Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye’nin ilk dizel motor imalatçısı TÜMOSAN, 43. yılında ürün gamını genişletmeye devam ediyor;TARAL İle Anlaşma Yapıldı

Konya'da traktör, motor ve forklift imal eden Tümosan;  35-55 beygir gücü aralığında kompakt bahçe traktörü modellerinin üretimi için harekete geçti.Traktör gamını büyütmek isteyen firma, bu amaçla Taral Tarım Makine ve Aletleri  ile bir anlaşma yaptı.







Taral'ın güncel traktörleri, kompakt bağ-bahçe sersi olarak VST 818, 850, 855, 856, 860 modellerinden oluşuyor.Tümosan ise traktör ve motor serilerini arttırmanın yanında savunma araçları konusunda da çalışmalarını sürdürüyor.






Neden Kasko Yaptırmanız Gerekiyor?


Anlaşma, Tümosan'ın internet sitesi Tumosan.com.tr 'de aşağıdaki gibi yer alıyor;
"TARAL Tarım Makine ve Aletleri Sanayii A.Ş. ile gerçekleştirilen anlaşma kapsamında; TÜMOSAN, piyasada artan bahçe traktörü talebini değerlendirerek 35-55 BG gücü aralığında kompakt bahçe traktörü modellerinin üretimi kararı almıştır. Alınan  bu karar doğrultusunda; TARAL Tarım Makine ve Aletleri Sanayii A.Ş. ‘nin fikri ve sınai mülkiyet haklarının tamamına  sahip olduğu AGRİA marka traktöre ait tüm fikri ve sınai (IP) haklar ile bu haklar kapsamındaki traktörlerin Dünya genelinde üretim  ve dünya genelinde ithalat-ihracat haklarının  TÜMOSAN’a devri, bu üretimi gerçekleştirebilmek için TARAL tarafından yaptırılmış kalıplar, aparatlar, her türlü kesici takımların teslimi, satış ve satış sonrası hizmetlerinin devrine ilişkin lisans hakkı satın alım anlaşması TÜMOSAN ve TARAL firmaları arasında  imzalanmıştır."








Ford markalı araçlarda Tümosan imzalı motor!



Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) Açıklaması şu şekilde;
"TÜMOSAN, piyasada artan bahçe traktörü talebini değerlendirerek 35-55 BG gücü aralığında kompakt bahçe traktörü modellerinin üretimi kararı almıştır. Alınan  bu karar doğrultusunda; TARAL Tarım Makine ve Aletleri Sanayii A.Ş. ‘nin fikri ve sınai mülkiyet haklarının tamamına  sahip olduğu AGRİA marka traktöre ait tüm fikri ve sınai (IP) haklar ile bu haklar kapsamındaki traktörlerin dünya genelinde üretim  ve dünya genelinde ithalat-ihracat haklarının  TÜMOSAN'a devri, bu üretimi gerçekleştirebilmek için TARAL tarafından yaptırılmış kalıplar, aparatlar, her türlü kesici takımların teslimi, satış ve satış sonrası hizmetlerinin devrine ilişkin lisans hakkı satın alım anlaşması 800.000 TL+ KDV karşılığında TÜMOSAN ve TARAL firmaları arasında  imzalanmıştır." 









Yerli marka Tümosan; tarlada, denizde, araçlarda, arazide...




Kaynaklar; https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/780446
https://tumosan.com.tr/tr/haberler/tumosan-ile-taral-arasinda-anlasma-imzalandi-1
https://tumosan.com.tr
http://www.taral.com

3 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..