Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ford ve Buick'ten sonra Holden'de otomobili azaltıp pikap ve SUV modelleri arttıracak..

Otomobil dünyasında bazı markalar kapanır, Cupra gibi yeni markalar çıkarken önce ABD ve Avrupa gibi  yerlerde  önce sedanlar azalmaya başladı..Sonra tüm otomobil modelleri azalmaya başladı; Ford ve Buick gibi.Şimdi bu çıkışa General Motors markalarından Holden'de katılıyor..





Ford, anavatanı Amerika Birleşik Devletleri'nde  otomobil serisi olarak Fiesta, Fusion ve Mustang modellerini satıyor.3 otomobile karşılık Yedi adet SUV modeli yer alıyor; Ecosport, Escape, Edge, Flex, Explorer, Expedition ve Mustang Mach E.Bu araçlara yakın gelecekte Yeni Bronco'da eklenecek. Ranger, F-150 ve Super Duty ise Ford'un pikaplarını oluşturuyor.




Amerikan Buick, kendi ülkesinde Lacrosse (ve Regal; Insignia'nın ABD versiyonu 2020'de satışta olmayacak) )  ve  Encore, Regal TourX, Envision ve Enclave den oluşan  dört SUV modeliyle pazarda yer alıyor.




Avustralya'nın önemli markası Holden,  genel olarak eski kardeşi Opel ile GM ve Chevrolet kökenli araçlarla üretim yapıyor.Ancak 2020 yılıyla beraber Insignia'nın Avustralya versiyonu Commodore ile Astra hayata veda edecek. SUV olarak ise Acadia, Equinox, Trailblazer ve Trax yollarına devam edecek.





Avrupalı Citroen bile C - Zero, C1, C3 ile 3 HB otomobile sahipken diğer araçlarda SUV, MPV ve LCV modellerden oluşuyor.

Mitsubishi Avrupa'da otomobil olarak küçük hatchback; Space Star modelini satıyor diğer modeller ise SUV ve pikaptan oluşuyor.


Kaynak;
https://www.ford.com/
https://www.buick.com/
https://www.citroen.fr/
https://www.holden.com.au/
https://www.mitsubishi-motors.de/

4 yorum:

  1. Sayfanın altına bize olumlu bir yorum yazmanız dahilinde dost olabiliriz.
    https://tr-6.blogspot.com/p/dost-bloggerlar.html

    YanıtlaSil
  2. Yılmaz bey Yerli otomobil 14 Aralık Cumartesi günü tanıtılacak imiş. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Ne diyorsunuz yerli otomobil tanıtılır mı sizce? :)
    """"Arkadaşlar ilk prototipi nasıl imal ediyorlar, ortada kaporta için ölçüleri dondurulmuş bir kalıp yok pres yok,
    veya kalıplar zaten hazır olduktan sonra mı üretime geçiliyor ?"""
    Metehan şöyle bir soru sormuş. Yerli otonun prototipi nerede üretildi bende merak ettim doğrusu.

    YanıtlaSil
  3. Bir prototip göreceğimizden eminim.Öncekiler (Saab)yürür araçlardı. Cumhurbaşkanımız test edeceğine göre hazır bir araç.Ama nasıl, nerede hazırlandı bir bilgiye sahip değiliz.
    Gerçekten Pininfarina ya yaptırıldıysa tasarım, yerli otomobile yabancı tasarım anlamında ilginç bir durum. Diğer taraftan ülkemizde tasarımcılar, tasarım firmaları ve yatırım/ destek bekleyen yerli otomobil projeleri zaten var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tasarımını pininfarina nın yapması iyi olmuş. İlk etapta başarılı olacak bir otoya ihtiyacımız var. Sonrasında kendi tasarımlarımızı da deneriz. Umarım başarılı olurlar.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..