin favorisi olmaya devam ediyor. Aynı zamanda RS modeliyle birlikte genç ve tutkulu sürücülerin de tercihi olarak öne çıkıyor.





Latince “sekizinci“ anlamına gelen Octavia, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra markanın ürettiği 8. model olmasıyla bu ismi almıştı. Skoda’nın ana fabrikası Mlada Boleslav’da 1959 yılında banttan inen ilk Octavia, 40 HP güç üreten dört silindirli 1.1 litrelik motora sahip, arkadan itişli bir modeldi. Akıcı ve çekici tasarımının yanı sıra etkileyici bir sürüş karakteriyle beğeni toplamıştı. Kısa bir süre sonra ise 45 HP üreten Octavia Super’i tanıtan Skoda, 1960 Cenevre Otomobil Fuarı’nda ise sportif 50 HP‘lik Skoda Octavia Touring Sport’u sergiledi. Ardından bu otomobil, yarışlara da katılarak ünlü Monte Carlo Rallisi’nde arka arkaya üç yıl zafer elde etti. Octavia Combi de, 1960 yılında tanıtılan modeller arasındaydı ve yenilikçi iki parçalı bagaj kapağıyla yüksek pratiklik sağlıyordu.


Yeni Bir SUV; Yeni Skoda KAMIQ







Modern dönemin ilk jenerasyon Octavia modeli ise, 1992 yılında tanıtıldı. Octavia’nın başarısı ikinci jenerasyon modelle iyice öne çıkarken, üçüncü jenerasyon
 Octavia 2014 yılından itibaren satışa sunuldu. 2017 yılında tamamen yenilenen mevcut Octavia, 2.5 milyon adetten fazla satış elde etti.


Skoda’dan Dünya Genelinde Octavia, Kodiaq ve Karoq ile Rekor Satış


Skoda, 1959 yılından bu yana ise 6.5 milyondan Octavia satışı gerçekleşti. Birçok pazarda uzun zamandır satılan Octavia, Mlada Boleslav’ın yanı sıra Çin, Hindistan, Kazakistan ve Cezayir’de üretiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..