Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Volvo ve Komatsu, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Volvo;  FH 540 4x2 ,  FH 500 4x2  ve  FMX 460 8x4 , Komatsu; WA500-6 Stone Master, PC390LC-8M0 ve PC450LC-8 modelleri Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda sergilendi. Taşın uzmanı olarak anılan ve fuarda büyük ilgi gören WA500-6 Stone Master lastikli yükleyiciler, hem yakıt tasarruflu olmasıyla hem de modele özel olarak Temsa İş Makinaları Adana Kova ve Ataşman Üretim Merkezi’nde üretilen





ataşmanı sayesinde mermer bloklarını kaldırmada sergilediği üstün performansı ile öne çıktı. Fuarda ayrıca dayanıklılığı ve verimliliğiyle bilinen Komatsu PC390LC-8M0 ve PC450LC-8 ekskavatörler de yine ziyaretçilerin ilgi odağıydı.Volvo Trucks’ın, güvenlikten ödün vermeden düşük yakıt tüketimi ve yüksek taşıma kapasitesi ile mermer ocaklarının zorlu koşullarında rakipsiz performans sağlayan bu modelleri fuar ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu. 





Türkiye distribütörlüğünü Temsa İş Makinaları’nın yürüttüğü Volvo Trucks, 27-30 Mart tarihleri arasında İzmir’de 25.’si gerçekleşen MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na zorlu koşullar için geliştirilmiş, yüksek verimlilik ve performans sunan kamyonları ile katıldı. Uluslararası çapta mermer sektörünü bir araya getiren fuarda Temsa İş Makinaları, Volvo FH 540 4x2 çekici, Volvo FH 500 4x2 çekici ve Volvo FMX 460 8x4 damperli kamyonunu sergiledi.

Volvo Trucks’ın fuarda sergilediği, I-Shift otomatikleştirilmiş şanzıman ile donatılmış ve bu sayede kullanım kolaylığının yanı sıra sürüş hatalarından doğabilecek yakıt sarfiyatını engelleyen kamyon ve çekicileri fuar ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü. Volvo Trucks tarafından geliştirilen I-Shift şanzıman teknolojisi, yüksek eğimli yokuşlarda, engebeli ve yol dışı arazilerde güvenli ve rahat bir sürüş sağlayarak bu koşulların tercih edilen markası oluyor. Yeni I-Shift şanzıman, mükemmel sürüş ve kalkış yeteneği sunarken, ağır yüklerde ve maden sahası gibi zorlu coğrafi koşullarda çalışan sürücülerin de işini kolaylaştırıp verimliliği arttırıyor. 





İzmir Mermer Fuarı’nda sergilenen kamyonlardan Volvo FMX serisi, en zorlu koşullarda dahi yol şartlarından etkilenmeden ağır yükleri taşımasıyla öne çıkıyor. Sürücü güvenliğini ön planda tutan seri, aynı zamanda sürücü konforunu da sağlayarak uzun çalışma saatlerinde verimin düşmemesine yardımcı oluyor. Volvo Trucks’ın Volvo FH serisindeki kamyonları ise kalitesi, dayanıklılığı ve yakıt verimliliğinin yanı sıra kullanıcısına sunduğu yüksek konfor sebebiyle tercih ediliyor. 

Temsa İş Makinaları Kamyon Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Grup Müdürü Kıvanç Kızılkaya, “Mermer ocakları yapısı gereği yüklü tırmanmaların ve dar alanda manevraların fazla olması nedeni ile yüksek verimli ve sağlam yapılı araçlara gerek duyar. Yere sağlam basan yapısıyla Volvo Trucks, mermer ocaklarının zorlu şartları ve zemin yapısı açısından sağladığı faydalarla tercih ediliyor. Volvo kamyonlar, mermer ocaklarının yapısal özelliklerine bağlı olarak karşılaşılan zorluklarda, mukavemeti arttırılmış çift şasi ve şasi aralığının genişliği ile de rakiplerinden bir adım öne çıkıyor. Bu özelliklerle araçlarımızın daha verimli ve uzun ömürlü olduğunu söyleyebiliriz. Araçlarımızın yüksek tork ve motor gücü de rakiplerinden farklılaştığı önemli diğer bir özelliği. Bunun yanı sıra müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve şantiyelerin zemin özellikleriyle koşullara uygun olarak araçlarımızı yapılandırabiliyoruz.” sözleriyle Volvo Trucks markasının sunduğu avantajları dile getirdi.

Kızılkaya, Volvo Trucks araçların müşteriye sağladığı diğer avantajları ise şu sözleri ile özetledi: “Kârlılığın anahtarı toplam maliyette saklıdır. Doğru kamyon, doğru hizmet ve doğru destek ağı ile kârlılığınızı yükseltebilirsiniz. Volvo Trucks, her kamyonu ve hizmeti, yakıt maliyetlerini azaltmaya, işletim süresini ve üretkenliği artırmaya odaklanarak tasarlıyor ve üretiyor. Bu da toplam satın-alma maliyetinde büyük avantaj sağlıyor. Böylece Volvo Trucks markasını tercih eden müşterilerimiz, uzun vadede çok daha fazla kazanıyorlar. Mermer ve taş ocaklarının zorlu koşulları dayanıklı, verimli, performansı yüksek araçlar gerektiriyor. Aksi takdirde sık sık arızalanan her araç bir kazanç kaybı demek. Volvo Trucks markalı kamyonlar bu açıdan baktığınızda, yüksek kazanç sağlıyorlar. Ayrıca yakıt tüketimini de azaltıyorlar. Yani kısaca ‘İyiler her zaman kazandırır’ diyebiliriz.”

Satış sonrası süreçlerden ve sunulan hizmetlerden de bahseden Kızılkaya, sözlerini “Biz, ilk kilometreden itibaren satış sonrası hizmetlerimiz ile müşterilerimizin her zaman yanında oluyoruz. Müşterilerimize sadece araç satmıyoruz, sattığımız her aracı hala kendi aracımız gibi görüyoruz. Geniş servis ağımız ve uzman ekibimiz ile satış sonrasında müşterimize değer katmaya devam ediyoruz. Zorlu şartlarda ve uzun soluklu projelerde gezici servislerimiz ile yerinde müdahale edebiliyoruz. Ayrıca satış sonrasında uzman ekibimizle şantiyelerde süreli ve sürekli eğitimlerle kullanım verimliliğini arttıracak çalışmalar yapıyoruz. Teknik özelliklerimizin yanı sıra bizi rakiplerimizden ayrıştıran en önemli farkımız ise işte bu.” şeklinde tamamladı. 


Türkiye distribütörlüğünü Temsa İş Makinaları’nın yürüttüğü, iş makinaları ve maden makinaları üretiminde dünya devi Komatsu, bu yıl 25. kez kapılarını açan MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na mermer sektörü için geliştirilmiş makinalarıyla katıldı. 27-30 Mart tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşen ve uluslararası düzeyde mermer sektörünü bir araya getiren fuarda Komatsu, WA500-6SM model lastikli yükleyicisi, PC390LC-8M0 ve PC450LC-8 model paletli ekskavatörlerini ve forkliftlerini sergiledi. 

Türkiye’nin önemli ve büyüyen sektörlerinden olan madencilik sektörüne 36 yıldır Temsa İş Makinaları distribütörlüğünde hizmet veren Komatsu’nun, mermer için özel ürettiği WA500-6SM lastikli yükleyicisi fuarın en ilgi gören makinalarından biri oldu. Taşın uzmanı olarak anılan WA500-6SM yüksek motor gücü ve yüksek kaldırma kapasitesiyle öne çıkıyor. Bu modele özel tasarlanan ve Temsa İş Makinaları’nın Adana’daki kova ve ataşman üretim tesisinde üretilen ataşmanı sayesinde eski seri WA500’e göre mermer bloklarını kaldırmada yüzde 15 daha iyi performans gösteriyor. Model ayrıca yakıtta da %20 tasarruf sağlıyor; yani daha az yakıt tüketerek daha fazla iş yapabilme imkanı sunuyor. Oldukça güçlü olan WA500-6SM, mermer şantiyelerinde kesilmiş 30 tonluk mermer bloklarını kolaylıkla kamyona yükleyebiliyor. 





Komatsu’nun İzmir Mermer Fuarı’nda sergilenen ekskavatörlerden, M0 serisinden pazara sunulan PC390 hidrolik paletli ekskavatörü ise dayanıklılığı ve verimliliğiyle dikkatleri üzerine çekti. 40 ton sınıfında en yüksek verime (ton/litre) sahip olan Komatsu PC390LC-8M0, hem yakıt tasarrufu hem de yüksek performansı ve yıllarca sorun çıkarmadan çalışması sebebiyle sektörde yüksek talep görmeye devam ediyor. 

Yine madencilik sektörüne hitap eden ve fuarda sergilenen PC450LC-8 hidrolik ekskavatör ise 45 ton sınıfında en yüksek verime (ton/litre) sahip bir model olmasıyla ziyaretçilerin odağındaydı. Ağır-hizmet tipi uygulamalar için tasarlanan model, iş ekipmanı ve güçlendirilmiş şasisi ile özelikle taş ocağı ve çakıl ocağı için tercih ediliyor. 

Temsa İş Makinaları, İş Makineleri Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Grup Müdürü Burçak Birand 25. MARBLE İZMİR – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda şunları dile getirdi: “Komatsu ile 36 yıldır süren iş birliğimiz ile Türkiye’nin en uzun süreli distribütörlük anlaşması unvanına sahibiz. Komatsu ile maden ve mermer sektörlerine ihtiyaca yönelik, dayanıklı, verimli ve teknolojik makineler sunuyoruz. Ayrıca, Temsa İş Makinaları olarak satış sürecinde olduğu gibi satış sonrasında da müşterilerimizin her zaman yanındayız. Sağlamlık ve ağır hizmet dendiğinde bomundan şasesine ve yürüyüş takımlarına kadar Komatsu’nun uzun ömürlü olduğu sektörde bilinen bir gerçek. Bunu satış sonrası hizmetlerimizle birleştirdiğimiz zaman müşterilerimiz için tercih sebebi oluyor. Müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak ve işine değer katabilmek için hizmet noktalarımızı arttırmayı da sürdürüyoruz.”


Temsa İş Makinaları Hakkında
Temsa İş Makinaları, her biri kendi alanında dünyanın lider markası konumunda olan Komatsu, Volvo Trucks, Crown, Dieci ve Terex Finlay markalarının distribütörlüğünü yürütmektedir.

Volvo Trucks Hakkında
Volvo Trucks, beklentileri yüksek profesyonel müşteriler için, orta ve ağır segment kamyonlardan oluşan kapsamlı ürün gamıyla eksiksiz nakliye çözümleri sunar. Şirket, 130'dan fazla ülkedeki 2.100 bayi ve servisten oluşan global ağıyla müşterilerine destek vermektedir. Volvo’nun kamyonları, dünyanın dört bir yanındaki 15 ülkede üretilmektedir. 2018 yılında dünya çapında 127.000’den fazla Volvo Trucks sahibini bulmuştur. Volvo Trucks, dünyanın en büyük kamyon, otobüs, inşaat makinası ve deniz motoru üreticilerinden biri olan Volvo Group’un üyesidir. Volvo Group ayrıca finans ve hizmet sektörü için de çözümler sunar. Volvo’nun çalışmaları, temel değerleri olan kalite, güvenlik ve çevreye saygıyı esas alır.

Temsa İş Makinaları; temsilciliğini yaptığı markaların satış ve satış sonrası servis hizmetlerinin yanı sıra kiralama hizmeti ve ikinci el satış ile yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Tüm bu hizmetler kamu yönetim birimlerinin yanı sıra inşaat, madencilik, mermer, lojistik, endüstri ve enerji gibi farklı sektörlerdeki müşterilere sunulmaktadır. İstanbul Merkez Ofisi, İstanbul ve Ankara Teknik Merkezleri, Adana Ataşman Üretim Merkezi, Hadımköy Teknik Servisi ve İstanbul Havalimanı Teknik Servisi ile tüm Türkiye’ye yayılmış 57 satış ve servis noktasında müşterilerine ayrıcalıklı hizmetler sağlayan Temsa İş Makinaları, faaliyet gösterdiği sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik geniş ürün yelpazesine sahiptir.

Temsa İş Makinaları, 2014 yılından bu yana Sabancı Topluluğu ile Japon Marubeni Gruplarının %51-%49 ortaklığında bir Türk-Japon ortaklığı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..