Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Fiat Chrysler, emisyonu düşürmek için çok sıkı çalışıyor.İşin içinde alkol bile olabilir!!!

ABD-İtalyan birliği FCA,  Avrupa Birliği'nin emisyon kurallarına uyabilmek adına; ki sonuçta büyük para cezaları var, elektrikli otomobil imal eden Tesla ile bir anlaşmaya  imza attı.Bu anlaşmaya göre emisyon değerlerini sınırın altında tutabilmek  için Tesla amblemli otomobilleri Fiat Chrysler filosu içinde gösterecek.Diğer taraftan da emisyon için alkol planını devreye alacak.. 





FiatChrysler ( FCA ) ve ENI petrol şirketi , çok fazla alkol içeren bir yakıtla binek otomobillerin CO2 emisyonlarını azaltmak istiyor . A20 adı verilen benzin, sadece normal yüzde 5 etanolü değil, aynı zamanda yüzde 15 metanolü içerir ve geleneksel Süper E5'ten yaklaşık yüzde üç daha az karbon dioksit yakar.


Renault Nissan ile Fiat Chrysler birleşiyor mu?


Yeni yakıt karışımı, 2001 yılında üretilen benzinli motorların hemen hemen tümü tarafından kullanılabilecek.. İtalya'da bu durum yaklaşık 12 milyon aracı etkilemektedir. Halka açık yollarda ilk testler iki şirkete göre başarılı oldu,.






A20, yüzde 5 etanol ile normal Super E5 ve yüzde 15 kimyasal olarak metanol içeren alternatif bir yakıt olan M15'in bir karışımıdır. 


2019 ilk çeyreğinde neler oldu?En çok kim ve hangi otomobil sattı?


Diğer taraftan Tesla'nın imal ettiği otomobillerin FCA bünyesinde gösterilmesinde  yasal olarak sıkıntı yok deniyor ama Avrupa Birliği bunu değiştirmek isteyecektir ilerleyen zaman içerisinde.Sonuçta; emisyon değerlerinin düşmesi amaçlanıyor ve ağır yaptırımlar varken bu tip girişimlere de izin vermeyeceklerdir herhalde!


Yeni RAM Promaster Rapid ve V700 City yada Fiorino



Kaynak,https://www.autoservicepraxis.de
www.autonews.com
https://www.eni.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..