Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

TEMSA; Kamuoyuna Önemle Duyurulur

KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR  25.12.2019
TEMSA yeni gücü ile Avrupa ve Amerika’daki yapılanmasını tamamlayarak, büyüme vizyonu ile yoluna devam ederken bankalarının vadesi henüz gelmemiş canlı kredileri geri çağırarak başlattığı hacizler ve bunun devamında üretime parça ve hizmet sağlayan bazı yan sanayicilerimizin aksayan ödemeler gerekçesiyle başlattığı haciz istemi başvuruları kıymetli kamuoyunun malumudur.





Şirketimiz yurt dışında büyük başarılara imza atılan bir dönemde gerçekleşen bu beklenmeyen hacizler neticesinde üretimi durdurmak mecburiyetinde kalmıştır. Bunun sonucunda yurt içinde ve yurt dışında alınan siparişleri ve taahhütleri yerine getirememe noktasına gelinmiştir. Elli yılda büyük emeklerle kurulan küresel bir Türk markasının, yeniden oluşturulmasının büyük emek ve zaman alacak güven kaybına uğraması kaçınılmazdır.

TEMSA olarak uluslararası itibarımızın yanında başta çalışanlarımız, servislerimiz, bayilerimiz ve yan sanayimiz olmak üzere tüm ekosistemimize karşı önemli sorumluluklarımız bulunmaktadır. Bu sorumluluğun getirdiği bilinçle şirketimiz konkordatoya müracaat etmiş ve geçici konkordato almıştır.



  Bu vesile ile hızla üretime başlayarak, tüm yan sanayi ve bayilerimizin de desteği ile satışlarımıza ve ihracatımıza hızla devam ederek markamızı koruyacak, ürün geliştirmeye devam edebilecek ve en önemlisi kartların yeniden dağıtıldığı elektrikli otobüs dünyasındaki yerimizi pekiştirebileceğiz. Tüm bunlar sayesinde daha önce ödemeye başladığımız borçlarımızı sağlıklı ve planlı bir şekilde ödeyerek bankalarımıza karşı sorumluluklarımızı da yerine getirme imkanına da kavuşmuş olacağız. 

Türkiye’nin TEMSA’sının sürdürülebilir bir dünya markası olarak yoluna devam edebilmesi için bankalarımızdan halen talebimiz, karşılıklı mutabakat ile TEMSA’nın borçlarının yeniden yapılandırmasıdır.

TEMSA gerek istihdam gerekse ihracatta Türkiye’nin gururu olacak, bayrağımızı tüm dünyada gururla dalgalandırmaya devam edecektir. Bu konudaki kararlılığımızı tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Saygılarımızla,

TEMSA Ulaşım Araçları A.Ş.

7 yorum:

  1. Temsa Türkiye nin tek şehirlerarası otobüs markası. Devletin bu markayı kurtarması lazım. Gerekirse devletin kendisinin bu markayı alması lazım. BMC de izlenen yol izlenebilir. BMC devlet tarafından alınıp ihale ile satılmıştı. Keşke zamanında Askam da bu şekilde alınıp ihale ile özelleştirilse idi.

    YanıtlaSil
  2. BMC'de izlenen yol geç bir yoldu; kaç kişi intihar etti, kaç firma ve çalışanları olumsuz etkilendi.Sanayi, Maliye ve Çalışma Bakanlıkları bu tip durumlarda ilk sorunlar başladığında devreye girmeli.
    Hele internette bir yerde (yorum) yazıyordu, BMC, satıldıktan sonra ad değiştirip daha hızlı hareket etmesi (bu ilk anda olumlu ama) borcu olan kişi ve firmalarına ödeme yapmaması falan adına iyi olduğu anlatılıyordu.
    Sonuç; hak edene hakkı zamanında teslim edilmeli, yanlış hatırlamıyorsam bu konuda bir Hadisi Şerif te var.BMC gibi ülkeye katkııs olan ve iş imkanı sağlayan şirketler en başta müdahale edilmeli ki ekonomiye katkısı devam etsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BMC sadece bir örnekti. Devletin Temsa gibi bir markayı koruması lazım. Ne şekilde kurtaracaklarını kendileri daha iyi bilir. Dediğim gibi ikinci bir Askam vakası olmaz umarım.

      Sil
  3. Askam, Uzel, Motosan ve akla gelmeyenler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslın da yerli otomobilde ve yeni elektrikli arabalarda; evdeki elektronik eşyalar, trafik, diğer araçlarla ve de benzeri iletişim var..Ben de şunu düşünüyorum; artık firmalar, sağlık, maliye, sosyal güvenlik gibi ilgili bakanlık ve kurumlar firmalarla bağlantılı olmalı.Firmada ki bir sorun Temsa daki gibi ) hemen bakanlığa elektronik ortamda gelip uyarı yapılmalıi gerekli çözümler duyurulmalı ve hatta müdahale edilmeli.Firmanın ayakta kalması adına. Örneğin firmanın kasası başka bir yere kanalize edilmesine devlet hemen ne oluyor demeli..

      Sil
  4. Unutmadan Katsu da artık çalışmıyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..