Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye FIA Uluslar Kupası'na Hazır, Ayhancan Güven'den Bir Şampiyonluk Daha, Rallide Sezon Finali Bursa’da, Hyundai Motorsport İspanya’da Şampiyonluğu Garantiledi, Toyota WRC Yaris ile Yarışan Ott Tanak Dünya Ralli Şampiyonu Oldu

Dünya Ralli Şampiyonası gibi Türkiye de ki yarışlar da sona yaklaşırken şampiyon sürücüler , şampiyon takımlar belli oluyor.Ayhancan Güven ve Salih Yoluç  gibi genç yetenekler de Türkiyemizin adını dünyaya duyurmaya devam ediyor..





Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından düzenlenen ‘FIA Motorsport Games Uluslar Kupası’ 02-03 Kasım tarihlerinde İtalya Vallelunga pistinde düzenleniyor. 






Geçtiğimiz sene bu önemli yarışı kazanarak ülkemize altın madalya kazandıran Salih Yoluç ve Ayhancan Güven, bu başarılarını tekrarlamak hedefiyle Aston Martin Vantage GT3 ile GT Cup kategorisinde start almaya hazırlanıyorlar. 

2 gün boyunca ülkelerin 6 ayrı kategoride mücadele edeceği organizasyon kapsamında, 02 Kasım Cumartesi 1. sıralama yarışı, 03 Kasım Pazar 2. sıralama yarışının ardından saat 15:00’de endurans formatındaki 1 saat sürecek final yarışı koşulacak.


22 ülkeden takımların yarışacağı GT Cup’ta; Almanya, Amerika, Avusturalya, Belarus, Belçika, Birleşik Krallık, Çin, Danimarka, Fransa, Hong Kong, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kuveyt, Malezya, Polonya, Portekiz, Rusya, Tayvan, Tayland ve Türk takımları bu özel kupayı kazanmak için direksiyon başına geçecekler.






T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Pierre Martinet desteğinde Porsche Süper Kupa’da ülkemizi temsil eden 21 yaşındaki milli sporcu Ayhancan Güven, Meksika’da koşulan serinin son iki yarışını ikincilikle tamamlayarak, 2019 sezonunu şampiyona genel klasmanında ikinci ve çaylak şampiyonu olarak tamamladı.


"Şampiyon olan ilk yabancı pilot' ünvanını ikinci kez Ayhancan aldı


FIA Dünya Formula 1 Şampiyonası yarışları öncesinde destek serisi olarak gerçekleştirilen şampiyonanın 27 yıllık tarihinde ‘ilk sezonunda ikinci bitiren ilk pilot’ olmayı başaran temsilcimiz, bu başarıları ile Türk otomobil sporları tarihine bir kez daha adını yazdırmayı başardı.



01-03 Kasım tarihlerinde İtalya Roma’da düzenlenecek olan ‘FIA Motorsport Games Uluslar Kupası’nda Salih Yoluç ile birlikte ülkemizi temsil edecek olan genç temsilcimiz, geçtiğimiz kazandıkları ülkeler kupasını bir kez daha Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.

İzmir’de Kazanan Grinchuk Şampiyon Yücebaş

Drift Otomobil Sporları Kulübü tarafından TOSFED himayesinde ulusal statüde düzenlenen Apex Masters Türkiye Drift Şampiyonası 2019 yılının final yarışı İzmir Ülkü Park Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi. PWR Balata, RedBull.com, Motul, King Racing sponsorluğu ve Spor Toto, Power FM katkıları ile desteklenen şampiyona en iyi 32 eşleşmesine sahne oldu. Yarışa katılan lisanslı 7 takım ve 26 sporcunun güçlü otomobilleri ile bol dumanlı kapı kapıya mücadelelerinde, puanları Letonya Cumhuriyeti’nden Raivis Graudins verdi.

Nefes nefese geçen büyük mücadeleler seyircilere heyecan dolu anlar yaşattı. 4.500 seyirci katılımıyla gerçekleşen final yarışında pilotların performansları izleyenlere heyecan ve duman dolu görsel şölen yaşattı. Gerçekleştirilen sıralama turlarında günün birincisi 96 puan ile Kuzey Kıbrıs’tan gelen ve bu sene TOSFED lisansı ile yarışan tecrübeli pilot İbrahim Yücebaş olurken, ikinci genç ve yetenekli sporcu Ege Bilaloğlu ve üçüncü ise Ukrayna’dan gelen Red Bull sporcusu Alexandr Grinchuk oldu.

Yapılan antrenman turları sonrasında, pilotlarla tanışma ve padok ziyaretine ilgi büyük oldu ve ardından İzmir Ülkü Park Yarış Pisti’nin keskin virajlarında kapı kapıya bol dumanlı geçen mücadeleleri seyirciler de heyecanla takip etti. Seyirciler arasından çekiliş ile seçilen kişiler yarışma esnasında Drift Taksi deneyimi yaşama şansına sahip oldu. Final eşleşmesinde karşı karşıya gelen Alexandr Grinchuk ile Doğukan Manço arasındaki mücadele sonrasında birincilik kupasını kaldıran isim Alexandr Grinchuk olurken, Doğukan Manço ikinciliği ve İbrahim Yücebaş da üçüncülüğü elde ettiler.


Bu sonuçlarla birlikte gerçekleştirilen sezon finali ile şampiyonanın sürücüler klasmanında İbrahim Yücebaş şampiyonluğa ulaşırken, takımlarda ise birinci B Plan Racing oldu.

Milli Sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu, 16. sıradan start aldığı yarışı birincilikle tamamladı.


Rallide Sezon Finali Bursa’da

Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından bu yıl 44. kez düzenlenen 2019 Türkiye Ralli Şampiyonası 7. ve son yarışı Yeşil Bursa Rallisi, 01-03 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Nilüfer Belediyesi katkılarıyla Hankook Toktaş, Otomotiv, ALOFT Bursa Hotel, Sur Yapı Marka AVM, Burkay Group, Kutlucan Holding, Fora Araç Takip, Auto Club ve PowerApp sponsorluğunda düzenlenen organizasyon Orhaneli – Keles bölgesindeki 114,10 kilometresi özel etap, toplam uzunluğu ise 453,38 kilometre olan asfalt zeminli parkurda koşulacak.

01 Kasım Cuma akşamı saat 18:00’de Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde gerçekleştirilecek start seremonisi ile başlayacak olan rallinin ilk gününde saat 18:30’da ise FSM Bulvarı üzerinde belirlenen Nilüfer Belediyesi Seyirci Özel Etabı geçilecek. İkinci gün ise 02 Kasım Cumartesi günü saat 09:00′da direksiyon başına geçecek olan ekipler Hankook adıyla geçilecek olan Dağgüney, Ahmet Burkay adıyla geçilecek olan Firuz ve Zafer Vatansever adıyla geçilecek olan Harmanalanı etaplarını ikişer kez geçerek saat 17:30’dan itibaren Sur Yapı Marka AVM otoparkında yer alan servis alanında tamamlanmış olacak.


03 Kasım Pazar sabahı saat 09:00’dan itibaren ekipleri Uludağ eteklerinde zorlu bir mücadele bekliyor olacak. Soğukpınar ve Nilüfer adıyla geçilecek olan Hüseyinalan etapları ardından servise girecek olan ekipler, son olarak bu iki etabı tekrar geçerek, zorlu sezon finalini tamamlamış olacaklar. Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde 35 yaş üzeri klasik ralli otomobillerinin yer aldığı Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ile amatör sürücülere yönelik Zafer Vatansever Ralli Kupası‘na da puan veren ralli, saat 14:00′den itibaren ALOFT Bursa Hotel önündeki finiş podyumunda son bulacak.

Hyundai Motorsport İspanya’da Şampiyonluğu Garantiledi.

Hyundai Motorsport, İspanya Rallisi’ni Thierry Neuville birlikte birinci sırada bitirdi.
Ayrıca, 380 puana ulaşarak markalar kategorisinde şampiyonluğu garantilemiş oldu.
İspanyol Dani Sordo ise üçüncü olarak podyuma çıktı.






Hyundai Motorsport Takımı Thierry Neuville ve Nicolas Gilsoul önderliğinde İspanya Rallisi’ni kazandı ve sezonun bitmesine bir yarış kala markalar şampiyonluğunu ilan etti. İspanya’da fırtına gibi esen deneyimli Hyundai pilotları Neuville, Sordo ve Loeb, ralli fanatiklerine unutulmaz anlar yaşattı.
Dünya Ralli Şampiyonası 2019 (WRC) sezonunun 13’üncü yarışı olan RallyRacc Catalunya (İspanya Rallisi), 25-27 Ekim tarihlerinde Salou-Tarragona’da gerçekleştirildi. Genellikle asfalt ve toprak zemine sahip 17 ayrı etaptan oluşan yarışta, 325 kilometrelik yolu başarıyla tamamlayan dünyaca ünlü pilotların kıyasıya mücadelesi nefesleri kesti. 
Rallinin galibi ise Hyundai Motorsport’un dünyaca ünlü pilotu Belçikalı Thierry Neuville ve Nicolas Gilsoul ikilisi oldu. Yarışı kazanmasının haricinde, tüm etaplardaki en hızlı pilot unvanına da sahip olan tecrübeli pilot, bu galibiyetle beraber 380 puanla Hyundai Takımına markalar şampiyonluğunu getirdi. Takımın İspanyol pilotu Dani Sordo ise üçüncü olarak podyuma çıktı. Dokuz kez dünya şampiyonu olan Sebastien Loeb de İspanya Rallisi’nde maksimum performansı göstererek yarışı dördüncü sırada tamamladı.
Toyota pilotu Tanak sezonun bitmesine 1 yarış kala şampiyonluğunu ilan etti…

 Toyota WRC Yaris ile Yarışan Ott Tanak Dünya Ralli Şampiyonu 

TOYOTA GAZOO Racing takımının başarılı pilotu Ott Tanak, sezonun bitmesine bir yarış kala Dünya Ralli Şampiyonası’nda Pilotlar Şampiyonluğu’nu garantiledi. Dünyanın en zorlu pistlerindeki her türlü yol koşulunda gerçekleşen Dünya Ralli Şampiyonası’nın sondan bir önceki yarışı olan İspanya Rallisi’nde de başarılı bir yarış çıkaran Toyota pilotu Ott Tanak bir kez daha önemli bir yarış başarısına imza atarak Pilotlar Şampiyonluğu’nu kazandı. İkinci oldukları İspanya yarışı sonrasında şampiyonluğu kazanan Ott Tanak ve co-pilotu Martin Järveoja, sezon boyunca ortaya koydukları istikrarlı performanslarının da karşılığını almış oldular. Böylelikle Ott Tanak 2004’ten bu yana WRC’de şampiyonluk kazanan üçüncü farklı sürücü olurken, co-pilot Martin Järveoja da bu unvanı elde eden ilk Estonyalı oldu.





WRC’de şu ana kadar gerçekleştirilen 13 yarışın 7’sini kazanan Tanak, galibiyetlerine farklı zemine sahip etapların olduğu İspanya’da da devam ettirdi. Hafta sonu boyunca kontrollü yarışan Tanak, yarışın sonundaki Güç Etabı’nda sonuna kadar zorladı ve 3.6 saniye farkla bu bölümü kazanarak şampiyonluğu garantiledi. 

Toyota Yaris WRC ile yarışan Jari-Matti Latvala ralliyi beşinci sırada tamamladı ve Toyota’nın Markalar Şampiyonluğu’nu kazanma şansını sezonun son yarışına taşımış oldu. Cumartesi günü yaşadığı kazanın ardından yarışı bırakmak zorunda kalan Meeke ise, pazar günü tekrar yarışa döndü.

TOYOTA GAZOO Racing Rally Challenge Programı sürücüsü Takamoto Katsuta da, kariyerinin zirvesindeki ikinci yarışını başarılı bir şekilde tamamladı ve iyi bir gelişim göstermeye devam etti.

Takım kaptanı Tommi Makinen yarışın ardından tarihi bir an yaşadıklarını ifade ederek, “Tüm takım için büyük bir ödül aldık ve Tanak hedefine ulaştı. Hafta sonu boyunca baskı büyüktü ama Güç Etabı’nda gerekeni yaparak harika bir iş çıkardı. Bu sonuçlarla birlikte Markalar Şampiyonluğu mücadelesinde Avustralya’da galip gelme şansımız var” dedi.

Kariyerinin ilk Pilotlar Şampiyonluğu’nu kazanan Ott Tanak ise, hedefine ulaştığını söyleyerek, “Büyük bir baskı vardı ve en başında bununla mücadele etmek zordu. Ancak rallinin sonlarına doğru iyi bir tempo yakaladık ve Güç Etabı’nda istediğimiz sonuçları aldık. Takıma da harika bir iş çıkardığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

WRC 2019 takviminin sonraki mücadelesi ise 14-17 Kasım tarihlerinde Avustralya Rallisi olacak. Dar ve kıvrımlı orman etaplarının, hızlı ve akıcı yollarla kombine edildiği ralli 2019 sezonunun sonu olacak.



Yeni, Güçlü ve Ekonomik Benzinli Turbo Motor, 180 Beygire sahip.Dünyanın seri üretim ilk CVVD motor teknolojisini içeriyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..