Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC'nin 2023 hedefleri ve 4x4 VIP

BMC'nin yeni savunma araçlarını ilk IDEF 19 Fuarı'nda göreceğiz..Daha önce tanıtılan Tuğra ise çok yakında satışa sunulacak. Bir kaç yıl sonra tüm yürüyen,  birazda uçan ve yüzen araçlarda BMC amblemini görmek mümkün olacak gibi..Zira BMC, şu an için çoğu yerli araç  projesinde yer alıyor, İzmir fabrikasını yeniledi, Karasu fabrikası inşaat halinde ve yerli tank imalatı  için de geçiş dönemi amaçlı olduğu söylenen Arifiye 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü  (Tank Palet Fabrikası) bulunuyor.




BMC, şu an için otobüs, midibüs, kamyon, askeri taktik araç, zırhlı ve  mayına dayanıklı taşıtlar imal ediyor.Yerli; motor, otomobil, tank ve tank konularında çalışmalar sürüyor..Leopard 2 tank modernizasyonu da BMC'de.





Geçtiğimiz günlerde MSI Savunma Teknolojileri Dergisi'nde BMC Yönetim Kurulu Üyesi
 T. Yasin Öztürk ile yapılan röportaj yayınlandı..Röportajda BMC ile ilgili bir çok detay yer alırken  Öztürk'ün en dikkat çekici sözü ise "...her zaman söylediğimiz  bir söz var;Türkiye'nin nerde bir ihtiyacı varsa biz oradayız.." idi.



 O röportajdan satır başları ;
Altay Tankı'nın ilk üretilecek T1 sürümünden sonra lazer güdümlü muhimmat atış yeteneği, insansız tank üzerinde çalışmalar olacak ve üretime alınacak.


Yeni BMC Tuğra'da 460 beygir FPT ve 400, 320 ve 290 beygir Cummins motorlar kullanılıyor


BMC'nin büyük ortağı Katar ve Tunus'un Altay için ilk ihraç yerleri olması büyük ihtimal.

RBSS adlı BMC-Rheinmetall ortaklığı son buldu.Alman firmadan sadece danışmanlık alınıyor (RBSS'nin internet sitesi artık yayında değil).






BMC'nin 2023 hedefi; 10 000 çalışan, 5 Milyar Dolar ciro ve dünyanın 100 savunma sanayi firmasından biri olmak..

Katar'da bir BMC fabrikası planı var.Katar'da yapılacak Dünya Kupası Organizasyonu'nda BMC otobüslerinin kullanılması hedefleniyor.






Yeni taktik tekerlekli araçlar, Amazon'un yeni bir versiyonu, 8x8 taktik tekerlekli zırhlı araç, hafif zırhlı pikap, (valilere yönelik)  4x4 VIP; üzerinde çalışılan projelerden bazıları.


Yeni BMC 600'mü geliyor?2019'un en yerli BMC'si; Tuğra mı, Procity mi, Neoport mu, Amazon mu?Ve, 2019 model BMC fiyatları..


Not; 2017 IDEF Fuarı'nda tanıtılması düşünülen ama ertelenen uçaktan paraşütle atılabilen bir araçtan bahsedilmişti o tarihlerde. Bu pratik ve hafif aracın tanıtılması 2019 Savunma ve Havacılık Fuarı (IDEF 19)nda gerçekleşebilir.

Kaynak,
http://www.milscint.com/tr/soylesi-bmc-yonetim-kurulu-uyesi-t-yasin-ozturk-6/
www.bmc.com.tr
Röportaja bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Milscint.com; BMC Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Öztürk'ün Röportajı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..