Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Volkswagen Passat Hayaldi, Gerçek Olacak! Alfa Romeo'nun Rakibi Seat'mı olur, Skoda'mı?

Volkswagen'den son karar; Manisa'da 943.5 milyon TL sermayeyle Volkswagen Türkiye Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. kuruldu.Manisa'da öncelikle ve ağırlıklı olarak VW Passat imal edilecek.Ayrıca Passat'la aynı platformu kullanan Skoda  SuperB, Skoda Karoq  ve Seat Ateca modellerinin de montajının yapılması bekleniyor.






Fabrikanın yıllık kapasitesi 300 000 olarak belirlenmiş.Türkiye'de üretimi yapılacak araçlar aynı zamanda ihraçta edilecek.

Ticaret Sicil Gazetesindeki bilgilere göre Volkswagen Türkiye; otomobil, kamyon ve her nevi motorlu araç ve nakil vasıtalarının tasarımı, imalatı ve montajı, bunların parçalarının ve komponentlerinin tasarımı, üretimi ve montajı ile tüm bu ürünlerin satışı, ithalatı ve ihracı başta olmak üzere bu konularla ilgili tüm diğer faaliyetleri gerçekleştirme hakkına sahip olacak.




Zaman içerisinde, otomobil dışında araçlar imal edilebileceği gibi belki yıllar sonra elektrikli araç üretme ihtimali de olabilir!


TÜRKiYE'DE ÜRETiLEN iLK VOLKSWAGEN


Diğer taraftan VW Grubu, Seat'ı Alfa Romeo'ya ve Skoda'yı da Dacia'yrakip yapmak istiyor!Bu şekilde her iki markanın biribirinden farklılaşması, uzaklaşması isteniyor.Seat'ın işi kolayken Skoda'nın Dacia'ya yakınlaşması biraz zor görünüyor.Bunun yanı sıra yeni bir planlamayla grup markalarına ait modellerin birbiriyle çakışmaması sağlanacak.
Özetle, Seat biraz lüksleşecek, Skoda ise biraz daha alt seviyeye indirilmeye çalışılacak!Fakat güzeller güzeli SuperB, bu durumdan nasıl etkilenecek merak konusu..

Bence; Skoda, Alfa'ya Seat'ta Dacia'ya yaklaşssın.Skoda'nın elinde var olan SuperB bu durumu güçlendirir.Seat'ta geçmişte Fiat'ın ekonomik modelleriyle yola çıkmıştı.Yani Dacia sınıfında yeralıp sportif modellere neden sahip olmasın.





Yeni bir bilgi; markanın anavatanı Almanya'da  emisyon testlerinde sahtecilik yapıldığı gerekçesiyle  toplu tazminat davası açıldı.İlk duruşma bugün (2.10.2019) 245 000 nüfuslu 
Braunschweig Kenti'nde yapıldı. Mahkemenin uzun süre devam etmesi bekleniyor..

Volkswagen'in Manisa yatırımı için Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği'nden bir açıklama geldi;

TAYSAD’dan Volkswagen Yatırımı Açıklaması!

Alman üretici Volkswagen, Manisa merkezli Türkiye birimini resmen kurdu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, “Volkswagen gibi büyük bir kuruluşun Türkiye’de büyük bir yatırım yapması, bir defalık bir alım değil yıllara uzanan bir yatırım yapması, özellikle Almanya’da bugüne kadar Türkiye’ye biraz çekinceli ve mesafeli bakan birçok başka firmayı da Türkiye’ye yönelmeye mecbur bırakacak. Küçük ve orta ölçekli firmalardan çok ciddi miktarda Türkiye ile işbirliği yapmak isteyen firmalar vardı. Bunlar Alman medyasından etkilenerek ve Alman siyasetçilerden etkilenerek biraz uzak duruyorlardı. Bu şimdi Volkswagen’in yatırımı ve yeni dalgayla rüzgarla birlikte bence değişecektir. Alman firmalarının da Türkiye’ye yönelik özellikle otomotiv tarafında domino etkisiyle hareket başlatarak yer arayıp yatırım yapmaya başlayacaklardır” ifadelerini kullandı.


Volkswagen Grubu'na Yeni Otomobil Markası Geliyor; Jetta


Dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden Volkswagen, aylardır konuşulmakta olan yeni fabrika yatırımı için Türkiye’yi seçti. Alman üretici, fabrikanın temellerinin atılacağı Manisa’da “Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” ismiyle şirketini kurdu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, yatırımın Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, “Volkswagen’in Türkiye’ye gelmesi aslında birkaç alanda önemli bir gösterge oluşturuyor. Bunlardan bir tanesi otomotiv sektöründe Türkiye’ye son 20 yıldır sıfırdan yeni otomobil fabrikası yatırımı gelmemişti. Uzun bir aradan sonra ilk defa yeni bir marka yatırıma geliyor. Türkiye’ye uzun yıllardan beri gelmesini istediğimiz bir yatırım nihayet geliyor” dedi.

“Diğer firmalar da yatırım yapmaya başlayacak”

Alper Kanca sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Otomotiv dışındaki önemli alan ise Türkiye ekonomisine genel anlamda güveni gösteren bir durum. Volkswagen gibi büyük bir kuruluşun Türkiye’de büyük bir yatırım yapması, bir defalık bir alım değil yıllara uzanan bir yatırım yapması, özellikle Almanya’da bugüne kadar Türkiye’ye biraz çekinceli ve mesafeli bakan birçok başka firmayı da Türkiye’ye yönelmeye mecbur bırakacak. Küçük ve orta ölçekli firmalardan çok ciddi miktarda Türkiye ile işbirliği yapmak isteyen firmalar vardı. Bunlar Alman medyasından etkilenerek ve Alman siyasetçilerden etkilenerek biraz uzak duruyorlardı. Bu şimdi Volkswagen’in yatırımı ve yeni dalgayla rüzgarla birlikte bence değişecektir. Alman firmalarının da Türkiye’ye yönelik özellikle otomotiv tarafında domino etkisiyle hareket başlatarak yer arayıp yatırım yapmaya başlayacaklardır. Bunun örneklerini görüyoruz. Derneğimize başvurup TAYSAD’dan bilgi almak isteyen Alman firmaları bulunuyor. Bu da Türk otomotiv sanayisi için önemli.”


Yeni Volkswagen ID.3 (elektrikli hatchback) tanıtıldı


“Türkiye’de yetişmiş insan kaynağı var”

Genel ekonomi açısından bakıldığında otomotiv dışındaki birçok firmanın da Türkiye’de yatırım yapmayı düşüneceğinin altınız çizen TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, “Türkiye’nin son 2-3 yıllık yurtdışındaki algısı ülkemize yapılacak yatırımların önünü biraz kesmişti. Volkswagen bu duran yatırım arayışını bence harekete geçirerek yeşil bir sinyal olarak bütün yatırımcılara Türkiye yatırım yapılabilir bir ülke, Türkiye’de ekonomiye güvenilir mesajını verecek. Ayrıca Volkswagen gibi büyük bir şirket neden Türkiye’yi tercih ediyor sorusunun yanıtına da bakmak gerek. Bazılarının iddia ettiği gibi sadece Türkiye’yi teşvikler için tercih etmiyor. Çünkü teşvikler konusunda en az Türkiye kadar veya Türkiye’ye yakın imkanlar sunan başka ülkeler de var. Sadece ucuzluğa bakılsa Bulgaristan’daki işçilik Türkiye’den de ucuz sayılabilir. Türkiye aslında bir paket sunuyor kendilerine. Bu paketin içerisinde birçok şey var ve bunları Volkswagen başka bir ülkede bu şekilde bu kalitede bulamıyor.  Bunlardan bir tanesi insandır. Türkiye’de yetişmiş ve yetkin insan gücü var. Bu insanlar otomotiv sektöründe uzun yıllardır tecrübeliler. Türkiye’de bu insanların çalıştığı otomotiv tedarikçileri var. Uzun yıllardan beri bu işi yapıyorlar. Türkiye’de otomotiv tedarikçilerinin yüksek kalite anlayışları var. Bunu da her sene Türkiye ihracatının şampiyonu olarak gösteriyorlar” şeklinde sözlerine devam etti.

“İlişkiler düzeliyor”

TAYSAD Başkanı Alper Kanca, “Bütün bunları topladığımızda ve siyasi iktidarın iyi niyetli yaklaşımları, gelen yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekme konusunda gösterdikleri olumlu yaklaşımlara ek olarak Türkiye’de bir de pazar potansiyeli var. Türkiye büyük bir pazar. Bakıldığında Volkswagen’in de önemli pazarlarından bir tanesi. Volkswagen’in diğer bir faydası Türkiye’de bütün bu imkanlardan faydalanarak daha düşük maliyetli daha ucuz otomobiller üreterek rakiplerine karşı avantaj sağlayacak. Dolayısıyla sadece Türkiye’nin menfaatine olan bir iş değil Almanya ve Volkswagen’in de menfaatine olan çift taraflı kazan kazan ilişkisidir. Bu açıdan bence daha sürdürülebilir ve her iki ülke için de tarihsel dostluğunun bir devamını da gösteriyor, ilişkiler düzeliyor. Türkiye tekrar Alman turistlerin hem rağbet ettiği ülke, Alman iş insanlarının da en çok iş yapmak istediği ülke konumuna geliyor” dedi.


Yeni Volkswagen Ayakkabı!Yeni VW Saat!



Kaynak; Basın Bültenleri
 Gazeteler
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-49880687

82 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Bey, yorumunuzu yanlışlıkla silmişiz.Özür dileriz. tekrar yazarsanız seviniriz..

      Sil
  2. Seattan premium mu olur? Madem öyleydi o zaman Seat, Cupra markasını neden yarattı. Skoda; Hyundai, Kia, Dacia gibi markalarla rahatlıkla boy ölçüşebilir ama marka Volkswagen'in marka politikası çok yanlış. Gerçekçi düşünecek olursak Seattanda Skodadan premium falan olmaz. Volkswagen'de o zaman Toyota (Lexus), Nissan (Infiniti), Honda (Acura), Hyundai (Genesis) gibi premium marka yaratmalıydı başta. Seat gibi markalar Amerikada satılmıyor Hyundai/Kia gibi markalarda ülkemizde sattıklarının 2-3 katını Amerikada satıyor

    YanıtlaSil
  3. Volkswagen'in yerinde olsam "Phaeton"u yeniden hayata döndürür. Phaeton diye bir marka oluştururum grup içinde. Volkswagen en büyük hayatı Phaeton'un üretimini durdururak yaptı zaten

    YanıtlaSil
  4. Yerli Passat - Superb olsa ne olacak. Olmasa ne olacak fiyatlarda herhangi bir değişiklik olmayacak. Yerli otomobil faladan gelmeyecek kimse boşuna kendini kandırmasın. Bizim yerli otomobilimiz göklerde

    YanıtlaSil
  5. Almanlar yani VW, Türkiye istedi diye tabii ki gelmedi.Burada teşvik, kolaylık, ucuz iş gücü, pazarın yakınlığı ve bir zaman sonra zaten artık üretilmeyecek klasik motorlu araçları üretmek için geliyor.
    Üretim başladıktan sonra belki en fazla 10 yıl kadar ! imal edilecek.Sonra belki üretim olmayacak yada azalacak.belki az sayıda elektrikli araç üretilecek.Zaman içinde görülecek.Ama bizim kara kaşımız gözümüz için gelmedi.haliyle iş imkanı ve eknomiye hareket getirecek .Bu sepepten önemli bir girişim.

    YanıtlaSil
  6. Seat veya Skoda'nın premium olması hakikaten zor. bence bu şekilde devam eder!Elinde zaten Audi ve diğerleri var.

    YanıtlaSil
  7. Skoda da Seat da kaliteli markalar. Volkswagen Dacia ayarında bir marka istiyorsa sıfırdan oluştursa daha mantıklı olur bence. Hazır Türkiye de de Otomobil fabrikası açıyorlarsa dacia gibi ucuz bir model oluşturup Türkçe isim verebilir. Sıfırdan ucuz bir marka yapmalılar.
    Skoda bence çok kaliteli bir marka. Seat da çok sportif. Birbirlerine rakip olduklarını düşünüyorlarsa Belirli pazarlarda belirli markaları satabilirler.
    Türkiye de Honda nın kapanmasından sonra Volkswagen in Türkiye ye gelmesi sevindirici bir haber. Umarım Yan sanayi de gelişir. Böylece Yerli otomobilimiz için çok daha fazla altyapı sağlanmış olur.

    YanıtlaSil
  8. Volkswagen Çin'de yeni bir marka oluşturdu 2019 içinde; JETTA.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam işte o markayı Türkiye de üretsinler. Üretim adetleri de daha fazla olur.

      Sil
    2. Editör bey Seattan da Skodadan da premium falan olmaz. Elinde Audi gibi bir marka varken zaten ne gerek var. Ya sıfırdan marka oluştur ya da hiç bu işlere girme. Olmadı VW PHAETON u hayata döndür PHAETON diye yepyeni bir marka oluştur. Bu VW nin işlerine hiç akıl sır ermiyor. VW yönetimi eminim kendileride ne yaptıllarını bilmiyorlar. Marka olarak logoyu değiştirmeden öncede saçma sapan işlere imza atıyorlardı logoyu değiştirdiler hala saçma sapan işler yapıyorlar

      Sil
  9. E bu ülkede Renault Hyundai Toyota Honda yıllardır üretim yapmıyor mu? Onlara niye böyle tavizler verilmedi?
    Daha fabrika kurulmamış , üretim yapılmamış şimdiden jestler başladı

    YanıtlaSil
  10. Adamlar fabrika kuracak diye para yine bizim cebimizden çıksın. desteği ver, araç sözü ver birde üstüne araçları da değiştir. Bakalım daha neler gelecek.

    YanıtlaSil
  11. Vaayyy be yılları Passatı Egea ile beraber yerli üretim diyemi satılacak. Abi bu büyük olay. Zaten heryer VW artık daha da artar bir süre sonra ülkede sadece VW kullanılmaya başlanabilir.

    YanıtlaSil
  12. Yabancı yatırımcının ülkeden kaçtığı, yenisinin de gelmediği bir dönemde bence önemli yatırım. Bunu ülke yönetimine yön vermek olarak değil de ülkenin bundan en iyi şekilde faydalanması olarak görüyorum.

    YanıtlaSil
  13. gelip başka bir firma yatırım yapınca ne olacak. ona dönün satın passatlarımı diycek başkan:))

    YanıtlaSil
  14. Ne passatmış arkadaş yaa

    YanıtlaSil
  15. Passat mı çekecekler yanlarına yani

    YanıtlaSil
  16. Her şeyde olduğu gibi burada da ayrımcılık ve bölücülük. Diğer üreticilerin kabahati ne?
    onlar üvey evlat oluverdi birden.

    YanıtlaSil
  17. Siyasilerin butip açıklamalarını ciddiye almamak gerek siyaset
    ciddiyet ister bizim ülkemizdeki siyasetçiler şaka gibi insanlar
    ağızlarından çıkanlardan bi haberdirler

    YanıtlaSil
  18. Almanlar için güzel bir haber.

    YanıtlaSil
  19. Hani yerli araba alınacaktı ne oldu şimdi. Volkswagen sevdalısı oldunuz. Ayrıca Hükümet Volkswagen e yatırım için 400 milyon dolar teşvik ve yıllık 40.000 adet araç alım garantisi vermiş. Yani yakında sıçtığın yerde bile passat bitecek.

    YanıtlaSil
  20. Turkiyeye MQB platformuna ait araclarin uretilecegi fabrika kuruluyor. (A3 Q3 passat golf leon octavia superb tiguan kodiaq vs)
    AUDI araclarda A4 A5 A6 A7 A8 Q5 Q7 Q8 vs MLB platformu uzerine kurulu.
    Buda yeni kamu araclarinizi MLB (A4 A5 A6 Vs ) yerine yerli uretim MQB (passat octavia superb gibi) tercih edin demek oluyor.
    VAG grubunun MQB platformuna sahip araclarda motor enine yerlesiktir. MLB platformuna sahip araclarda ise dikine.

    YanıtlaSil
  21. Sanki audi başka firmanın 😀

    YanıtlaSil
  22. Passat candır 🙂 hayalimdeki arabadır kendileri.

    YanıtlaSil
  23. Passat alsınlar tabi biz ödüyoruz nasıl olsa

    YanıtlaSil
  24. Audi den Passat a çevirmek nedir ?? İkisi de wv ???>?

    YanıtlaSil
  25. Olm bu ilk geldiginde buna pheaton verdiler dogus grubu sonra beles araba binmem diye mercedes almisti vay be o zmnlar millet emekli maasiyla bir ev bir yazlik alabiliyordu ne gunlerdi

    YanıtlaSil
  26. Elegance 2000 cc tdi dsg 240 hp 4 motion: 498200 tl

    YanıtlaSil
  27. Passat deil abi Skoda superb

    YanıtlaSil
  28. Yerli otomobil hayalinin sonunu sıyırıp rafa kaldıracaklar yine..
    Yerli marka, yerli otomobil yerine yerli üretim Volkswagen'e çevirirler insanları kandırma vaatlerini..
    Yol yaptık yol yaptık, gelsin Alman, Japon, Amerikalı otomobil satsın, otomobil pazarı büyüsün diye.

    YanıtlaSil
  29. Vergileri düşersen o arabayı alan biri devlete iki tane hediye etmiş oluyor zaten.

    YanıtlaSil
  30. Şaka maka Passatta yerli oldu :D

    YanıtlaSil
  31. Audi hangi grubun😂 jeste bah

    YanıtlaSil
  32. Görmemişin bir çocuğu olmuş tutmuş orta bacağını koparmış misali.
    Yeni Prezervatif fabrikasıda yapılınca talimat verip bundan mı kullanın artık diyecek.

    Gerçi direk hamile bırakıp öldürüp memlekete yolluyorlar intihar diye neyse.

    YanıtlaSil
  33. Audi ne yav bari S class deseydi

    YanıtlaSil
  34. Hayırlısı olsun ,inşallah yerli araçlar gerçek alman malı olur

    YanıtlaSil
  35. Beterin beteri var, Porsche fabrikası kurulsaydı.

    YanıtlaSil
  36. PASSAT MI ÇEKEYİM YANLARINA?

    YanıtlaSil
  37. Düzce belediye başkanı duymasın bunu aman ....

    YanıtlaSil
  38. Her taraf buzdolabı dolacak desenize

    YanıtlaSil
  39. Mesai içinde passat, mesai dışında audi a8, hafta sonları porsche panamera. Ne de olsa hepsi VAG :)

    YanıtlaSil
  40. Şimdi Türkiye Volkswagen Türkiye Şirketi kurulduğuna göre, bu gereksiz doğuş grubunun markayla alakası artık olmayacak dimi ?

    YanıtlaSil
  41. Bu araba fabrikası gerçekten bu kadar stratejik ve önemli bir yatırım mı da ülkenin koca c.başkanı açıklamalar yapıyor, koca devletin işleyişine yön veriyor? Biri açıklayabilir mi?

    YanıtlaSil
  42. VW zarar eder.
    Audi satarsa daha çok kar eder.

    YanıtlaSil
  43. 2.0TDi DSG 240PS Highline 4Motion
    Satış patlaması yapacak.
    Gidip de 1.4tsi trendline alacak halleri yok

    YanıtlaSil
  44. Yerli aracımıza ne oldu?

    YanıtlaSil
  45. şöyle bi jest de yapsınlar, yılda 50 bin passat satışı garantisi versinler, satilamazsa bizim vergilerle alıp dağıtsınlar

    YanıtlaSil
  46. Geçen Yeni passat'ı eleştirmiştim
    Herhalde içeri atarlar,
    gidip valizimi toparlayayım

    YanıtlaSil
  47. Arabaların parası kurmayların cebinden mi karşılanacak :)

    YanıtlaSil
  48. passat mı çekicek sizin yüzünüzden adamlar ?

    YanıtlaSil
  49. Halk arabasi adindaki arabanin fiyatina bak , volsvogen cok pahaliya satiyor.

    YanıtlaSil
  50. Çok büyük teşvikler verilmiş.
    GEN , DMA , TEKİN Arge, EVT gibi bi gibi yerli araçlara da verilmeliydi..
    http://www.evtmotor.com.tr/
    http://teginarge.com
    http://www.genotomobil.com/

    YanıtlaSil
  51. Ne yani.. İnsanlar Mercedes-BMW-Audi-Porsche yi bırakıp Passata mı binecek.. Kafayı mı yediniz siz

    YanıtlaSil
  52. Haberin altında 8 yorum vardı birden 50 lere çıkmış :) Ne olmuş buralara. Buraların bu kadar değerleneceğini bilmiyordum :)

    YanıtlaSil
  53. Yıllardır Türkiyede otomobil üreten Toyotanın suçunu bi anlayamadım. Neden mesela yıllardır Toyota alınmadı devlet kurumlarına, Corolla alıp geçselerdi bu kadar tantanada olmayacaktı maliyetide şimdikinin belkide yarısı olacaktı. Onlar başka memlekette mi üretim yapıyor. Nedir bi VW grup sempatizanlığı şu ülkede anlamıyorum bir türlü.

    YanıtlaSil
  54. Gerçi gündemd e en çok yer alan haberlerden biri VW Türkiye fabrikası.Ancak yorumların artması güzel ama hızı şaşırtıcı!

    YanıtlaSil
  55. İşçilik ucuz, Avrupa Birliği nün sıkı denetim mekanizmaları yok, istediğin kadsr vergi sıfırlama, teşvik, alım garantisi var. Burayı tercih etmeyip nereyi tercih etsin.

    YanıtlaSil
  56. VW Türkiye'de fabrika açmasa neden TR'ye gelsin ki bu ülkenin ekonomisine güven olmaz dersiniz adamlar gelip fabrika açtığında da bagladeş muamelesi görüyoruz diyorsunuz.. Türkiye tabiki mantıklı bir yer vw için hem asya'ya uzanan hem de orta doğu ya uzanan bir konumda olduğundan onlar açısından kar zarar oranını düşünürsek mantıklı

    YanıtlaSil
  57. Volkswagen bize özgü reklam sloganını Das Auto'dan Yerli ve Milli'ye çevirir artık.

    YanıtlaSil
  58. muhtemelen alım garantisi verildi, bunu da kaynatmak için yalandan jest yapıyormuş imajı çizecekler, yoksa audi'nin de bir vw grubu markası olduğunu herkes iyi biliyor, hadi yerli üretim araçlar tercih edilsin diye yapıyor desek ortada burada üretilmiş bir passat yok ve belki de passat hiç üretilmeyecek burada, hem bu tarz bir yaklaşımı olan önce kendi araçlarını değiştirir, bindiği mercedeslere muadil hatta bazı yönlerden daha iyi audi araçlar mevcut ama itibardan tasarruf edemeyeceği için en pahalısı neyse ona binmeye devam edecektir

    YanıtlaSil
  59. Kamuda fazlasıyla passat var zaten.emniyet şeridinden gidenleri görüyoruz çok şükür.acaba honda Türkiye’den çekip giderken “durun sizin için ne yapabiliriz” diyen oldu mu.

    YanıtlaSil
  60. Her tarafta Passat var zaten artık iyiden iyiye Passattan başlka araç göremez oluruz

    YanıtlaSil
  61. Alım garantisi verilen ilk fabrikası bizdeki olsa gerek wwnin reis de haklı yeni teşvikler kapitülasyonlar

    YanıtlaSil
  62. Bence Bugatti olmalı. Itibar önemli.

    YanıtlaSil
  63. gerçekten üzücü. toyota, renault, honda, hyundai ve fiat ın yerinde olsam küserim

    YanıtlaSil
  64. Güleyim mi ağlayayım mı bu habere karar veremedim

    YanıtlaSil
  65. şimdi a8 long lular passat mi çekecek

    YanıtlaSil
  66. Türkiye'de üretim yapan diğer firmalar ne diyecek acaba bu yandaş kayırma meselesine? Oyak, Koç grupları 50 yıldır ülkede araç üretiyor sonuçta. Hiç böyle bir jest yapıldı mı acaba?

    YanıtlaSil
  67. Kendi yerli arabasını yapamayınca passatı yerli yapmak mı ? Başkaaaaannnn çıldırt bizi

    YanıtlaSil
  68. Yerli ve milli Passatimiz hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  69. alman araba fetisini "yerli" ve "milli" sosuyla yedirmek. yersen.

    YanıtlaSil
  70. Yerli araba yapınca ne olacak passatları satın yerli alın mı?

    YanıtlaSil
  71. IMF’ye okadar borç varken en lüks arabalara binenleri unutan nankörlerin sırtı hep yerlerde sürünsün ??

    YanıtlaSil
  72. Bununla övünen milliyetçiler var ya.Erdoğan'dan millilik talimatı gibi.

    YanıtlaSil
  73. 5000 değil 700 kişi istihdam, açıklama yapıldı, herşey otomatik zaten o kadar adama ihtiyaç yok. Bir diğer konu sanki adamlar bize değil biz adamlara yatırım yapacağız gibi. İşçi vergi muafiyetleri, araç satma/alma garantisi gibi şeyler var sanki

    YanıtlaSil
  74. Eyyy vosvos Türkiye’de dsg ye 10 yıl garanti vermezsen namertsin.

    YanıtlaSil
  75. taksileri passat yapsınlar hiçbir itirazım olmaz. blue ve egea dan 10000000 kat iyidir. ama kamuya passat sokmak nedir.2.0 tdi otomatikler deli gibi mazot yakar ayrıca benim cebimden çıkacak. itirazım var buna hocam

    YanıtlaSil
  76. İyy passat mı, istemezük..
    Audi bile klasımıza tam uygun değil. Porche isteriz.

    YanıtlaSil
  77. Adamlar fabrika kuracak diye para yine bizim cebimizden çıksın. desteği ver, araç sözü ver birde üstüne araçları da değiştir. Bakalım daha neler gelecek.

    YanıtlaSil
  78. Şimdi Türkiye Volkswagen Türkiye Şirketi kurulduğuna göre, bu gereksiz doğuş grubunun markayla alakası artık olmayacak dimi ?

    YanıtlaSil
  79. Üretilecek modeller içinde Polo da olaydı iyiydi.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..