Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Elektrikli Güç Sistemleri İmalatçısı DANA TM4; Temsa, BMC, Karsan ile de çalışıyor

Elektrikli otomobil ve araçlar için elektrikli motor ve güç sistemleri geliştiren firmalardan biri DANA TM4.Firmanın önceki adı TM4 iken Dana Corporation ile Hydro-Québec'in ortak girişimi olarak Dana TM4 adıyla BMC'sinden Karsan'a, Temsa'dan Volvo'ya MAN'dan Peugeot'ya sistemler hazırlıyor.






 Şirket; otomotiv, ticari, yol dışı, denizcilik, demiryolu, motor sporları ve eğlence aracı pazarlarına uygun düşük ve yüksek voltajlı elektrik motorları, jeneratörler, güç elektroniği ve kontrol sistemleri tasarlayıp imal ediyor.






Otomotiv, ticari ve ileri taşımacılık endüstrileri için elektrikli aktarma organlarında dünya liderliğini amaçlayan Dana TM4, kalıcı mıknatıs ve asenkron motorlar,



  güç elektroniği, termal yönetim, bobin sargısı, dış rotor topolojisi ve motor ve inverter kontrol algoritmaları alanındaki uzmanlığı sayesinde mümkün olan en yüksek enerji dönüşüm verimliliğine de katkıda bulunuyor.




DanaTM4'ün internet sitesinde'inde ilginç bir not; «With their superior efficiency, performance, competitive price and maintenance-free lifecycle, the TM4 SUMO powertrains are enabling our customers to get a faster ROI.» Burak Onur, Technology Manager at TEMSA Global.
 «Üstün verimliliği, performansı, rekabetçi fiyatı ve bakım gerektirmeyen kullanım ömrü ile TM4 SUMO motorları müşterilerimizin daha hızlı yatırım getirisi elde etmelerini sağlıyor.» Burak Onur, TEMSA Global Teknoloji Müdürü.




TEMSA'nın Dana TM4 gibi  ASELSAN ile de uzun zamandır devam eden teknolojik çalışmaları  da mevcut.

Kanadalı şirketin müşterileri arasında Ballard, BMC, BRP, Cummins, Emoss, Efficient Drivetrains Inc., Foton, GİNAF, Imecar, Kalmar, Karsan, LTS Marine, MAN, Motiv Power Systems, Nordco, Novabus, PSA Groupe, SEA Electric, Tata, Temsa, Thor Truck, The Lion Electric Co.,Ursus Bus, Via Motors, Volvo Trucks, Workhorse bulunuyor.






Dana Incorporated (NYSE: DAN) bugün 9-12 Aralık'ta CTI Berlin'de e-yarış için geliştirilen yüksek verimli silikon karbür (SiC) invertörünü sergileyeceğini açıkladı. Dana TM4 SiC invertör 900 volta kadar destekleyebilir - geleneksel invertörlerden daha yüksek bir voltaj seviyesi - ve pil verimliliğini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olur.






Firmanın genel olarak dört ürün serisi sunuyor; SUMO, CO150, NEURO, BCI20.
2019'un son günlerinde yüksek verimli silikon karbür (SiC) invertörünü Berlinde ki bir fuarda sergileyeceğini açıklamıştı.Yeni sistem, 900 volta kadar destekleyebilir, geleneksel invertörlerden daha yüksek bir voltaj seviyesiyle  pil verimliliğini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı oluyor..

DANA TM4'ten bahsederken Türkiye'de de  ASELSAN, GEN Otomobil ve  DMA gibi firmaların varlığı akıllara geliyor...

Kaynak; https://www.danatm4.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..