Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ford v Ferrari / Asfaltın Kralları

Ferrari ve Ford'un kıyasıya kapıştığı bir film; Asfaltın Kralları.
Yıl 1966.Bu yıllarda Ferrari yarışlarda birinciliklere abone olmuştur.1960 ile 1965 yılları arasında üst üste  şampiyon olan İtalyan Ferrari'yi  tahtından indirmek için Amerikalı Ford bir takım planlar yapar!







Bu planların sonucunda ortaya  Ford GT40 çıkar.Bu projenin mimarları arasında  
 Henry Ford II , Lee Iacocca ( 1980'ler de zora düşen Chrysler'i ayağa kaldırmıştır), Carroll Shelby ve Ken Miles isimleri de vardır.






Bahsettiğimiz yarışlar 24 saat  süren dayanıklılığın ön planda olduğu Le Mans yarışlarıdır.Bu yarışlar, Fransa'nın Le Mans  Kenti'nde halen yapılmakla beraber dünyanın farklı yerlerinde Le Mans Avrupa Serisi, Le Mans Asya Serisi gibi farklı adlarla organizasyonlar da gerçekleştirilmektedir.






Filmin konusu, Ford ile Ferrari çevresinde gelişiyor.Ferrari LM 250 (1965) / 330 P3  (1966) karşı yeni bir projeyle Ford GT40 ortaya çıkarken  1960-65 arasında şampiyonluk yaşayan Ferrari'nin yerini bu kez Ford alıyor  (o da üst üste 4 kez) 1969 yılına kadar.






Bu rekabet sürecinde Ferrari, aracında 3.0 ve  (V12) ve 4.0 litrelik motor kullanırken
 Ford, 4.9 ve 7.0 (V8) litrelik motorları tercih etmiş.

Ferrari 330 P3 (1966)
Motor; 3967 cc
Güç; 420 beygir
Hız, 310 km/s






Ford GT40 (1966)
Motor;6997 cc
Güç; 485 beygir
Hız; 320 km/s







Sinemanın orijinal adı Ford v. Ferrari
1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nın yaşanmış hikayesi filmin ana konusu. 

Özet
Öngörülü bir araba tasarımcısı olan Carrol Shelby (Matt Damon) ile korkusuz sürücü Ken Miles’ın (Christian Bale) kurumsal müdahalelere ve fizik kurallarına aykırı gelerek Ford Motor Company için 1966 yılında Fransa’da gerçekleşen 24 Saat Le Mans’ta Enzo Ferrari’nin en güçlü arabalarını geçecek devrim niteliğinde bir araba tasarlar.





Yönetmen
James Mangold

Oyuncular
Christian Bale
Matt Damon
Caitriona Balfe
Tracy Letts
Jon Bernthal
Josh Lucas
Noah Jupe
Ray McKinnon

Dağıtımcı TME (The Moments Entertainment)







 GT40 adı Grand Tourisme sınıfınıyla  yarış otomobillerinin yüksekliğinin en fazla 102 cm yani 40 inç olmasından kaynaklanarak oluşturulmuş.
LM 250'de ki LM ise Le Mans 'tan gelmektedir.






Kaynak / Bilgi; http://www.tmefilm.com/film/asfaltin-krallari-2019
https://www.lemans.org/
https://www.europeanlemansseries.com/


5 yorum:

  1. 🗣 Enzo Ferrari: "Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz yarışmak için otomobil satarız."

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir filmdi. Ford'un yarış arabası camiasına nasıl girdiğini sürükleyici bir dille anlatmışlar. Açıkcası filmin tamamını sıkılmadan izledim. Yarış filmlerinin olmazsa olmazı bazı klasik olaylar vardı ama genel olarak iyi bir filmdi. İzlenebilir.

    YanıtlaSil
  3. Bence öykünün hakkını vermişler, aile ve dostluk ilişkilerini araya çerez olarak koymuşlar. Film uzundu biraz tek sıkıntısı o. Özellikle sevdiği işi yapanların hiç çalışmamış sayıldığı vurgusu güzeldi. Kendini gerçekleştirmenin tam tanımını bu filmde görüyorsunuz . Biri aksi diğeri girişken iki karakter görüyorsunuz. Ortak noktaları araba yarışlarına olan tutkuları. Filmin 60larda geçiyor olması da cabası. Öykü güzel ayrıca Matt damon ve Christian bale öylece seçilmemiş canlandırdıkları insanlara bir parça benzerlikleri var. Bu filme özenildiği belli oluyor izleyin pişman olmazsınız 👍

    YanıtlaSil
  4. Anı şey değil ama Devrim Arabaları Filmi gibi otomotiv dünyasının önemli zamanlarını anlatan birer başyapıt bu tip filmler..Ansiklopedik :)

    YanıtlaSil
  5. Ferrarinin şapka çıkarması bamnaşka bir onure edici sahneydi.. Hakkını verdi şampiyonun. Oyunculuklar çok iyiydi aynı anda üst üste izledim filmi ki-böyle bir durumu yaşamam hiç normalde.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..