Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Kaza sırasında emniyet kemeri takılı mıydı?

Hayatlar,  çok küçük ve basit şeylerden bitiyor!Ulaşımda kurallar tam olarak uygulansa kazalar büyük oranda azalacak. Bu basit uygulamalardan biri ise emniyet kemeri takmak.Emniyet kemeri sadece sürücünün ve yanındaki kişinin değil tüm koltuklarda takılmalı.Bayramda, Sakarya'ya iki farklı firmanın otobüsüyle gidip döndüm.Birinde, görevli;" lütfen emniyet kemerlerinizi takın" uyarısı yaptı!!!





İstanbul'dan Ferman Akgül; Change.org aracılığıyla
Kaza haberlerinde emniyet kemeri takılı mıydı, değil miydi belirtmek zorunlu olsun, farkındalık yaratılsın! kampanyası başlattı

" Ramazan Bayramının başlamasıyla maalesef ülkemizin dört bir yanından can kaybı ve yaralanmayla sonuçlanan kaza haberleri gelmeye başladı. Change.org’da bu konuyla ilgili büyüyen bir kampanya var. Kaza haberlerinde emniyet kemeri takılı olup olmadığını belirtmek zorunlu olsun diyen bu kampanyayı imzalamak isteyeceğini düşündük.

Trafik kazalarındaki ölümlerin pek çoğu emniyet kemeri takılmadığı için gerçekleşiyor. Kaza haberleri kazanın olduğu yeri, hayatını kaybeden ya da yaralananların ismini, hatta arabanın modelini bile veriyor. Ama en önemlisini es geçiyor: Emniyet kemeri takılı mıydı? 

Bu bilgi haberlerde verilse, tüm okuyucular ve izleyiciler kazalardaki can kayıplarının kemer takmamakla olan ilgisini görebilir, bilinçlenebilir. Böylece belki bir sonraki kazayı önlemeye, hayat kurtarmaya yarayabilir. 

Bu kampanya ile, TBMM'den Basın Kanunu'na bir madde eklemesini ve tüm haber mecralarında trafik kazası haberlerini verirken sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takıp takmadığını belirtmeyi zorunlu hale getirmesini istiyoruz. "

Kaynak; https://www.change.org/p/kaza-haberlerinde-emniyet-kemeri-tak%C4%B1l%C4%B1-m%C4%B1yd%C4%B1-de%C4%9Fil-miydi-belirtmek-zorunlu-olsun-fark%C4%B1ndal%C4%B1k-yarat%C4%B1ls%C4%B1n-tbmmresmi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..